![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 38> |
Author | |
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
vlezniot del e celosno osvetlen i ubavo izgleda od daleku, megutoa so sluplturive nikako ne dava asocijacija na MNR
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
куполата навечер свети
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Треба да е скоро во секој случај, бидејќи ја завршија куполата. Ми се чини дека ги поправија и оние симетрични пукнатини на фасадата, мислам дека имавме некоја дискусија за тоа поназад во нишкава. Исто така, колку што успеав да видам, поставуваат осветлување.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Кога би требало да се одржи свеченоста за пуштањето во употреба на објектот на Министерството за надворешни работи? Забележувам дека денеска се работи на партерното уредување околу објектот, што би требало да значи дека во скоро време ќе имаме сечење лента.
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Денес
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Zgradata na Ministerstvoto za nadvoreshni se povekje mi nalikuva na objektot na Roger Piano na izlezot od Skopje!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
можеби да беа скулпурите помали и некоја кафеафкаста боја,и нормално помалку на број ќе беше помало зло.
и замене кому лично ми се допаѓа овој објект,многу ми пречат овие скулптури,а стварно се кич, и би бил захфален на иницијатива за тргање на скулптурите |
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Може да прашам зошто го браниш секој кичерајски и некичерајски дел од проектов? мене ме нападна заради пластиканана во жена парк сега овде гледам шмекерски ти е и ова? |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
jas mislam dokolku se prijavime vo ginis za najmnogu spomenici na kvadrat metar bi dobile bez konkurencija prvo mesto
|
|
![]() |
|
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
Мене објектот ми се допаѓа, а скулптурите според мене му даваат шмек :P
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
неверојатно е колку народот кај нас се нафаќа со жестоки реакции на детали... мене објектов ми беше ужасно грд и нелогичен уште од самиот почеток, со неговите непотребни фетиш куполи, влезот од страна, лајсните (не знам како се викаат) и целиот стил на фасадата кој не може да се одлучи дали е академизам или некоја од формите на класицизмот...
да не збориме за урбанистичката некоректност на целиот тој циркуз од објекти насадени долж кејот од кои е дел и овој објект скулптурите не беа ништо друго освен јаготка на шлагот на целата оваа глупост, но очигледно се најголем центар на внимание |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Нешто ги нема возљубените барокољупци да ја пофалат убавинава невидена и да потсетат како за вкусовите не се зборува...Сведоци ли сме тоа на еволуција драги гледачи? :'
|
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Врв! Да се немало осет за стилови, симетрија итн. Ми се лоши, ја напуштам државава у најбрз можен рок!
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Ви реков дека Чикита е во прашање? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
О не само тоа! Апсолутно докажани махери се и да уништат се што се градело, правело и мислело пред нив.
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mislam deka se maheri so eden poteg da unistat sve sto predhodno pravele... ova ne e prv pat...
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Штета ја нагрдија зградата со скулптурите кои воопшто не се во склад со фасадата. Германците имат една поговорка „помалку е повеќе„ во овој случај мислам дека добро „легнува„ муабетот.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
И некој после ова ќе дава забелешки како МНТ бил одвратен, морално остарена санта лед, без функционален паркинг?!? Ова требаше да биде врвниот продукт на денешнава епоха, заради кого мораше по секоја цена да се скрие Националниот театар? И каде се сега коментарите *почекајте да видиме како ќе испадне*? Имбецилноста на таквите коментари (од причини што се гледаат од авион) еве ја на дело се покажа - видовме и сега што? Со децении ќе ги поправаме глупостиве на овие кретени-ту требало да се дислоцира едно, да се менува друго, да се руши трето! Мора што побрзо да се стави крај на ова лудило!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |