» Вести» Проекти» Мапа» Компании» Блог» Тагови» Форум

Таг: Декон – Ком


 

22.12.2015
Уште 216.000 евра за непредвидено уредување на владиното седиште

Нови 13,3 милиони денари, односно 216.000 евра, ќе се потрошат за непредвидени работи околу изведбата на градежни и градежно – занаетчиски работи за ентериерно уредување и адаптација на Кула 2 од владиниот објект во центарот на Скопје. „Во текот на изведувањето на работите …

» Повеќе

07.09.2015
Равенка со многу непознати е новиот „барокен“ објект на АДСДП

Македонскиот премиер Никола Груевски и директорот на АД за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор Цветко Грозданов денеска го поставија камен – темелникот на новата административна зграда на ова акционерско друштво, која ќе се гради на просторот на …

» Повеќе

06.09.2015
ФОТО ВЕСТ: Се сечат дрвја кај МОБ, нов „барокен“ објект на повидок

Без никаква најава, викендов започнаa подготовки за изградба на нова „барокна“ зграда во паркот кај Македонската опера и балет. На терен се сечат дрвјата на една од малкуте преостанати зелени површини во Мал Ринг, додека градежните машини ги вршат подготвителните работи за …

» Повеќе

06.07.2015
ФОТО ВЕСТ: Палатата „Панко Брашнаров“ речиси завршена

За околу еден месец се очекува отворањето на новата државна административна зграда, лоцирана веднаш до хотелот „Бристол“ во Скопје. Во објектот кој од неодамна го понесе името Палата „Панко Брашнаров“, простории ќе имаат Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски …

» Повеќе

15.05.2015
Заев: Премиерот Никола Груевски пикирал да се гради барокна зграда во паркот кај хотел „Бристол“

Македонскиот премиер Никола Груевски лично побарал да се гради барокниот објект на Советот за радиодифузија (Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги) во некогашниот парк спроти хотелот „Бристол“ во центарот на Скопје. Со ова обвинение, претседателот на …

» Повеќе

17.03.2015
Пристигнува и „барокна“ ограда за седиштето на македонската влада

Од државниот буџет ќе се трошат финансиски средства и за оградување на објектот на Владата – Службата за општи и заеднички работи потпиша договор со фирмата „Бауер БГ“ за изведба на градежни и градежно – занаетчиски работи за оградување на седиштето на …

» Повеќе

26.01.2015
Распишан тендер за ентериерно уредување на палатата „Панко Брашнаров“

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со сите напори се обидува што побрзо да ја комплетира изведбата на „барокната“ палата „Панко Брашнаров“, спроти Старата железничка станица во Скопје. Денеска е објавен тендерот за реализација на ентериерските градежно …

» Повеќе

29.12.2014
Седиштето на владата ќе добие и стилизирана ограда

Античките столбови на објектот на македонската влада излегоа на виделина, во околината на зданието се поставуваат стилизирани канделабри, а наскоро ќе се изведе и ограда што ќе одговара на новиот неокласицистички изглед. Иако изворната идеја на објектот …

» Повеќе

19.12.2014
Цехот за новиот изглед на владиното седиште достигна 16 милиони евра

Неоклацистичкиот лик на објектот на Владата на Р.М. црпи нови средства од државниот буџет. За изведба на градежни и градежно – занаетчиски работи за ентериерно уредување и адаптација на шестата „коцка“ од ова административно здание ќе се потрошат 249.564.445 денари …

» Повеќе

30.11.2014
ФОТО ВЕСТ: Палатата „Панко Брашнаров“ изградена во експресен рок

Покрај тоа што ги мониторира македонските телевизии и радио станици, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во иднина ќе може да го набљудува и центарот на Скопје. Административното здание на местото на некогашниот парк до хотелот „Бристол“ …

» Повеќе

 

Не постојат блогови заведени под овој таг.

Не постојат компании заведени под овој таг.

 

Што треба да знаете за добар избор на мебел

Размислувате да го смените стариот мебел со нов, или да преуредите некое катче во домот. Или можеби се подготвувате за уредување и опремување на вашиот нов стан или куќа? Купувањето нов мебел носи големо задоволство, но и бројни дилеми. Мебел не се купува секој ден, затоа …RobоtMK ви го претставува Autodesk® RobotTM Structural Analysis

Autodesk® RobotTM Structural Analysis е софтвер што овозможува решенија за анализа на многу типови конструкции, вклучувајќи згради, мостови, инженерски и специјални конструкции, карактеристични за одредена земја и му обезбедува на конструктивниот инженер алатки за пресметување.

» Повеќе