![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 209> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Не се баш нови, имам постирано 3-4 од оваа серија малку поназад во нишкава (беа излезени во Теа Модерна ако не се лажам). Плус тоа „супериорноста“ во изработката на рендерите што ги постираше блејд е очигледна и ме наведува на заклучок дека тие се најнови. @ гитардемон Во сите информации до сега беше спомнато дека ВИП просторот ќе се сели на северна. |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
На овие рендери така изгледа (за ложата) али колку што знам треба да биде на север, иначе кој подземен приод мислиш за улицата под северна за автобуси или нешто друго???
@lsl браво за рендерите али мислам дека се постари, пред се поради тие 4 празнини во рендерите на блејдск кои треба да се пополнат со 4 .....
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Рендерите се феноменални сега само уште да се изгради
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
рендерите се најгрди до сега, покривот ич не е убав (и стаклениот дел)
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
рендерите се исти како првата тура која ја имавме но се од многу повисок квалитет па може да ги приметиме сите маани. И јас сум на мислење како Кловер, дека серијата која ја постираше Блејд е најновата. |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
па мислев на то дека требаше да се гради некој подземен влез за автобуси за играчите или така нешто имав слушнато... мислам дека под северна... таму ќе бидат соблекувалните, така?
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Да и за едното и за другото ![]() |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Па јас мислам дека пореални се овие последниве постирани рендери, сепак Градски е Градски, стадион планиран за целосна изградба во некое постаро време и не може сега од него да очекуваме по изградбата на северната трибина и останатите да стане супериорен.
Ни мене не ми се допаѓаат многу ама сепак најверојатно тоа е вистинскиот Стадион. Edited by maestro13 - 21-Oct-2008 at 18:06 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() А зошто? Кои се пречките да бидне таков како на рендерите на блејд? Ако се вложат доволно средства, не гледам никакви архитектонски или технички пречки за да добиеме стадион како на тие рендери. |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
![]() Ако се вложат доволно средства попрактично е да се изгради нов стадион, отколку да се прават крпеници на стар ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Па скоро целиот стадион ќе биде нов, освен јужната трибина, која сепак е дел од оргиналниот концепт, така да не се работи за крпеница. Со одредени интервенции и јужна очигледно може сосема да се вклопи во новиот лик на стадионот. Единствена неменлива работа кај нејзе е бетонската конструкција, на која ионака нема зошто да се интервенира. |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Фоткиве не се најнај али ај, од macedonianfootball.com
18.10.08
1
![]() 2
![]() 3
![]() 4
![]() 5
![]() |
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Kaj ke gradat novi stanovi?? Kaj Kineski Zid pozadi?? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Плагер, какви станови те спопаднале?
|
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Klover, Na ftorata slika pisuva gradime 1000 novi stanovi. Pa odma e pred Kineskiot Zid pa si mislev tamu da ne gradat. |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Па може кинескиот ке го запленат и таму ке бидат хахаха но нема врска тоа е само реклама на Грујо а становите се градат низ цела македонија
|
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
добро може некој нешто подетално да каже околу опремата што ќе оди на градски, ќе има ли ограда под трибините, што трева ќе наредат, дали стариот тартан ќе го изораат, стативите од каде ќе бидат донација, рефлекторите ќе бидат трајножаречи или на плин лично неверувам дека квалитетот на столчињата ќе биде лош но доколку дознаеме кој ги продава ќе разбереме и дали тоа го правел досега или сега почнува столшиња да произведува, истото важи и за тревата за која нема баш стручњаци на балканов, мислам дека се сенасе тројца, двајца грци и еден македонец од хрватска, а дека ќе ја утнат на крај не ми се верува но како тргнало со тури дотури средства од буџетот не ме чуди да се произведе трева во ЈП Македонски шуми а столчињата во ШС Караџица... |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Поздрав, до сите на форумов(веројатно повеќето сме колеги архитекти). Поодамна го читам, ама еве сега нешто ми дојде прв пат да постирам...за стадионов и јас сум живо заинтересиран, па се заангажирав да најдам нешто повеќе, рендериве не верувам дека се претходно некаде постирани, а се нешто подобри од тие на форумов (не ме прашувајте од каде ми се)...има нешто и од ентериерот, ако ве интересира....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Добредојде Dave Gahan
![]() ![]() Импресивни рендери, одличен квалитет. Стадионов навистина ветува многу, а рендериве се неспоредливо подобри од било што сме имале до сега ![]() Се разбира дека сме заинтересирани и за рендери од ентериерот, пожелно е да ги постираш во најкраток можен рок ![]() Не е и важно од каде се, се додека постираш волку квалитетни материјали.. ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добредојде и благодарност за рендериве
![]() Оваа серија беше постирана (со исклучок на првиот и петиот), но тоа беа скриншотови од телевизија, а овие се конечно првите навистина квалитетни материјали што ги добиваме и првата презентација која вистински може да носи такво име. Штета што ЈПССДП уште нема ништо ставено на нивниот сајт... |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |