![]() |
![]() |
![]() |
Sky City (Џеваир облакодери и трговски центар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 80> |
Author | ||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Првите 2 кули треба да бидат комплетирани во јуни 2016та. Другите две со трговскиот за 2 години.
|
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
|
Не ми е јасно зашто си поставуваат рокови сите изведувачи кај нас,кога после каснат не со месеци него со години од крајниот рок.На запад тоа би било срам за изведувачот и инвеститорот ќе се испокршат за да стигнат ако треба да завршат на време,а кај нас мува не ги лази... |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
На големата церемонија кога официјално беше означен стартот на проектот (иако градежни работи веќе течеа извесно време пред тоа), беше најавено дека четирите кули и трговскиот центар ќе бидат целосно завршени за 36 месеци, односно до јули годинава: http://www.build.mk/?p=16862 |
||
![]() |
||
an-na ![]() Newbiе ![]() Joined: 16-Jun-2015 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Зградиве, заедно со трговскиот, треба да бидат готови до 2016, така?
Или јас сум грешка... |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
На четвртата кула се стигнати до 21 кат.
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Првите станови требаше да бидат вселиви до крајот на 2014, па потоа до крајот на 2015, ама според ситуацијава и темпото на напредок, мене ми се чини дека ќе се навлезе солидно и во 2016 и тоа под услов да нема дополнително одложување. Да имав уплатено стан овде, немаше да бидам многу среќен поради ваквата ситуација.
|
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
Половина е готова, наредната половина е и полесна, бидејќи е помалку широка.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Од Срѓан Адамовиќ, од ЅЅС.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Сега кога обратив внимание каде е Водно, изгледа дека си во право ![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Повеќе ми стои како некаде од ~Радишани.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Ридестиот терен помеѓу кулите и локацијата од каде што е направена фотографијата е веројатно населбата Ченто. Во тој случај ова е сликано некаде од падините на Скопска Црна Гора, во близината на село Брњарци. |
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Еве дури од каде се гледаат куливе.Локациски неможам да одредам од каде е сликано.
![]() |
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
Momentalo umaat najevtina ponuda od 799€ m2 vo taa cena spaga wc so site elementi i kujna so site elementi
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Вчера ја ставаа плочата на 18-от кат.
![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Четвртата кула е стигната до 16 кат.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
|
poleka ama sigurno cenite si doagaat na normala... toa znaci deka sredinata ka kulite pak ke da bide normala okolu 1000e/m2, tie pogore panoramski poskapi, podolu poevtinicki i za sekogo po nesto.
Bare edna koga bi kompletirale i bi ja vselile bi bilo dobro da se vidi kako seto toa ke funkcionira so bazeni i sportski tereni... ![]() ![]() |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Таа цена е за до 8ми кат. После тоа скалетсто се зголемуваат и се стига до 1.600 за последните катови.
|
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
ammamm ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-May-2013 Online Status: Offline Posts: 4 |
![]() ![]() |
|
Според новата реклама што се врти деновиве по ТВ, становите се рекламираат со цени од 799 евра (веројатно за некои понеатрактивни).
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819 80> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |