![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 162163164165> |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() обично во светот има централно ладење/греење (на новите објекти), или кај некои се одделно но сепак е централно, и нема потреба од вакви вентилаторчиња на секој чекор... ама изгледа кај нас или нема стручњак за таква работа, или е многу поскапо. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Едно прекрасно решение за шумата од климатизери по фасадите
и кој не ви капат на глава ![]() ![]() Edited by Vladimir P - 14-Nov-2008 at 01:15 |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
ах, и она соседното поткровје, значи кој како сака гради поткровје во државава, не знам дали има зграда во цела македонија шо нема поткровје... па уште не се намачиле да го малтерисаат од страната...
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Еден контраст кој денес на проваѓање го приметив на улица „Македонија“
Прекрасен балкон со цвеќиња и плех за настрешница и одлична настрешница која ја прати линијата од фасадата но никаков балкон ![]() |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Многу сум им љут и на карпош и на градот што им даваат пари на овие за фасадите. Ај нека ми дадат пари ја дома сакам да си сменам прозори за да не ја нагрдувам фасадата! Може ли?!
Не е ниту на градот ниту на карпош обварска да реновириаат нечии приватни објекти. Тоа е обврска на куќните совети и станарите и на никого повеќе. Е сега што цел град ги гледа грдите фасадаи, тоа можеме да го решиме со законско решение. Може да има стручна комисија која ќе утврди дали некоја фасада е за санација или не. Или па да има неколкугодишни интервали во кои ќе биде задолжителна санација. Така сопствениците ќе бидат обврзани на извршат санација, а со тоа градот нема да губи пари, а башка и ќе се реши проблемот. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D4B5EC517C220649B803727FC04BAF0D
Зошто да ставате трн во здрава нога? Да, прашањето држи... Но прашање кое уште повеќе се наметнува во ситуацијата е зошто воопшто се почнуваше?!? Честитки, се надминавте ![]() |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
konecno i ovaa zgrada da zalici na nesto.No mislam deka ovaa rabota treba da si ja zavrsat stanarite na ovaa zgrada a ne gradonacalnikot na opstina karposh ili na grad skopje.
|
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
Епа дечки, конечно ми стигна дигиталниот апарат
![]() 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]()
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=91967C7BE72CE74D977E92A54235C05D |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() А да му текне на куќниот совет и на самите станари? Знаеш дека тое според прописи е единствено нивна надлежност и обврска? Али веќе загазивме во непринципиелното пристапување кон ова прашање и тоа очигледно ќе ги заплетка работите за во иднина... Нормално, ако може нивната, зошто не и нашата... Edited by Cloverstack - 15-Jul-2008 at 20:42 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
добро ќе биде да ги реновираат зградите, еве и моите кули имаат излупена или изронета фасада, па се надевам ќе им текне и на нив
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ок важи ќе ја сликнам, ама не е во толку лоша состојба.
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Закон, видов како го поставуваат скелето пред да одам. Во очајна состојба се куливе, добро би дошло реновирање и на многу други комиблокови. Лсл таа кулата што е во Кисела Вода кај тебе можеш да ја сликнеш.
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=137207EC36B7FC40B9F12583CE333F78 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Подобро од ова, во секој случај... |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
Ејј одлична вест, само да не биде како онаа зграда во Софија што е офарбана лила и пишува „Милка„
![]() |
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
ZELENI
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
Slusnav deka ke gi pravele zeleni celite ....
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Само да не биде некој кич. Во последната акција на Пенов за светнување на фасадите по градот, зажалив што некои објекти воопшто ги чепнаа. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 162163164165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |