![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 33> |
Author | ||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
Ми го зеде зборот од тастатура ![]() |
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Mislam deka 6000 za rakomet i 8000 za kosarka e previse mala ovaa sala. Trebase da ja napravat 15,000 da bide, treba da ima 4 tribini da se zgolemi salata. Kako prvo ne mozheme da bideme domakini na evropsko prvenstvo so takva sala, koga se gradi mora asalno da se pravi ako bese za 6000 po pametno ke im bese Kale da ja sredat i taka sobira 4-5000 publika. |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Се надевам за мечеви со поголема посетеност планираат да го демонтираат картингот и да го ослободуваат паркингот |
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Незнам од кога е поставено, ама изгледа е за картингот. идејата им е супер, ама од друга страна поради катастрофалната собраќајна инфраструктура околу салата и премалиот број на паркинг места секогаш после мечевите има огромна гужва. Поради тоа мислам дека не треба да се узурпира паркинг кога во околината на салата има милион ниви кои се обраснати и можеа таму да го лупнат картингот
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Требало да штракнеш повеќе фотки
![]() Еве нешто што го регистрирав надвор... Претпоставувам се работи за паркингот кој ќе се користи за картинг патека. Забележал некој кога е поставена оградава? ![]() Edited by Cloverstack - 18-Aug-2010 at 03:53 |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Македонија-Босна и Херцеговина кошарка, 14.08.2010, одлична атмосфета, полна до последно место сала, супер утакмица
![]() |
||
![]() |
||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
|
Ах Кловер, што би правел човек без тебе.
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
|
Има некој шема за распоредот на блоковите во салата? Прочешлав неколку страни наназад, но не најдов ништо.
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Павче овде ќе најдеш одговор на повеќето твои прашања. Цената се движи помеѓу 17 - 19 милиони евра.
Edited by La Linea - 08-Jul-2010 at 16:18 |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
pavche ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 431 |
![]() ![]() |
|
Да ве прашам неколко вапроса, па ке се радвам ако може да ми отговорите:
1. Колко чини вкупно изградбата на залава? 2. Колко е капацитетот за различни видове спорт(бокс, одбоjка, рукомет и т.н.) и концерти? ![]() |
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Според флуросцентното осветлување, моите пари стојат на тоа дека првичната замисла за куглањето е од рекреативна гледна точка. Јас сум да направеле БОУЛИНГ али сигурно имаат соодветна причина (освен рекреативната) зошто избрале ваков вид. А цената за куглање е 300 денари за 4 души... барем така викаат на рекламата. Edited by theMac3donian - 06-Jul-2010 at 08:56 |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
@Cloverstack
Американското куглање (bowling) е и тоа како расространето низ светот, дури мислам далеку повеќе од европското. Барем рекреативно, никаде не сум приметил клубови отворени за непрофесионалци со европскокуглање. Само во Љубљана знам дека имаше 3 bowling центри лани. Во секој случај еконоски мислам дека ќе беше далеку поисплатливо, плус ќе допринесеше многу повеќе за популарзиација на овој спорт кој што речиси да нема земја кај што не е присутен.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За кугланата за жал уште немаат ставено цени
![]() @ UrbanFreak Во кугланата очигледно сакаат да одржуваат значајни натпреварувања, а не да биде само рекреативна. Не знам колку „америчкото“ куглање е воопшто распространето во Европа, ама секако во Македонија на натпреварувачки план веќе има пуштено солидни корени оваа верзија со 9 чуњеви. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
http://www.scboristrajkovski.gov.mk/mk/fitnes-centar Тука ги имаш цените. Инаку еве малку информации од прво лице, бев пред една недела на пинг-понг, па да споделам нешто со вас. Значи влезот за кугланата и пинг-понг делот е од левата страна на салата гледајќи од напред. Единствена замерка ми е што нема никакви табли (барем засега) кога ќе дојдете пред салата кои што укажуваат каде треба да се упати некој. Вработените беа млади луѓе и се доста љубезни. Ќе се возат со вас и во лифтот кој ве носи кај масите. ![]() Значи да повторам, доколку сакате да отидете во кугланата или пак да поиграте малку пинг-понг (не памтам кои други содржини беа таму), не треба да одите преку главниот влез за салата, туку од левата страна на крајот на спортскиот центар има посебен влез. Додека од десната страна, ако добро ме служи меморијата, беше сместена теретаната. Отидете ако имате слободно време. ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Одлично изгледа, вака комплетирана. Само ми е жал што кугланата не е за Bowling него за европско куглање. Дали некој знае дали почнала со работа теретаната и колку чини месечна чланарина?
|
||
![]() |
||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|
http://www.build.com.mk/?p=4197 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() 21 ![]() Edited by Cloverstack - 05-Jul-2010 at 19:48 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Незнам како успеавте да видите некоја конспирација која води кон социјализам со две пинг-понг маси. И јас се залагам за давање шанса на приватниот капитал и спортски содржини во раце на приватници, треска, зоолошка, базени, помали спортски сали, но мултинаменска државна репрезентативна сала не ми паѓа на памет тоа решение, а сеуште не добила права шанса. Да видиме како ќе иде. Можеби ако се дадеше на приватници ќе видевте во тоа немоќ на институциите да ја довршат салата. Да оставиме да ја довршат салата каква што ни беше ветена, комплет. Ако има после тоа проблеми со стопанисување, ако биде анемичен финансискиот дел не е проблем, малку ли има луѓе и фирми што ќе бидат заинтересирани за тоа.
|
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Мене ептен ми се допаѓа тоа што се изградија и пропратниве содржини на салата, со што конечно може да се каже дека имаме асална сала. До сега мене салата ми изгледаше како еден хангар во кој одиш само за натпревари и тоа е тоа. Ако сте биле во некоја голема сала низ светов, видете се што нема внатре. Еве за пример, за време на мечевите нема што да се јаде внатре, зошто нема ресторан/фаст фуд
Инаку за картингот според мене можно е да биде мобилна патека, односно да се прилагодуваат пристапните улици и паркинзите за да се добие картинг стаза |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |