![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3334353637 209> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Mnogu ubavo.....
|
|
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
dobro ne ja polnite niskava so 2- 3 zbora do sega ima 35 strani a zamisletese uste kolku ke ima do celosna izgradba na stadionot uste!!!
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Па многу логично дека нема да се градат. Сите сакаме да личи целосен стадионот ама нема потреба од нивна изградба.
Не ми е јасно зошто толку средства ми се трошеле кога и вака е преголем стадионот. Тоа се мегаломански проекти во Скопје мора да има место и за други спортски објекти, каде е нов базен и слично. Вака стадионот ќе биде сосема голем и воопшто не е потребна изградба на источна и западна трибина. |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Pa pa pa...bil pregolem , megalomanski.....vaka estetski super ke izgleda....neli "Supervisor" posto i taka nema potreba neli...za Skopje i toa e mnogu ....c c c
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
@ Supervisor
Не се слагам дека со целосна доградба би добиле преголем стадион и дека потребата од доградба е само естетска, но дури и естетиката во случајов е исклучително важна со оглед на локацијата на стадионот и неговиот статус на национален стадион. Вака ќе останеме со уште една недовршена крпеница, а целата поента беше конечно после толку време да се доизгради овој стадион. Силно иритира таа наша стара навика да се почнуваат работи од кои голем дел не се довршуваат... Зарем ќе треба да чекаме дополнителни 20-25 години за наредната „рата“? Воопшто не гледам мегаломанија, особено кога останува релативно малку да се доизгради (во споредба со северна + јужна). Средствата потребни да не заглавиме со сакат стадион се ситна боранија во однос на сите нелогични инвестиции кои се тераат во моментов и тотално погрешно е да се почне со „штедење“ токму со ваков потег. Недоизградбата ни остава и „помали“ проблеми како тоа дека ќе останеме без семафор и ќе останеме со недоволен капацитет за сместување на гостински навивачи или ќе се вратиме на старата лоша метода за нивно сместување на јужна со бришан простор и кордон полицајци околу нив. Значи овој стадион ќе остане да биде недостоен за национален не само естетски туку и функционално. Сосема си во право дека очајно фалат и други спортски објекти, но недоизградба на стадионов не значи дека ќе се изгради нешто од тоа, токму напротив, големи кастрењата во инвестициите се најавени баш кај спортските проекти. Edited by Cloverstack - 21-Apr-2009 at 23:03 |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
ЦЦЦЦ е оваа е стварно веке најдолно од владата , има пари за театри,архиви,музеи,цркви а за она што го собира народот на едно место и прави да се чуствуваме МАКЕДОНЦИ нема, ама има за театри,архиви,музеи,цркви , нека прашање и дали и оваа трибина што ја градат ке ја завршат.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Луѓе не знам од кај ви се вестите, ама во веста пиши дека нема да биде објавен тендерот годинава за трибините на стадионот, и дека ќе се намали темпото на изградба (побрзо темпо = поголеми трошоци), никој не рече дека нема да се изградат страничните трибини. Политичка реченица но ќе ја кажам: Знае владата дека стадионот им носи многу многу гласови од младите, од мене и од тебе можеби не, ама од 18-годишните што немаат врска од политика еден стадион е многу важен.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ОТКАКО ВЛАДАТА ГО СКАСТРИ БУЏЕТОТ Нема пари за источната и за западната трибина Северната трибина на Градскиот стадион ќе биде доградена, а за источната и за западната ќе има пари само да се почне изградбата
Edited by lslcrew - 23-Apr-2009 at 13:00 |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
e stvarno ovaa ekonomska kriza me nervira, sekogas e ''baksus'' vo makedonija de nekoj ce pocene da gradi nesto i odma problemi
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
yefta dobila 1 mil. evra za gradskiot stadion
slusnav od a1
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() http://a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=107595 |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() eve 2 fotki od stadionot od deneska. vremeto bese katastrofa taka da i fotkite ne se bas naj naj ![]() 01. ![]() 02. ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
eve use edna od poinakov agol
![]() 03. ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Јас дури сега забележав каква грдотија има до стадионот.
И колку естетски е неиздржано и глупаво. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
daj boze da se sruzi toj kineski zid.ne mu e mestoto tamu.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
stvarno mnogu e zbieno, kolku sto znam jas neli bese donesena odluka za sruzuvanje???
|
|
![]() |
|
zpp ![]() Newbiе ![]() Joined: 25-Feb-2009 Location: zaerodrom Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
bese na poslednite dva sprata
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3334353637 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |