build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2425262728 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
mitatos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote mitatos Quote  Post ReplyReply #501 Posted: 19-Dec-2008 at 18:00
lalinea se iznaslikal deneska )
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #502 Posted: 19-Dec-2008 at 18:03
Originally posted by mitatos

lalinea se iznaslikal deneska )

На мое големо задоволство. Времето беше најдобро последнава недела, и за среќа го земав апаратот со мене Cheers
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
mitatos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mitatos Quote  Post ReplyReply #503 Posted: 19-Dec-2008 at 18:06
i jas pominav niz centar mozda sum te videl nekade , jas elkata ja sliknav od mob ( oti ne go nosev aparatot )ama ne ispadna bas naj naj
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #504 Posted: 01-Jan-2009 at 18:11

1. Severna Tribina vo izgradba - slikana od zapadna strana

2. Severna Tribina vo izgradba - slikana od juzna strana
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #505 Posted: 02-Jan-2009 at 01:32
бр. 1 изгледа доста моќно Thumbs%20Up
Back to Top
dejan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dejan Quote  Post ReplyReply #506 Posted: 02-Jan-2009 at 01:58
Да и на мене ми се допаѓа првата слика, ептен моќна изгледа! како да се гради нешто друго.
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #507 Posted: 02-Jan-2009 at 10:27
Епа еве веќе изминува една година откако ја срушија северната трибина (4.1.2008)
За една година мислам дека доста многу направија.
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #508 Posted: 04-Jan-2009 at 21:11

1. Severna tribina slikana od pomosnoto igraliste na Vardar (istocna strana)

2. Cisto za sporedba...Juznata tribina
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #509 Posted: 04-Jan-2009 at 22:48
Стигнале до „врвот“, почнале да прават конструкција и за еден од хоризонталните носачи на покривот. Се гледа крајот!

Applause

Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #510 Posted: 07-Jan-2009 at 17:25
А значи новиот покрив пак ќе се потпира на бетонски носачи? Јас колку што видов на рендерите така е, ама стаклен/пластичен покрив со вакви бетонски носачи како ќе изгледа не можам да си замислам баш... Повеќе сум замислувал дека тоа се изведува со челична конструкција. А како ќе го менуваат на јужна покривот баш ме интересира, тоа ќе бидат некои големи кранови и механизација, интересно за сликање. Ако оди како што треба лето ќе биде кога ќе се случува тоа па ќе излезат добри слики. А инаку кеф ми е и дека ќе биде еден од поретките стадиони на балканот кој ќе биде целосно покриен. Во Солун и тој што се користеше за олимпијадата не е цел покриен. Разликата е што таму помошното игралиште е поубаво и од градски Ајде може ќе им текне да изградат од Владата едно од овие новите помошни игралишта што ги градат веднаш до градски па да заличи.

А за да видиме до кај сме на балканот, најблиските ултрамодерни стадиони до нас се олимпискиот во Атина на Олимпијакос, (а сега ќе гради и Панатинаикос нов од 100.000.000 евра бидејќи досегашниот им е крш).

http://www.sport24.gr/html/ent/531/ent.154531.asp

После на ред доаѓа Бугарија која со еден Левски и ЦСКА во лига на шампиони има лоши стадиони (кои не се целосно покриени), ама затоа видете го ова, новиот стадион/комплекс кој се гради во Варна на морéто

http://www.sportcomplexvarna.com/

После во Србија го имаме Маракана единствено така помодерен, макаршо и тој е од времето на Тито, а сега и новиот на Партизан ќе биде добар.

http://www.stadiumguide.com/partizannew.htm

Кај западниот сосед не верувам дека има план да се гради нешто но еве што имаат најдобро:

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/albania/tirana_stafa.shtml
http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/albania/shkoder_borici.shtml

Е сега на север знаеме дека Хајдук има супер стадион, а градски ќе изгледа подобро и од Максимир во Загреб (визуелно). Словенците немаат фудбалска традиција но како за држава толку побогата од нас интересно е што ќе имаме подобар стадион од нивните. Босна има добар стадион но нема да биде колку градски.

Можеби навистина избегав од темата, повеќе е ова за темата „изградба во регионот“ но бидејќи сметам дека навистина од овој проект ќе бидне нешто за кое што ќе се гордееме (еден од поретките добри проекти, ако се реализира во целост) сакав да го споредам со соседството и да покажам дека навистина ќе биде еден од најдобрите стадиони во регионот (иако државата ни е од најсиромашните).

Edited by гитардемон - 07-Jan-2009 at 17:26
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #511 Posted: 07-Jan-2009 at 17:41
http://img221.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-18777/loc370/27459_skulpturi_5_122_370lo.jpg">http://img221.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-18777/loc370/27459_skulpturi_5_122_370lo.jpgЕ покривот го замислував баш вака, а тие таму не се целосно бетонски, него само на почетокот. Е сега дали ќе биди вака, како што рече Dave Gahan на форумот да го заборавиме покривот ваков... Ај можи ќе нè изненадат

(P.S. Занемарете ја скулптурата)

Edited by гитардемон - 07-Jan-2009 at 18:15
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #512 Posted: 07-Jan-2009 at 17:45
Izgradbata na stadionot na Partizan koj go imas postirano e odlozena od poodamna. Taka da, vo Srbija ostanuvaat samo segasnite stadioni na Crvena Zvezda (popularno Marakana) i Partizan (poranesen naziv: JNA), koi se daleku od moderni.

Vo Slovenija, stadionot na Maribor e renoviran i doizgraden, i e relativno mal, no interesen i ubav.
http://bustler.net/images/uploads/ofis_ring_02.jpg
http://bustler.net/images/uploads/ofis_ring_08.jpg

Vo Hrvatska, licno Maksimir mi e mnogu grd stadion, a stadionot na Hajduk (Poljud) e mnogu slicen na Gradski, no dokolku Gradski se zavrsi spored proektot ke bide edna klasa ponapred.

Moj licen stav za Gradski e deka ke bide prekrasen i moderen stadion, no licno smetam deka ke bese popametno da se odese na izgradba na nov cisto fudbalski stadion (bez atletski pateki) so kapacitet cirka 25.000-30.000 na nekoja lokacija malku ponastrana od centarot, koja bi bila poprikladna za izgradba na stadion so site propratni potrebni objekti, kako garazi, parkiralista, priodi, bulevari,pomosni igralista, mozebi hotel i slicno.

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #513 Posted: 07-Jan-2009 at 18:19
@ гитардемон

Покривот нема да биде целосно трнспарентен, токму во делот на бетонските носачи ќе биде од друг материјал. А на бетонските носачи во продолжение ќе се монтираат челични продолжетоци кои ќе го носат транспарентниот дел од покривот. Вака е барем прикажано на рендерите.

А за стадионите во соседството, освен Грција и Хрватска со по еден асален голем стадион, некој нема ништо вредно за спомнување. Белградска Маракана во никој случај не е вредна за спомнување, освен по својата симболична и историска вредност.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #514 Posted: 07-Jan-2009 at 18:21
@ivopfc
Зошто се сите толку против тие атлетски патеки, и онака во Македонија никој не им помага на атлетичарите а ги има, а и талентирани се. Но каде да тренираат? Ако ништо друго стадионот не мора да е само за фудбал, баш многу почесто има атлетски настани отколку фудбалски натпревари (на меѓународно ниво зборам), па така би можело некогаш да се организира и такво нешто. А мислиш дека ако е само фудбалски ќе биди нешто поинтересно да пратиш фудбал? И онака никогаш нема да се пополни тој. Ене го во Тетово е таков само за фудбал и цел е нареден со жолти столчиња и има трибина на два спрата покриена, па ако е за чувството можи и таму да игра репрезентацијата, па да го осетат навивачите она фудбалското до крај... Јас како што сфаќам ако нема атлетска патека којзнае каква сензација е да гледаш натпревар. Мене искрено ми е сосема исто, плус ние немаме култура за таков стадион сите одма ќе скокаат на теренот. Вака барем дури да ја истрчаат атлетската патека ќе го фатат па нема да се резилиме.
P.S. еве супер слика од тој во словенија: http://bustler.net/images/uploads/ofis_ring_01.jpg

@cloverstack

Сеуште нема ама ние дури да го доградиме ќе има... Еве за пример тој во Варна изгледа добар. Грција ајде не ја земаме во предвид тоа ти е ЕУ и тешки пари се од ЛШ.

EDIT: се збунав за носачите

Edited by гитардемон - 07-Jan-2009 at 18:39
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #515 Posted: 07-Jan-2009 at 18:35
Originally posted by гитардемон

Зошто се сите толку против тие атлетски патеки
Кој рече дека се сите против Smile
Еве јас сметам дека беше апсолутно оправдано што тргнавме во доизградба на градски наместо да влегуваме во нова авантура. Работите треба да се довршуваат.

Сеуште нема ама ние дури да го доградиме ќе има... Еве за пример тој во Варна изгледа добар.
Е ако де, не гледам како тоа не засега нас. Ние да си ја гледаме нашата работа и да ја завршиме добро, а ако во Варна изградат убав стадион нека им е честито.

А за покривот како ќе го суредат на јужна тогаш, ќе треба да се рушат делумно тие бетонските столбови... Не верувам дека некој би се нафатил на такви зафати.
Нема да има никакво рушење ниту има потреба од тоа. Погледни ги сликите од јужна - бетонските носачи се исто така кратки и на нив очигледно ќе се монтира дополнителна челична конструкција.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #516 Posted: 07-Jan-2009 at 18:39

Да да, сега увидов дека не сум во право за носачите, навистина се кратки, нема потреба од рушење. Јас мислев дека се целите бетонски.

А еве слика колку ни е очајна „атлетската“ патека:
http://www.jens-frank.com/macedonia/skopje/10-skopje-city-stadium.jpg

Edited by гитардемон - 07-Jan-2009 at 19:34
Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #517 Posted: 07-Jan-2009 at 19:13
pa vaka gledano ne ni e ocajna samo atletskata pateka,cel stadion ni e ocaen...
dali znae nekoj dali ke ja obnovat i atletskata pateka ili ke si ostane ovaa starava???
Back to Top
ivopfc View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote ivopfc Quote  Post ReplyReply #518 Posted: 07-Jan-2009 at 19:15
Ke ja obnovat i patekata i igralisteto.

Back to Top
Б.Ѓ.Т View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Б.Ѓ.Т Quote  Post ReplyReply #519 Posted: 07-Jan-2009 at 19:19
daj bozeBow samo sa se obnovat so samoto zavrshuvanje na tribinite da ne se ostai za ponataka zasto taka nema da bideBig%20smile
Back to Top
bonko View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote bonko Quote  Post ReplyReply #520 Posted: 07-Jan-2009 at 19:34
ke bide dobar proekt ova
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2425262728 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 1.004 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.