build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 4243444546 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #861 Posted: 06-Jul-2009 at 13:49
ovde ne gledam nisto crveno !!!!!!!!
sto se sluci pak sega??
Back to Top
shaun.r View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote shaun.r Quote  Post ReplyReply #862 Posted: 06-Jul-2009 at 13:53
Originally posted by lslcrew

Шаун добредошол! Cheers

tnx Cheers
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #863 Posted: 06-Jul-2009 at 14:03
Овие како да се убрзаа, делот кон источна како преку ноќ да никна Cheers

@mymacedonia -  Mене ми изгледа како да го покриле тој дел со истиот материјал, можеби ѕhaun.r видел поубаво? BTW добредошол и од мене shaun Cheers

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #864 Posted: 06-Jul-2009 at 14:49

macedonianfootball.com

од некој што работи таму....

Tesko deka ke bide gotov do avgust,ima uste dosta rabota mozebi ke go nasminkaat za da go otvorat na 2 ali posle ke produzat pak da go dograduvaat..ke ima i loza posiroka i pogolema, komentatorski kabini pokrivka od leskan ke propusta svetlina i taka...vnatre pod stadion ima golema siroka ulica dolz cela tribina za da se vleguvaa so avtobusi, pozarni, soblekuvalnite , klupata za rezervni igraci site tie raboti ke se preflrat na sever koja ke bide glavna tribina, i to....
sledniot pat so poveke informacii i sliki

1

2

3

4

5

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #865 Posted: 06-Jul-2009 at 14:54
Вака може веќе да добијам некое чувство, барем привидно дека седам на трибинава.
Back to Top
shaun.r View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote shaun.r Quote  Post ReplyReply #866 Posted: 06-Jul-2009 at 15:31
da so istiot materijal e...prema istok se gotovo sve ..prema zapad i na centrlalniot se trgnati i skelinjta ...
Back to Top
Dave Gahan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dave Gahan Quote  Post ReplyReply #867 Posted: 06-Jul-2009 at 15:33
Добри слики vardar....убави нови видици!
Ме изненадија со лексанов, не знам колку сериозно ќе го изведат и како ќе издржи со текот на годините?!
Многу често сум на кеј и морам да кажам дека многу добра силуета има стадионов, многу е поелегантна од она што изгледаше на 3D-ата, што и веројатно ќе се затвори ако се изгради подтрибинскиот простор....штета што онаа грдосија го крши филмот!
MAKE CAPITALISM HISTORY
Back to Top
Dragan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dragan Quote  Post ReplyReply #868 Posted: 06-Jul-2009 at 16:15
od 1 slka se gleda povisoko dali taa tocka e najvisokota na tribinata ili ima iste nagore da se ide, i spored moeto custvo kako da e postrmna od juznata 
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #869 Posted: 06-Jul-2009 at 17:42
Аууу добри фотки   Cheers

Ќе биде фешта на отварање  Rock

Патем приметете колку фушерски е изведен покривот на јужна. Од новава трибина ептен упаѓа во очи и го крши филмот. Едвај чекам да заврши целиов проект, заедно со смената на тој покрив.

@ Dave Gahan
Имаш сигурна информација за ова со лексанов? И дали имаш некое лично искуство и мислење за материјалот да споделиш?
Back to Top
Dave Gahan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dave Gahan Quote  Post ReplyReply #870 Posted: 06-Jul-2009 at 20:43
Originally posted by Cloverstack

@ Dave Gahan
Имаш сигурна информација за ова со лексанов? И дали имаш некое лично искуство и мислење за материјалот да споделиш?

Па јас претпоставувам дека е лексан, не сум 100% сигурен....на Олимпико во Рим го има како заштита на теренот од навивачките групи, нешто како мантинела на терените за хокеј, само што овде не се штитат гледачите од пакот туку фудбалерите од запалените тифози што се бесат и удираат на него и ако не е тој ќе се испоубијат меѓу себе...овој горе е целосно транспарентен, а инаку за покривање користат мат варијанта - транслуцентна, прави дифузна светлина - полусенка...инаку кај нас најчесто и се користи за покривање балкони, настрешници, тенди (во комбинација со ковано железо Wallbash)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lexan - вика високо издржлива поликарбонатна смола која е btw и термопластична....а ако ме прашаш мене, и злато да е битно е да се нареди правилно за да ни држи повеќе и да не протече за 2 години.
Сега не сум сигурен кој ефект ќе го даде на севернава трибина затоа што сонцето секогаш ќе ги грее гледачите од напред, па и нема да има некоја сенка, ама ако се заврши целиот обрач околу стадионот во истиот фазон ќе биде многу убаво.
MAKE CAPITALISM HISTORY
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #871 Posted: 06-Jul-2009 at 23:26
Да да сигурно се работи за лексан.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #872 Posted: 07-Jul-2009 at 00:01
Многу е интересно како се планира да биде распоредот на боите на столчињата на стадионов. Нема да бидат боите како што го знаеме од рендерите туку ќе има еден поинаков изглед. Мене многу ми се допаѓа како е осмислено да изгледа тоа. Значи средишниот дел кајшто ќе бидат ложите, новинарите и слично ќе биде со сиви столчиња. Другите столчиња треба да бидат црвени со тоа што треба низ црвените треба да има и шест крака со жолти столчиња. Оваа ислустрација ја цртав со слободна рака во паинт барем според она како мене ми дојде илустрацијата во глава како планираат да го изведат тоа. Може малку да ги имам нацртано жолтите сегменти прешироко, но ќе видием сепак на крај како ќе се изведе тоа на терен. Вањда нема да остане само северната со обоени столчиња, вањда со реконструкцијата и изградбата на другите три трибини ќе се оформат и шест краци на јужната трибина, а најлогична варијанта што ми паќа на памет е дека всушност на исток и запад треба да има по два крака што резултира со шестнаесет краци, што е дополнителна симболика на стадионот како национална арена. Доста интересно кога ќе се погледне одозгоре, а дополнителен шмек ќе му дава сивиот дел. Дали на југ се планира ваков сив дел не знам. еве сега како ја тоа со слободна рака успеав да склепам нешто набрзинка, да не останам нејасен од текстов.

