» Вести» Проекти» Мапа» Компании» Блог» Тагови» Форум
На продажба се нудат две парцели од економската зона „Илинден“

Со завршувањето на локалните избори, општина Илинден ја продолжи постапката за продажба на државното градежно земјиште. Во дневните весници денеска беше објавен оглас за отуѓување на две градежни парцели со вкупна големина од 106.399 метри квадратни. Првата локација со површина од 87.065 метри квадратни е наменета за изградба на откупно – дистрибутивен центар, додека на втората со површина од 19.334 метри квадратни е предвидено да се гради лесна и незагадувачка индустрија. Почетната цена за овие две парцели на електронското јавно наддавање изнесува 61 денари за метар квадратен.

 

 

 

 

Двата објекта ќе се подигнат во економската зона „Илинден“, за која инвеститорите во изминатиов период пројавија значителен интерес. Домашните и странските компании треба да достават пријава за учество на електронската лицитација најдоцна до 13 мај, а наддавањето ќе се одржи на 17 мај годинава.

Тагови: , , , ,Поврзани вести

22.07.2014 Продадени 20 парцели за изградба на викендички на езерото „Козјак“
21.07.2014 „Гранит“ ќе работи на третата фаза од реконструкцијата на патот Велес - Кадрифаково
14.07.2014 Турци или италијанци ќе го гасифицираат Скопје
14.07.2014 „Геинг“ ќе работи на проекти за изградба и реконструкција на неколку патишта
14.07.2014 Се продаваат 16 градежни парцели во Велес
14.07.2014 Општина Илинден бара инвеститор за изградба на Дом за стари лица
14.07.2014 Струмица продава парцели за изградба на индустриски објекти
10.07.2014 Се нудат 10 парцели во новата индустриска зона кај Неготино
09.07.2014 „Макстил“ ја гради постројката за отпрашување, ќе престане да загадува до крајот на годинава
03.07.2014 Грчката државна компанија единствена заинтересирана за ХЕ „Чебрен“РЕПОРТАЖА: Љубљанската улица „Словенска“, од главна сообраќајница до пешачка зона

Градот е на граѓаните, а не на автомобилите. Ако ова е концептот за идниот развој на централната зона на една метропола, тогаш сигурно е дека некогашните закрчени сообраќајници треба да заминат во историјата и да го отстапат просторот на пешачките зони. Работењето …
RobоtMK ви го претставува Autodesk® RobotTM Structural Analysis

Autodesk® RobotTM Structural Analysis е софтвер што овозможува решенија за анализа на многу типови конструкции, вклучувајќи згради, мостови, инженерски и специјални конструкции, карактеристични за одредена земја и му обезбедува на конструктивниот инженер алатки за пресметување.

» Повеќе