build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Од соседството

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 14151617>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #301 Posted: 23-Jun-2009 at 03:47
Да не ја спамирам нишката за скопскиот стадион, еве што за мене значи симпатичен мал стадион, во средно македонско градче. Ова е во Зеница во Босна и Херцеговина.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #302 Posted: 18-May-2009 at 01:53
Вакви да се градат на пример во Загреб каде што има потреба од 1000 вакви за училиштата и населбите не би имало смисла. Не реков дека хангарите се добри кај нас, ама за село па зафрлено што нема видено топка и хангар е премија. Без да потценувам никого, ама ете, и на овие не им била толку важна салата одвнатре (ништо нема) туку да се вклопува во околината. А тоа е супер изведено. Навистина е убава, ама дека е евтина уште не верувам
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #303 Posted: 18-May-2009 at 00:34
Ја викам да ја ставиме салава на гласање, ќе биде пред „Борис Трајковски“
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
ArchiTechTone View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ArchiTechTone Quote  Post ReplyReply #304 Posted: 18-May-2009 at 00:31
Еве слики и од мене:

Иначе Гитар, прав си, ова е сала на основно училиште, во прилично мал град. Каменот е локален материјал, и го има во изобилство, 3LHD доста вешто го имаат употребено на објектов. Во тоа лежи и убавината на проектот (барем за мене) одбегнале да направат обичен хангар, на најефтин можен начин, е сега “ефтиноста“ може да се дискутира но веројатно има некаква економија, штом се нафатиле да ја прават салава.

панелите на фасадата се прилично едноставни, наредени се камењата(вистински камења) и залиени се со бетон, и како такви после се ставени на фасада. Конструктивниот систем е исто така префабрикуван, и целата сала е прилично “ефтина“(како што спомна и алек) иако можеби не изгледа така.

Еве го училиштето

Слики од околината

резолуцијава е е ептен мала, ама Image Shack реши дека ќе ме зеза вечерва
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #305 Posted: 18-May-2009 at 00:12
Па значи точно претпоставив дека е за училиште, меѓутоа за цената немаше ни на крај памет да ми текне дека е 1.000.000 евра. Голема пара е, и тоа што не се оние вистински камења ја прави уште поголема пара. Овие хангарите кај нас што ги гради владата не коштаат повеќе од 100.000 евра (по некоја проценка), ама не се па 10 пати полоши од ова, со оглед на тоа дека станува збор за училиште.
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote алек Quote  Post ReplyReply #306 Posted: 17-May-2009 at 23:56
па не верувам дека толку екстремно и би ја качиле цената камњата, зошто се готови префабрикувани елементи (со кои мислам дека е покриен и кровот дури), како официјална цена на салата е дадена 7,5M Kn / 1,0M €, сега немам баш ориентација дали е тоа многу, меѓутоа мислам дека самиот изглед на салата веква каква што е ги оправдува средствата

Покрај тоа салава иако е додаток на училиште располага со фитнес центар и сауна, и е предвидена и како јавна зграда за било какви социјални собири

Bale is a small village in Istria peninsula with mostly agricultural population of 1000 people. The project for the new sports hall has been faced with the rich historical, cultural and social Mediterranean context. Therefore any new architectural interpolation had to have a respectful approach to the environment.
The solution has been found in interpreting the traditional ways of building by new technologies. Inspiration for structure has been found in the small traditional stone hut - kažun, a small multifunctional
building used as a shelter for shepherds that provide a cool environment in hot weather and insulating against the cold in the winter. The traditional local dry stone wall motif has been used as a template/pattern for the whole surfacing of the sports hall.On the other hand, being the second largest building after the church, the social importance of the sports hall for the town community is considerable because, besides as a sports venue, it is used as a public facility for various social gatherings, from community meetings, trade fairs to watching World Cup. Actually, the size of the building has been defined by the basketball playground and modified by additional facilities on the gallery: a fitness centre and a sauna, while the low and small locker rooms are planned as a connection element to the school. On the other hand, the private and intimate character of the building is juxtaposed to the open public primary function of the building and its openness by glass fronts to the street.
The sports hall concept has been made to meet the design and construction time schedule of 11 months, which was possible only by using RC prefabricated elements. All the bearing and façade elements of the sports hall have been made from prefabricated elements.

преземено од   http://www.3lhd.com

Edited by алек - 18-May-2009 at 00:54
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #307 Posted: 17-May-2009 at 23:44
Никој не рече дека е грда, баш напротив. Многу е убава од надвор. Ама место да направеле сала од камења, можеле да ги потрошат тие пари во попаметна цел, пример за ентериерот (кој е грд патем), паркет или резервен кош, подобри реквизити, столчиња место штици, некои котели за бојлери во соблекувалните или што и да е. Имам малку влашко, па не ја гледам поентата да се дадат пари за камења само за да изгледало убаво. Ај да е Норвешка, ама Хрватска?
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #308 Posted: 17-May-2009 at 23:29
Мене ми е баш симпатична салата. Баш напротив гитар, со малку креативност направиле убав украс за градот макар била и ваква малечка сала. Затоа нивните градови се какви што се и нашите се какви што се... Roll%20eyes
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #309 Posted: 17-May-2009 at 23:13

Екстериерот е сосема непотребен за една ваква да не ја речам бескорисна сала. Тие камењата на ѕидот да ги изоставеле ќе направеле поголема (и покорисна). Ова ми личи на сала за 1-4 одделение по големината. Ако е маалска, не морале да трошат толку пари на камења Roll%20eyes
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote алек Quote  Post ReplyReply #310 Posted: 17-May-2009 at 22:34
Sports Hall Bale
една мала спортска сала во Хрватска

Edited by алек - 17-May-2009 at 22:37
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote алек Quote  Post ReplyReply #311 Posted: 08-May-2009 at 12:22
монтажи се тие фотографии
треба да се гради

а за на Кожув и ја би сакал да видам едно вакво

Edited by алек - 08-May-2009 at 14:13
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #312 Posted: 08-May-2009 at 12:19
не заебавај? ова изградено е или ќе се гради (не можев да откријам од другите слики дали е рендерот вметнат во сликата или навистина е изградено).

ама мислам ќе знаевме ако беше изградено Roll%20eyes

мене лично ми се допаѓа, баш одговара на снежниот амбиент, би сакал и во кожуф кога ќе се гради (*if ever) да биде нешто вакво, а не обична бетонска со дизајн од 1930-тите
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote алек Quote  Post ReplyReply #313 Posted: 08-May-2009 at 11:53
Ski Jumping Hill for Serbian Ski Resort

MAY 2009
The Ski Jumping Hill is located in the Kopaonik Ski Resort in central Serbia, close to the border with Kosovo. The 120 meter structure is made from cross steel tubes and every detail in the column is visible. The top is horizontally cut to accomodate a viewing platform with a coffee shop in the top deck.

Edited by алек - 08-May-2009 at 12:09
Back to Top
BL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BL Quote  Post ReplyReply #314 Posted: 15-Mar-2009 at 17:30
Akva park "aquana"
Malo starije slike

U pozadini se vide gradilista naselja Aleja-centar i zgrada Vlade RS

Sportski tereni

Parking tj. garaze za pojsetitelje "Aquane"

Edited by BL - 15-Mar-2009 at 17:31
Back to Top
BL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BL Quote  Post ReplyReply #315 Posted: 15-Mar-2009 at 16:55
Incelov bazen:

Back to Top
BL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BL Quote  Post ReplyReply #316 Posted: 15-Mar-2009 at 16:49
Evo  jedan projekt iz mog grada, da ne bude samo Kosovo i Bugarska ovdje
Banja Luka, novi stadion kojice biti gradjen na Banjaluckom polju.

Projekti koji nisu prosli

Edited by BL - 15-Mar-2009 at 16:50
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #317 Posted: 27-Jan-2009 at 21:48
Не е работата само во градење на самите сали туку и во целосната организација на збиднувањето. ФАКТ- ние не направивме ништо во врска со првенството, ниту хотели, ниту промоција, ниту реклами, ниту улици... Кажете ми што добивме ние од првенството? А Хрватите направија се и затоа тие пак ќе добијат голем настан, а ние според мене не. И не се занесувај дека во Хрватска пред тоа немале убави и големи сали, таа мала земја не се издигна преку ноќ во светска спортска велесила. Алал им вера во секој поглед!
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #318 Posted: 27-Jan-2009 at 21:44
Originally posted by zabegan

епа еве европско го добивме, па само една сала добиме, и тоа недовршена

па има разлика меѓу европско со 16 екипи и светско со 24 екипи
Да добиевме некакво СП сигурно немаше да ни дозволат само во 2 сали, од која едната веќе готова.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #319 Posted: 27-Jan-2009 at 21:38
епа еве европско го добивме, па само една сала добиме, и тоа недовршена
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #320 Posted: 27-Jan-2009 at 19:30
Originally posted by zabegan

Originally posted by maestro

Па сите овие сали се изградоа за потребите на СП, а претходно Хрватите значи и да немале некакви сали!

Дај Боже и ние да добиеме некое СП, па да мораме да изградиме волку сали насекаде.
мислиш демек ќе мрднат со мал прст?

Епа поентата ми беше ако добиеме некое СП ќе мора да градиме сали.
Ако не, губиме првенство и никому ништо.

т.е. спортските фанови ќе губат нешто.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 14151617>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.172 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.