Edited by lslcrew - 07-Jul-2009 at 00:01
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #873 Posted: 07-Jul-2009 at 01:05
Еве некои рендери ископав од сајтот на Македонија Проект. Некои од нив ги имаме, некои ги намема. На сајтот има уште некои за кои бев сигурен дека ги имаме па затоа не ги пренесувам.

Без разлика колку и да сме стока народ, сепак сметам дека не сме на тоа дереџе да заслужуваме шилци како на некоја од сликите подоле што ќе приметите. Но сепак, со оглед на тоа што проектов цело време добива корекции и допуни, во никој случај не можеме да бидеме сигурни каква дополнителна опрема ќе се монтира на стадионов.

01.

02.

03.

04.

05.

06.

07.

08.

09.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #874 Posted: 07-Jul-2009 at 05:00
Фино тоа со столчињата, ама бидејќи се работи за стадион со кружна форма мислам треба да ги постават прецизно геометриски, земајќи го во предвид целиот стадион кога ќе се доврши. Така и од воздух ќе биде прав симбол и ќе изгледа фантастично.

Во овој контекст и не ми е јасно што мајка би барале сиви столчиња.

Edited by Cloverstack - 07-Jul-2009 at 05:00
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #875 Posted: 07-Jul-2009 at 12:32
Да прашам, пошто има 44 страници и немам во моментот многу време да ги пребарувам сите за да видам дали има нешто напишано околу тоа дали планираат да ги менуваат и столчињата на јужна. Знае некој?

Edited by maestro - 07-Jul-2009 at 12:33
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #876 Posted: 07-Jul-2009 at 12:35
Ќе следи темелна реконструкција на јужна трибина. Ова вероватно падразбира многу повеќе од само менување столчиња, реконструкција не теренот со комплено нов дренажен систем, пошто стариов е затнат, реконструкција на атлетските патеки. Ај ќче видиме кога ќе се распише тендерот кога ќе дојде време и за ова.
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #877 Posted: 07-Jul-2009 at 18:05
Сето ова добро ама за која репрезентација за кои клубови едноставно немаме квалитет
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
Dragan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dragan Quote  Post ReplyReply #878 Posted: 07-Jul-2009 at 18:24
Сето ова добро ама за која репрезентација за кои клубови едноставно немаме квалитет
Aj za reprezentacija moze da se napolni ne sve ama 60 do70% ke bide napolneti koga ke se igra so pomali reprezentacii po jacina(Island Norveska Skotcka Ceska Belgija) a koga ke se igra  so Holandija Anglija Francija Spanija sigurno ke bide ispolnet edno 90%.
A za Domasno prvenstvoSuicide ke bide napolnet 3-5 posto, i najmnogu sto mozam da recam e 10% u finale na kup
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #879 Posted: 07-Jul-2009 at 18:48
Не се слагам. Мислам стадионов требаше да се доизгради и добро е што тоа се прави, без разлика на моменталниот квалитет на мак фудбалот.
Неговата изградба ја гледам како една од ретките светли точки на полето на изградба и развој во последно време.
Да си останеше стариот стадион уште деценија-две (или макар уште неколку години) според мене ќе беше апсолутно неприфатливо. Всушност треба да се прашуваме зошто ова не го направивме многу порано.

@Dragan
Користи ја опцијата за цитирање (quote) бидејќи вака како што правиш е многу непрегледно. Види во упатството за постирање како се цитира.

Edited by Cloverstack - 07-Jul-2009 at 18:49
Back to Top
extras View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote extras Quote  Post ReplyReply #880 Posted: 08-Jul-2009 at 01:35
Se slozuvam so Cloverstack !!!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 4243444546 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.965 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.