build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1011121314 33>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
23 [25.56%]
6 [6.67%]
18 [20.00%]
16 [17.78%]
11 [12.22%]
8 [8.89%]
2 [2.22%]
3 [3.33%]
1 [1.11%]
2 [2.22%]
You can not vote in this poll
Total votes: 90   Average: 7.41

Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #221 Posted: 14-Jun-2010 at 10:10
Originally posted by Buliwyf

Мислам дека и салава добро дојде.

Искомбинирав 2 фотки,една при градба и друга со финиширана градба.

Со задоцнување... Applause

И онаа комбинација со стадионот ти е одлична, но оваа е бр. 1
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #222 Posted: 14-Jun-2010 at 10:09

ГКО, потполно си во право. Само треба да смогнат сили и тие приватници да ги контролираат.

Споредба на место тука би ми била Рамстор и ГТЦ. Во Рамстор сите продавници се под конец бидејќи сопственикот диктира стандардизацијата и нема мрдање. Во ГТЦ, не се знае кој пие, кој плаќа и тоа се гледа на секој чекор.

Значи... ЗА идејата ваквите ситни содржини да се дадат на приватници, но под многу строга контрола а не низ нашите веќе стандардни коруптивни шеми.

Having said this, што би рекле американците, новиве содржини кои ги промовираа во спортскиов комплекс викендов се сите на место, навистина одличен развој. Се прашувам дали картинг патеката можеби ќе биде во оној заграден дел покрај салата кој го евидентиравме уште на времето.

Edited by pbanks - 14-Jun-2010 at 11:38
Back to Top
gko View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote gko Quote  Post ReplyReply #223 Posted: 13-Jun-2010 at 22:44
Се согласувам дека неможе само со салите да се покријат сите трошоци, меѓутоа просторот за фитнес, куглана итн. може да се изнајми како простор со намена, и пак ќе се добијат добри пари, без да мора да се инвестира (е сега они уредувањето и инвентарот си го гледаат како гратис, па уредено ќе носи повеќе пари а незамисливо за нив е некој друг да има профит од тоа) и пак ќе се добие истиот ефект (спортски комплекс).
Но мора да се направи граница до каде смее државата да се меша. Па капак на се, на веб страната пишува дека и елитен ресторан ќе правеле. Нема да ме чуди и хотел да си направат, за да не се одливаат парите од репрезентациите.
Епа сакале или не, Македонија се определила дека ќе стреми кон слободен пазар, а факт е дека ова што се случува е социјализам или чекор кон него, и самото тоа размислување дека е незамисливо профитот да се одлее во приватниот сектор е социјалистичко.

Сепак да не се оддалечувам од темата, не ме сваќајте погрешно, идејата за цел центар е супер и мене ми се допаѓа, само скандалозен е начинот на кој тоа се остварува.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #224 Posted: 13-Jun-2010 at 18:47
Салата сама по себе неможе да се издржи финансиски. Премалку настани има годишно за да биде профитабилна. Не гледам ништо лошо во тоа што сега е комплетен спортски центар, впрочем имам став дека каснат 2 години бидејќи уште од почетокот беа најавувани овие содржини.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
gko View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote gko Quote  Post ReplyReply #225 Posted: 13-Jun-2010 at 14:36
Според мене, со салава малце зајдоа. Едно е да се изгради спортска сала која е од интерес на градот/државата, но со државни пари да се прави конкуренција на приватни компании (кој патем придонесле со плаќање на комуналии и даноци), е неприфатливо. Фитнес сала, сауна, картинг патека и конференциска сала (конгресен центар????) воопшто не се блиско поврзани со спортска сала. Па ајде сега нека се градат државни ресторани, хотели, кафичи и продавници (читај: социјализам) само затоа што е профитабилно, а свесни сме дека тие пари нема да завршат во буџет него ќе си ги поделат вработените во фондацијата. А со самото тоа што се е дадено гратис од државата, веројатно цените ќе бидат многу пониски од што било кој што вложил пари може да си дозволи.
Како и да е, може ќе бидам начекан на нож за ова, ама за се мора да се има некакви граници...
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #226 Posted: 13-Jun-2010 at 12:24

Веројатно ќе биде во близина на салата.... освен ако салава е поголема од тоа што знам па да ја бутнат внатре.... а? Што мислите вие? Кај ќе биде лоцирана?

Иначе Добредојде

Back to Top
Fresno View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Fresno Quote  Post ReplyReply #227 Posted: 13-Jun-2010 at 11:56
Имаше скоро на сите медиуми објавено за ова, а на една телевизија (не ми текнува која) спомнаа за планот да се гради картинг-патека. Едвај чекам! Smile

Иначе здраво Smile
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #228 Posted: 13-Jun-2010 at 11:15
зошто немаше ништо за ова по медиумите а и страната мистериозно прекина да работи? Дали некој случајно бил таму?
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #229 Posted: 12-Jun-2010 at 14:31
Со промоција на нови спортски содржини заокружување на ребрендирањето на спортскиот комплекс во “БОРИС ТРАЈКОВСКИ”

Повеќенаменската сала “БОРИС ТРАЈКОВСКИ” во Скопје која од месец мај 2008 година е место каде се развива спортот и културата,  со цел да стане подостапна за македонските граѓани, а воедно и да  го потврди епитетот “најелитен спортски комплекс на територијата на Република Македонија”  најавува, промоција на нови спортски содржини.

Со отварањето на новите содржини во досегашната “Повеќенаменска сала” ќе биде заокружено ребрендирањето на спортскиот  комплекс во “Спортски центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ” што е од особено значење како за развојот на македонскиот спорт така и за сите граѓани во Република Македонија.

Покрај големата, малата спортска сала и Пливачкиот базен МЛАДОСТ корисниците на услугите на Спортскиот центар “БОРИС ТРАЈКОВСКИ” ќе можат да користат и:
• куглана; подготвена по светски стандарди од меѓународната кугларска федерација,
• ексклузивен фитнес центар; кој располага со високо квалитетни професионални справи кои се во согласност на стандардите на светската боди билдинг и фитнес асоцијација,
• аеробик центар; кој е  комплетно озвучен и професионално осветлен,  со можности за визуелни презентации,
• пинг понг клуб;      опремен со професионални маси во согласност со стандардите на светската пинг понг асоцијација, како и
• билјард клуб.

Полека, но сигурно друштвото “БОРИС ТРАЈКОВСКИ” ДООЕЛ Скопје  ја остварува визијата да изградиме најсовремен спортски комплекс на Балканот и пошироко.

Промоцијата на новите спортски содржини ќе се одржи на 12.06.2010 година (сабота) со почеток од 13:30 часот во  Спортскиот центар “БОРИС ТРАЈКОВСКИ”,   на која ке присуствува и  Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски.

http://www.netpress.com.mk/sport/vest.asp?id=13193&kategorija=8
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #230 Posted: 11-Jun-2010 at 11:57
изгледа некој ми го прочитал мислењето од предходно и одма има резултати. Имено пуштена е нова страна за салата (сега не се вика веќе сала, туку Спортски центар Борис Трајковски и мислам дека и нишката треба да се преименува). Имено утре ќе биде официјално отварање на пинг-понг клуб, фитнес и аеробик центар во чиј склоп има ултра модерни сауни, конгресна сала и куглана( штета не е bowling, туку европско куглање)

Во план им е да се гради и билјард клуб и за мое екстра изненадување, картинг стаза

еве и веб сајтот кој е многу професионално изведен, со цени за користење на сите услуги, контакти, слики. Едноставно неможам да поверувам. Има и најава дека базенот ќе се среди, па зошто да не биде тоа навистина така, после овој добар потег

http://www.scboristrajkovski.gov.mk/

Edited by Cloverstack - 11-Jun-2010 at 15:08
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #231 Posted: 07-Jun-2010 at 10:51
дали некој знае кога се планира да се пушти кугланата и теретаната во употреба? Имам влезено и опремени се веќе уште пред 2 месеци, незнам што се чека. А човекот што ме внесе веќе не е таму и немам веќе инфо
Back to Top
Buliwyf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Buliwyf Quote  Post ReplyReply #232 Posted: 06-Jun-2010 at 17:36
Фала FoSsiL Clown

Целта ми беше да ги доловам тие два момента во градбата,па барав соодветни слики кои ќе креираат една слика,за среќа најдов доволно слични во нишкава.

А за кранот и јас му се мислев дали да го отстранам...па си реков нека стои,и така му дава убав градежен шмек Big%20smile
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #233 Posted: 06-Jun-2010 at 17:15

само може уште малку да се среди.... и мислам дека може и без онаа во градба...некако ми е многу проѕирна.... и мислам дека малку се гледа еден кран....

но ваква каква што е сега исто така ми се допаѓа.... има посебна смисла е вредност

се на се јакоооооо

Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #234 Posted: 06-Jun-2010 at 17:13

јако ееее 

RockRockRock

Back to Top
Buliwyf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Buliwyf Quote  Post ReplyReply #235 Posted: 06-Jun-2010 at 17:03

Мислам дека и салава добро дојде.

Искомбинирав 2 фотки,една при градба и друга со финиширана градба.

Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #236 Posted: 20-May-2010 at 02:00
Ова е од 2008, се надевам дека досега им текнало да направат нешто во врска со подлогата за одбојка наместо само да залепат 3 линии со лента во боја. Не дека менува нешто во играта оваа шареноликост, но ќе бидеме домаќин на квалификационен турнир па веројатно треба да има и подлога само за одбојка. Нема потреба од линии за секој можен спорт на теренот.

Edited by гитардемон - 20-May-2010 at 02:03
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #237 Posted: 26-Mar-2010 at 15:54
Да ги имаме и овие фотки од изградбата:

1

2

3

4

5

Back to Top
zokidac View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote zokidac Quote  Post ReplyReply #238 Posted: 26-Feb-2010 at 00:20
ke gi ispoparkiraat starite avtomobili od koi teche se i seshto, gjubre kolku shto sakas i shto li ushte ne, idejata e fenomenalno selska
Back to Top
madox View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote madox Quote  Post ReplyReply #239 Posted: 26-Feb-2010 at 00:01
Ovaa ideja avtorot treba da ja patentira, takva inventivnost nema vo cel svet!Bash

Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #240 Posted: 25-Feb-2010 at 09:27
Не би имал проблем со идејата да биде автопазар, освен што пазарот треба да функционира баш во недела, кога се играат голем број на спортски натпревари и се одржуваат концерти... што ќе биде во оние денови кога ќе се поклопат настаните со автопазарот?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1011121314 33>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.203 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.