![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 164165166167168 209> |
Author | ||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Да да сигурно се работи за лексан.
|
||||
![]() |
||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|||
![]() Па јас претпоставувам дека е лексан, не сум 100% сигурен....на Олимпико во Рим го има како заштита на теренот од навивачките групи, нешто како мантинела на терените за хокеј, само што овде не се штитат гледачите од пакот туку фудбалерите од запалените тифози што се бесат и удираат на него и ако не е тој ќе се испоубијат меѓу себе...овој горе е целосно транспарентен, а инаку за покривање користат мат варијанта - транслуцентна, прави дифузна светлина - полусенка...инаку кај нас најчесто и се користи за покривање балкони, настрешници, тенди (во комбинација со ковано железо ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Lexan - вика високо издржлива поликарбонатна смола која е btw и термопластична....а ако ме прашаш мене, и злато да е битно е да се нареди правилно за да ни држи повеќе и да не протече за 2 години. Сега не сум сигурен кој ефект ќе го даде на севернава трибина затоа што сонцето секогаш ќе ги грее гледачите од напред, па и нема да има некоја сенка, ама ако се заврши целиот обрач околу стадионот во истиот фазон ќе биде многу убаво. |
||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Аууу добри фотки
![]() Ќе биде фешта на отварање ![]() Патем приметете колку фушерски е изведен покривот на јужна. Од новава трибина ептен упаѓа во очи и го крши филмот. Едвај чекам да заврши целиов проект, заедно со смената на тој покрив. @ Dave Gahan Имаш сигурна информација за ова со лексанов? И дали имаш некое лично искуство и мислење за материјалот да споделиш? |
||||
![]() |
||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|||
od 1 slka se gleda povisoko dali taa tocka e najvisokota na tribinata ili ima iste nagore da se ide, i spored moeto custvo kako da e postrmna od juznata
|
||||
![]() |
||||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|||
Добри слики vardar....убави нови видици!
Ме изненадија со лексанов, не знам колку сериозно ќе го изведат и како ќе издржи со текот на годините?! Многу често сум на кеј и морам да кажам дека многу добра силуета има стадионов, многу е поелегантна од она што изгледаше на 3D-ата, што и веројатно ќе се затвори ако се изгради подтрибинскиот простор....штета што онаа грдосија го крши филмот! |
||||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||||
![]() |
||||
shaun.r ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Jul-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
da so istiot materijal e...prema istok se gotovo sve ..prema zapad i na centrlalniot se trgnati i skelinjta ...
|
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Вака може веќе да добијам некое чувство, барем привидно дека седам на трибинава.
![]() |
||||
![]() |
||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
macedonianfootball.com од некој што работи таму....
1
![]() 2
![]() 3
![]() 4
![]() 5
![]() |
||||
![]() |
||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
Овие како да се убрзаа, делот кон источна како преку ноќ да никна
![]() @mymacedonia - Mене ми изгледа како да го покриле тој дел со истиот материјал, можеби ѕhaun.r видел поубаво? BTW добредошол и од мене shaun
![]() |
||||
![]() |
||||
shaun.r ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Jul-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
tnx ![]() |
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
ovde ne gledam nisto crveno !!!!!!!!
sto se sluci pak sega??
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Шаун добредошол!
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
znaci i betonot dobiva boja
![]() |
||||
![]() |
||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||
![]() 2009-07-03 |
||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
zzzz добредојде на форумов
---------------------------------------
Исто така мислам многу побитно е играчите и особено голманите да не бидат заслепени, што би било случај при орјентација на стадионот каква што спомнуваш. А за публиката мислам дека не е толку проблем поради фактот што кога стадионот ќе биде целосно или речиси исполнет и ќе нема избор од каде да се прати мечот, тоа 99,99% ќе се ноќни натпревари.
Но клучна разлика е она што го спомна Supervisor - на големи стрмнини често има челични држачи на секој ред. Дали стрмнината на градски бара такво решение не знам... А прашање е не само дали е изводливо дополнително да се постават на јужна, туку дали воопшто им текнало да го разгледаат случајот при проектирањето на северна ![]()
![]() Во секој случај мислам му фалат неколку степени за да го сметаме како поекстремен случај. Toyota Stadium ![]() San Siro ![]() Santiago Bernabeu ![]()
![]() Edited by Cloverstack - 01-Jul-2009 at 18:08 |
||||
![]() |
||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||
Речено е дека по завршувањето на северната ќе се прекине целосната доградба на стадионот додека трае рецесијата. |
||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||
![]() |
||||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|||
И за мене
![]() Се надевам дека ќе продолжат веднаш со источната и западната трибина. Кога би се комплетирал целиот стадион мислам дека барем едно 20 години можеме да бидеме мирни во поглед на ова прашање.
|
||||
![]() |
||||
ZZZZ ![]() Newbiе ![]() Joined: 01-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Mozebi moeto mislenje e malku subjektivno bidejki od mali noze navivam za crvena zvezda uste vo vremeto na bivsa jugoslavija, no gledam deka mnogu lugje komentiraat za izgledot na Marakana, da vi kazam naj iskreno okolinata i nadvoresniot izgled na Marakana Belgrad se katastrofa toa go kazuvam od licno iskustvo mnogi kal i goli cigli, bidejki mnogu pati sum bil tamu. no zatoa samata arena i vnatresniot del se spektakularni posebno koga ima nad 60.000 gledaci (znaete deka sekogas Marakana na golemi utakmici Milan ,Lacio ,Barselona e prepolneta ne znam zosto). Spored mene Marakana i Poljud se najdobrite stadioni vo bivsa Jugoslavija ne znam zosto vo ovoj kontekst e spomenuvana u JNA koga toj stadion e daleku od estetika.
Dodeka za Gradski ovoj forum go pratam od koga pocna ovoj topic i mnogu gord sto konecno Makedonija ke ima eden objekt so koj ke moze da se gordee. Samo se nadevam deka nema da se zapre samo na Severnata tutku ke se izgradat i drugite dve tribini. |
||||
![]() |
||||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|||
Сан Сиро Ноу Камп на секој ред имаат држачи ако може да видите.
Втора работа нема врска тоа дека личел на шлајка и не знам што, за празнењето воопшто не се прави таква гужва како наЈужна барем јас сум бил неколку пати и со сигурност говорам, значи апсурдно е да се зборува дека Маракана не чинела и дека била застарена во поглед на изградбата, значи јас говорам од мој аспект сега некој мисли поинаку искрено Градски според мене е грд стадион. Плус да не зборам колку е поскапо да се гради во висина како што беше напоменато Маракана според мене е најдобар стадион во бивша Југославија како и што беше порано. Edited by Supervisor - 01-Jul-2009 at 15:47 |
||||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 164165166167168 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |