![]() |
![]() |
![]() |
Охрид и Струга |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516> |
Author | ||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Во Охрид, во близина на пазарот
![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Билјанини Извори, т.е дел од Охридски Менхетен? Ако е тоа, не знам зошто - ама подобро ми изгледа на сликиве, пред некој ден баш ги видов зградиве. |
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
Еден од најгрдите проекти во Охрид (a постојат многу кандидати), најмногу поради средната 'зграда'.Левата е исто крш на изглед, а десната би поминала добро ако е во друштво на слични објекти.
![]() ![]() Edited by Тркало - 20-Apr-2012 at 19:17 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Поради сличната боја на фасадата и хортикултурното уредување на врвот. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Не знам зошто но првата од двете зграи неверојатно ме потсеќа на една од зградите на илинденска во скопје помеѓу МиДа и Гимназијата Орце Николов.
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Inaku proektot se vika
Елитен комплекс „Билјанини Извори“ Охридhttp://mk.adora.com.mk Edited by Makedonij - 03-Apr-2012 at 15:05 |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Доста напредок на објектов, работат околу еден месец, прекинаа пред Нова Година. ![]() Инаку локацијата е кај градскиот пазар, спроти Хотел Монтенегрин, аголот на Туристичка и Абас Емин. Од спротивната страна ![]() Edited by Тркало - 04-Apr-2012 at 01:24 |
||
![]() |
||
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
|
Хахаха истото сакав и јас да прашам.
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
koj degen go narekol proektov menheten i dali saka da ja ponizi inteligencijata na narodot?
|
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Katastrofa be brat! Ova li e arhitektura, abe cel svet ni se smee!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Објектот е при крај и надворешно, најверојатно уште да го средат дворот и паркингот.Точно е дека е можда најубавата зграда во цел комплекс, ама и точно е дека изборот е мизерен.Мене лично ми е ок, ама не е нешто кое би ти го блокирало погледот.Уште една зграда готова во позадина, а оваа малку е крива од кола во движење е сликано
![]() ![]() И не можам никакоа да го сфатам значењето на оградата околу зградава?Нешто во стилот селото на Галите?Не е баш а ла Менхетн ![]() Edited by Тркало - 21-Mar-2012 at 04:07 |
||
![]() |
||
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
|
http://ohrid1.com/ochrid/adora-napravi-zgrada-dosto%D1%98na-za-ochridski-mencheten
|
||
![]() |
||
Бомба ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Jun-2011 Location: DE Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
ај, ја снема бандерата.
![]() уствари сакав да кажам, не е лошо локација да се каже кога се ставаат слики, мене ова ништо не ми значи вака. ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Инаку инвеститор на објектов и на уште неколку други е Ванчо Чифлиганец. |
||
![]() |
||
tomi_z ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 196 |
![]() ![]() |
|
Скроз случајно, дојде од никаде и сврте тука. Дури малку и се туфкав што ми влета во кадар, ама следната слика без него ми се виде подосадна па ја ставив таа ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1213141516> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |