![]() |
![]() |
![]() |
Обнова на Офицерскиот дом |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 28> |
Author | |
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
Не сум многу запознаен, па некој ако знае повеќе да ме упати. Дали ќе се реновира зградата на МЕПСО и поштата? Има започнато некакви процедури?
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Свесни сме одамна дека објектот само ќе личи на стариот. Но, барем салата да ја направеа. Штета.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
проблемот доаѓа од тоа што објектот се реконструира со целосно нова намена која не одговара на оригиналот сметајте дека некои 60% од стариот објект отпаѓале на главната сала, а сега таа сала ќе ја нема, ќе има спратови на нејзино место |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Уште подобро, ако ме прашуваш мене. Најмалку што треба на еден плоштад да доминира некојси џиновски споменик. Но тоа е друга приказна. Edited by Џоле - 20-Dec-2014 at 17:28 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Зградата ќе го „лапне„ Александар гледано од овој агол.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
Тоа паркче плаче за една станбена седум катница, само постов да не го прочита братучедот, како идеја не е лошо......
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Според мене, тоа и не е така лоша работа. Вака, хотелот ќе има три крила, а во средината ќе има простор кој во подобри времиња ќе биде средишно паркче од кој ќе може убаво да се гледа едната страна на Градската куќа. Секако, доколку приватниот сопственик ја продаде парцелата и не изгради некоја збутана зградичка.
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Овој плацот што не се гради на него бил приватен. Го прашуваше јанко на министерот за транспорт и врски и овој му одговори дека тоа така ќе си остане зошто е надвор од парцелата за градење.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
od ovoj agol mi lici na tanker vo izgradba. ![]() |
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() фото: thefirstfinnintoronto.tumblr.com |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Нешто од инстаграм
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() vecer.mk |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
мислам дека автентичноста на димензиите е на место (сега тие кои се противеле на арументите за тоа колку неадекватен е објектот за денешниот тамошен простор, ќе го видат тоа), но повеќе сум загрижен
за автентичноста на формите на објектот, фасадата и ентериерот, знаејќи како завршија Народната банка и стариот театар
еве го објектот од слична перспектива ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |