![]() |
![]() |
![]() |
Когенеративни електрани (Термоелектрани-Топлани) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112> |
Author | ||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
Еве детали. Има промени во однос на првичните најави - поголема инвестиција и поголема моќност, но сепак се работи за скромен капацитет. Во секој случај добра вест.
![]()
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=52520&mid=1500&tabId=1&tabindex=0 Edited by Cloverstack - 19-May-2009 at 18:51 |
||||||||
![]() |
||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() Ова треба да е некоја макета на централава... ![]() МИА - фото |
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
Ми текна веднаш на таа вест од почетокот на нишкава (така и дојдовме до овој несмасен наслов на нишкава). Но ме буни тоа што од тогаш па се до сега немало никаква вест околу ова. Јес да се 15MW ама ни тоа не е за занемарување воопшто спрема мене. Во секој случај како акционер, драго ми е што РЖ Услуги прави вакви инвестиции. Кога ќе помине оваа берзанска агонија се надевам дека трпението ќе се исплати ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
Веројатно се работи за онаа малата гасна електрана најавена како проект на РЖ Услуги. Барем според тогашната најава инвестицијата е вредна 5 милиони евра (30% РЖ Услуги) и 15MW моќност за производство на електрична енергија. Ѕирни го почетокот на нишкава.
Како и да е, брзо ќе знаеме за што точно станува збор. Edited by Cloverstack - 19-May-2009 at 13:15 |
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
WTF??
http://www.total.com.mk/default.aspx?mId=16&eventId=17459 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Те-То на Топлификација има свој вебсајт каде што можете да најдете доста инфо:
http://te-to.com.mk/index.html Еве издвојувам ПДФ документ со технички опис, груб 3Д приказ на постројката и серија фотки од градилиште, од разни фази на изградбата. ![]() http://te-to.com.mk/Documents/Tehnicki%20opis.pdf 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||||||
Oд пред 2 дена.
![]() |
||||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ова прилично се извиши. Се надевам нема да се сведе на обичен хангар... премногу е блиску до центар за така да остане...
1 ![]() 2 ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Еве на youtube се појавија и клипчиња од вонредниот транспорт па да ги регистрираме
1 2 3 4 |
||||||||
![]() |
||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||
Ја колку што знам ова е руска инвестиција и топлификација учествува само со 20%! Рокот колку што знам е 2010.
|
||||||||
![]() |
||||||||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|||||||
Тек сега од сликиве гледам дека се работи за доста голем објект. Топлификација полека (ќе) се шири и кон производство на струја, не се само со оваа инвестиција. Ова го знам затоа што Хаџимишев-генералниот на Топлификација е најблизок семеен пријатен на моите. |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Еве некои слики од А1.
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Па добро, што си запнал дали е север или исток, битно да е некоја страна на светот... Нема смисла да ги оптоваруваме новинарите со толкави ситници и страната да ја погодат ![]() Додуша јас само еднаш сретнав топлана север и премолчев, затоа што станува досадно секој ден да се коментираат по неколку стравични новинарски глупости. Иначе во право си, всушност се работи за топланата исток. Исток 41°59'38.37"N 21°27'13.97"E Запад 42° 0'3.43"N 21°23'28.52"E Север 42° 0'56.83"N 21°26'12.71"E |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() Немора да значи дека се демантирани. Конструкцијата може да претрпи сериозни оштетувања а да не се урне веднаш. Воопшто не треба да се занемари овој коментар професорите кои се наведуваат се големи стручњаци. |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Текстов е демантиран неколку саати од кога е излезен, но сепак нека седи порадси евиденција....
Edited by Cloverstack - 04-Dec-2008 at 18:17 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Во случајот на Кловер мислам дека најчесто е кој касно касни... ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Ај ќе ве молам координати од топланиве во Скопје. Дали новинариве згрешиле и ги мешаат имињата или ја сум се збунил. Цело време читам за топлана север, а ја колку што знам оваа топлана е исток.
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
И без „Крушевска“ можеше поедноставно, ама веројатно работата запнала кај клучката Континентал (се сомневам дека ако не геометријата на клучката, тогаш столбовите на надпатникот многу веројатно дека ја затнале таа траса). Edited by Cloverstack - 04-Dec-2008 at 10:09 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Браво Кловер
![]() ![]() |
||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |