![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3536373839 209> |
Author | |
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Па малку да личи посебно централната трибина но не е само овој стадион кој личи на нашиот
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
од macedonianfootball.com (автор - Jumbo)
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 25-May-2009 at 02:41 |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
dobro se napreduva ama neznam zostot sporo se gradi delot od tribinata nakaj istocnata tribina, inaku za metalnite potpiraci mnogu dobro izgledaat.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
kaj 2 slika ne e nesto vo red so pokrivot sto go pravat od metal
vidite 8 i 10 metal od desnata strana, neli e nesto cudno??
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
ММ ова броиш од десно во лево, најверојатно те буни насоката на гредите, не може да бидат симетрични бидејќи не е лровот само на една трибина, ем и самата трибина е заоблена во позадина, па и венецот на покривот е заоблен заради спуштање на висината на трибината... значи се си е на местотаму каде гредите изгледаат не симетрични во однос на оние што се паралелни е заради самота кружна форма на стадионот - )
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Овие металните држачи помеѓу носачите дефинитивно ми се допаѓаат. Само секако ако не лупнат некој метален покрив. Веројатно мислат да стават проѕирен плексиглас како што рекоа.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За жал последните домашни натпревари на репрезентацијата од овој квалификационeн циклус се за некој ден, а оваа заложба не се оствари:
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=12&PID=2808#2808 Во секој случај пресреќен сум кога ја гледам северна како се дооформува ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 14:21 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
охооо, јас гледам голем напредок, особено во тој десниот дел што се чудевме зошто не го градат... тој е сега практично готов, само да се тури овај бетон. супер!
![]() само јас уште се мислам како ќе го променат покривот на јужна ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Кловер натпреварите со Исланд и Норвешка воопшто не ни биле во игра за готова северна. Колку што се сечавам дека се најавуваше, првата утакмица која ќе ја игра репрезентацијата со готова северна трибина треба да биде со Шпанија некаде август-септември.
На последната слика што треба да биде онаа конструкција што виси на краевните на гредите?! Дали ќе биде некое постоље за лефлекторите или е некоја платформа со која се монитраат гредите измеѓу?! Edited by lslcrew - 03-Jun-2009 at 14:27 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добро се сеќавам дека имаше таква информација дека ќе се обидат да го завршат пред рокот, за да може овие утакмици да ги играме со готова северна. Колку била точна не знам, но како денес да беше се сеќавам дека инфотрмацијата ја слушнав на телевизија.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
12-ти август е за два месеца, така да тешко дека ќе има шанси до тогаш да се заврши макар и трибинскиот дел колку да се пресече лента. Може да се одложи до 8-ми септември или па 11-октомври, евентуално 13-ноевмри! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам за два месеци има шанси да се исполнат минимални услови за северната трибина да прими гледачи. Но останува да видиме...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ни двајцата не сте во право. Веста беше ни помалку, ни повеќе, за со Шкотска - за најпрвиот натпревар, кој се одигра претходниот септември ако не се лажам. Тогаш не рекоа дека ќе биде готова цела трибина, туку дека ќе се потрудат да биде готов еден мал дел колку да можат и таму гледачи да одат. Не знам како мислеа тоа да го изведат, можеби затоа и го форсираа само средниот дел во изградбата за да има еден дел за гледање спремен, но 100% сум сигурен, прелистајте ја нишката и ќе видите дека имаше такви ветувања.
Edited by гитардемон - 03-Jun-2009 at 16:04 |
|
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
kako grom od vedro nebo toj delot od istocnata tribina ne ni bese cepnat a sega e gotov, no ne se znae moze vo sbabota ke bide zavrsena izgradbata
![]() (DALI NEKOJ ZNAE KOLKU SE BILETITE ZA NATPREVAROT MAKEDONIJA Vs NORVESKA NEKA PISE VO MEANA) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На натпреварот сега со Норвешка забележав дека и на другата трибина покривот е поставен на истиот начин, со исти онакви држачи/носачи, што и да се, поврзани со други меѓу нив (исто како на сликите последните). Е сега, дали тоа значи дека треба да се извади само тоа белото (метал ли е, што е?) од јужна и да се замени со плексиглас, или дека на северна ќе добиеме ист таков фуш покрив како на јужна? Има некој појма како би се извело тоа со плексиглас? Исто вака би одело?
Edited by гитардемон - 06-Jun-2009 at 19:48 |
|
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Oд macedonianfootball.com (автор: Redwarrior)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Но ако си достојат на зборот, а и на тоа какви рендери ни претставија, покривот ќе треба да биде сличен на оној на Вембли, значи со транспарентен или делумно транспарентен дел. Значи сега на северна да го направат таков, а понатака и на источна и западна, а и да го сменат на јужна. За ова последново не знам дали ќе треба некаква посериозна адаптација или ќе можат одма да го закачат на постоечката конструкција. Во секој случај очекувам таков кров, а не некоја заебанција. |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Јас она што го забележувам или мене така ми се чини е дека покривот на новата трибина е подолг од оној на јужна.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
pa toj mora da bide podolk zasto ke gi povrzuva istocnata i zapadnata tribina tie se polamli tribin i za nevi ke ima pomal pokriv
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3536373839 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |