![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 62> |
Author | |
chelsea ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
Abe ne znaete veke shto zboruvate ,sakate rekonstrukcija na star teatar ama ne bash star ,ama da ne e vakov ,da ne e takov .Star e star ,rascistite shto sakate.
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Не би го критикувал ентериерот со оглед дека мене скоро секој ваков театар низ Европа ми изгледа кичозно. Кај нас едина разлика е тоа што овој се гради у 21 век и што веројатно се користеле неквалитетни материјали. А консалтинг од странство каде вакви театари има на кило не им било у план. Се на се, можеше да биде внатре само малце поненатрупано, али во глобала од вакви театри друго и не се очекува.
А скопскиов "џет-сет" има фора до 1ви да си набави барокни костими и фустани, да бидат "ин" на отворањето. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
би било добро ако успееме да пронајдиме некоја слика од ентериерот на стариот тетар.баш ме интересира на `што се повикале` кога ова го граделе
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Прво мислев дека само мене ми се гледа некако пренатрупано и шарено, но ете не било до мене
![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mnogu e ocaen nashiov nacin na rekonstrukcija... zalno, zamisli objektite u stara charsija vaka da se renoviraat...
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не ве потсетува ова на вртелешката на плоштад?
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Ахахахах не е можно, ги гледам сликиве и си викам Роџер Пијано го правел ентериеров. Утка максимална, прешарено ![]() |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
чија брилијатна идеја беше ентериеров, треба да му се даде медал...
![]() и Роџер да го викнеа ќе им дадеше подобра идеја и совет неверодостојноста кон стариот театар веќе излишно е да се коментира... |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
ЕКСЛУЗИВНА ГАЛЕРИЈА: Прошетка низ новиот театар во Скопје!
АКТУЕЛНО, ИНТЕРЕСНО, НАСТАНИ, ОД ТЕРЕН, ФОТО ГАЛЕРИИ | 13.05.2013, 21:33 Изградбата на старо-новиот театар во Скопје и неговото опременување е во финалната фаза. На неговото примопредавање ќе се одигра и дел од претставата “Вечната куќа” по текст на Јордан Плевнеш со која свечено ќе биде отворена театарската сезона, на први септември. ![]() Новата зграда на театарот ќе овозможи собршени перформанси, но и ќе биде првиот македоснки театарски музеј и ќе ја раскажува 100 годишната театарска приказна во Македонија. Посетителите ќе можат да се запознаат со историјата на македонскиот театар но, и да ги видат личните збирки на театарските легенди Прличко, Џувалековски, Бошкова, Шишков, Чашуле, Креља, Џундевска.., се до личните предмети на нашите актуелни актери и уметници. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
ne se crveni, bakarni se isto kako krovot. izgleda na niv povekje vreme im treba za da potemnat kako krovot
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
вентилација пробабли
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Џизс WTF се оние црвените цевки, ко на брод.
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
http://www.24vesti.mk/kako-stariot-teatar-stana-najskapiot-objekt-od-skopje-2014
Како Стариот театар стана најскапиот објект од Скопје 2014?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ме претрка Хуго.На средниот дел треба малку да се намали интензитетот на светлината
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Edited by HugoGoulding - 20-Apr-2013 at 20:09 |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Levata strana na teatarot izgleda superr.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |