![]() |
![]() |
![]() |
Софија, Бугарија | София | Sofia |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 14151617> |
Author | ||
scotch ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 07-Sep-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Одлично слики од Софија, сум имал прилика да го посетам овој град неколку пати и можам да кажам дека има доста неокласични објекти, гледам фасадата на објектите е реновирана, иначе ја кога бев пред неколку години беше доста избледена. Тетарот Иван Вазов мене лично најмногу ми се допаѓа
![]() Edited by scotch - 07-Sep-2011 at 17:19 |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Уште малку слики од Св. Александар Невски:
![]() ![]() Судската палата на Софија, која се наоѓа на бул. Витоша, во непосредна близина на црквата Св. Неделја, ЦУМ и Президентството: ![]() Зградата Централните бањи (знаете, Софија или древна Сердика изобилуваат со минерална вода и извори), која се наоѓа на бул. Кнјагинја Марија Луиза, во близина на ЦУМ и Централните хали. Пред неа има прекрасен плоштад, наречен Бански кој ќе биде претставен во некоја наредна прилика: ![]() Зградата на Софискиот универзитет Св. Климент Охридски, позната уште како Ректората: ![]() Црквичката Св. Георги: ![]() ![]() ![]() Сликите се повторно дело и сопственост на GogoSabev ![]() Edited by Andrej_LJ - 10-Sep-2011 at 00:42 |
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Продолжуваме понатаму... Две слики, доста интересни од билдерски аспект. Сликани на Цариградско шосе, автобус и тролејбус, со поглед кон центарот. Се гледаат репрезентативните објекти на бившата државна печатница Димитар Благоев, Софискиот универзитет и Св. Александар Невски. Сликите се на авторот Fantomas, од форумот www.gtsofia.info
![]() ![]() Продолжувам со прекрасните фотографии на GogoSabev Згради во центарот на Софија: ![]() ![]() ![]() ![]() ПС Може ли некој да каже која е оваа последната зграда со лавовите пред влезот? Изгледа како некоја државна администрација да е сместена внатре. Edited by Andrej_LJ - 07-Sep-2011 at 16:52 |
||
|
||
![]() |
||
Bob ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Sep-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Сестро а ти да ги сликаш Бид пазар, Чаир, Шутка,Топаанa ![]() ![]() Edited by Bob - 07-Sep-2011 at 16:22 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
EPIC!!! |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Офтoпик: Дали Шварци пак ќе има cameo ролја во новиот филм или ќе го видиме како што треба?
![]() Edited by pbanks - 07-Sep-2011 at 17:31 |
||
![]() |
||
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
|
Офтопик:
На 19 септември во Боjана ќе почнува снимањето на The Expendables 2 со учеството на Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Chuck Norris, Mickey Rourke, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, John Travolta и др. И некои познати работи снимани во студиото: http://www.youtube.com/watch?v=4TMwBFK2qHI http://www.youtube.com/watch?v=jlapv48d7VQ&feature=relmfu Се извинувам за офтопикот! |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() Филмскиот град Бојана мислам дека е прилично познат овдека, но точно е дека овакви слики не сме виделе премногу ![]() |
||
![]() |
||
pavche ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 431 |
![]() ![]() |
|
Еве од мене едно место во Софиjа за кое, верувам малце луге знаjат, а уште по малко са видели во живо
![]() http://nuboyana.com/ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() извор: capital.bg |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Браво за сликите Андреј, Софија сум ја вртел наопачки (и центарот и периферијата) и секогаш ми е мило кога се потсеќам...центарот е солидно среден, репрезентативно - за балкански услови може да се каже многу добро...во другите теми гледам дека многу сериозно си ја надоградуваат и инфраструктурата, метрото исл...
И само една забелешка - и Софија има цигански населби, кои изгледаат полошо од најлошите кошмари, ама барем овие теми да ги ослободиме од муабети како „муда, бубрези...исл.“...само ставете се во позиција дека сте биле некаде и сакате да споделите некои искуства со форумџииве и некој ви ги дочекува на тој начин репортажите...еве мене лично, можам да кажам дека тоа ме одвраќа да стаам по некоја слика во последно време... Кога веќе знаете дека има такво нешто, одговорете со некоја (па макар и позајмена) слика со која би контрирале, а не со вакви муабети... |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Вчера го шетав Њујорк, на стритвју нормално. Бронкс е можеби 100 пати повалкан и погрд од највалканиот и најгрд дел на Скопје.
И? Иначе супер за темава. Edited by fichot - 07-Sep-2011 at 09:35 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() баш така, ќе го оставам твојот пост да биде прочитан, па ќе го тргнам офтопиков топтан... |
||
![]() |
||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
|
I? I ima sto da vidis ![]() |
||
![]() |
||
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
|
Decko odi slikaj ja taa rekata sto tece niz centar ( Ako moze i reka da se narece ) Slikaj go postcentralnoto podracje na Sofija, bulevar Hristo botev, slikaj im go gradskiot pazar! Daj ja vistinskata slika, a ne da prodavame ovde muda za bubrezi, demek kolku e tamu ubavo i sjajno! Ubav e centarot A ostatokot ? Tolku ruiniran glaven grad ne sum videla ni na bliskiot istok ![]() |
||
![]() |
||
bobmkd ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Germany Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
prva liga sliki! sofija mora da se poseti!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
И... ограничени, безполезни, злобни, некултурни луѓе! Секогаш ќе се најде некој да поплука на нечив труд и заложба. Жално и срамно е што наместо да се сеоздава свој труд, анализи и претставувања се плука и омаловажува туѓиот!
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
И? |
||
![]() |
||
ink ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Dec-2010 Location: Bulgaria Online Status: Offline Posts: 530 |
![]() ![]() |
|
Реално Народното собрание е сместено на две места. Това е старата зграда градена во краja на 19 век. Овде само е само пленарната сала. ![]() "Новата" е тази на бившиот дом на БКП. ![]() Овде са кабинетите на народните представници. От многу години се чека целостен ремонт тука и да се измести народното собрание само во таа,а старата да се направи музеj. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
haha, izlezete malku ponadvor od centarot i kje ja videte vistinskata situacija, bas kje gledam da napravam sliki! Kolku e gnasno nemase prestava! nema ni eden trotoar saalam, lugjeto setat po kolovoznata lenta namesto po trotoarite, grozno!!!!!!
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 14151617> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |