![]() |
![]() |
![]() |
Соравиа центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 10111213> |
Author | ||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
|
најверојатно се работи за проблем со плаќањето, значи додека се градеше сигурно ГТЦ морал да плаќа за таа струја, а откако ќе влезе во употреба мора соопствениците на Соравија нормално да плаќаат.
Само се прашувам дали од ГТЦ ќе кочат и после, заради "долгови" со струјата, што сепак мислам дека инвеститорот треба да си плати за струјата додека се гради... |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Друже они на агрегат изградија мање више се изгледа. Еднашка прочитав дека ЕВН им нашол решение за струјата ама решението изгледа било агрегат. Во саботата буфташе како ламја а изгледа прилично голем. Или ти прашуваш за после од ко ќе ја отворат? Edited by pbanks - 05-Mar-2008 at 22:38 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
А сега што планираат со струјата? Ваљда нема на агрегат да опстојуваат!
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Струјата им ја исклучи ГТЦ. Проблемот не е решен, во саботата поминав таму и работеа на генератор. Отварањето на зградата е во Мај колку што знам. |
||
![]() |
||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
|
А ви текнува дека пред 4-5 месеци имаше во весник дека имале проблем со струја и вода за зградата? Тогаш пишуваше дека Австријците користеле генератори за струја, оти општината или не знам кој им ја исклучил струјата, а вода земале од некоја подземна цевка што нашле. Ваљда е надминат тој проблем.. градежните зафати продолжуваат а доста време помина
|
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Абе шо вие на вас, па зар не гледате дека е тоа обновлив извор на енергија ![]() |
||
![]() |
||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
|
mene mi licat na ventilatori ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Она се некои металик палми или мене ми се причинува нешто?
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве рендери и од Соравиа, не дека не знаеме како ќе изгледа ама ги има и "final touches" на приземјето.
1 Еве го горниот дел. Во најмала рака чудно насадено. Преферирав хелиодром. ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 Канцелариски дел ![]() 6 Шопинг ![]() Извор: DNA Architects Edited by pbanks - 25-May-2008 at 10:47 |
||
![]() |
||
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Edited by gotsomekicks - 27-Nov-2007 at 17:07 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Еве расчистена е дилемата околу стаклата - ги извадиле само ради чистење. Останува мистерија што доградуваат на покривот...
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=E2BB7E9EA5DEE44C89423039EC1499E8
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
se_manda e definitivno u pravo, tie armaturite sto strcat tamu ne se za dzabe vekje se oformuva nesto plus nagore no kolku sto mozev da vidam (najubavo se gleda od stranata na parlamentot ama od tamu bas nemam slika) ne se diga cel sprat plus, nekako e vovleceno od site strani a mi izgleda i ponisko od drugite katovi. Da se nadevame na najdobro....
par fotki 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
А и тоа што викаш, можда само ќе насадат нешто на покрив... Не мора да значи дека ќе изгледа глупо, сепак од Соравија не би очекувал некаков кич.
|
||
![]() |
||
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
pa neznam i mene me buni armaturata so e gore.poso posleden pat koa vidov imaa stavano oplata ko za stolbovi.sea dali ke gradat uste nagore ili samo del(so bi izglealo mn glupo) neznam.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Мислам дека se_manda зборуваше за проблемот кој би настанал со полукруговите кога зградата би се извишила. Бидејќи полукруговите се шират нагоре, не би било едноставно да се изведе надградба од естетски аспект. Инаку и јас мислам дека надградба е малку веројатна опција, само ме збуни тоа што беше кажано за арматурата на покривот... Ми се разбуди надеж дека е некаква слична приказна како и онаа Неоком/Космофон зградата кај железничка... него доста тука расправаме за ова, ај ќе го префрлам кај што му е местото ![]() Edited by Cloverstack - 17-Nov-2007 at 16:11 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
mene mi se OK polukrugovite, me nervira crniot mermer vo dolniot del i tie cudnite piramidesti prozori. Valjda tamu nesto kje smenat vo planot. A ne veruvam veka kje ja izvisuvaat, kje ostane zdepasta kakva sto e, ama bi bilo fino da go izgradat delot sto fali gore (heliodrom i slicni stvari). |
||
![]() |
||
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
pa taa e zgradata i ok bi bilo da ja izvisat ali kako ke go resat delot so tie staklata u sredina u vid na polukrug so se,toa e problem.mene iskreno ne mi se svigaat ali pa koa ne im teknalo neso drugo(ni mene ne mi teknuva ali jbg
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ne :(
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Го разбира некој овој дел? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Овие изгледа менуваат и стакла?! Не сум поминал таму одавна но оваа слика ми изгледа тазе, оградата е на Штрабаг. Тоа е добро на времето зелениве рефлектирачки ми изгледаа убаво но веќе се застарени би било супер ако стават некои помодерни стакла.
Извор: Вечер
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 10111213> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |