![]() |
![]() |
![]() |
Хотел на Плоштад Македонија (5.1) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819> |
Author | |
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
pa mislam deka se znaj koj ja ima mokta vo drzavata da nareduva i da ja siluva arhitekturata za politicki celi
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Абе ако не е тој, ќе биде некој друг, ане тој некој трет ќе се најде. Од толку архитекти секогаш ќе има некој што ќе се шитне. Неможеме ние еден по архитект да ги вакцинираме. Проблемот се решаа од главата од тој што побарал нешто такво.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Архитектот е само инструмент во случајов. А зошто дозволил(е) да бидат вака инструментализирани, тоа е тема за во други нишки
![]() |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
mnogu se lazi ''arhitektot'' ako misli deka vakvo nesto ke se dozvoli da se izgradi na plostadot
![]() |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Не во моментов, утре ќе го напраам тоа, не ми се при рака...
...ама пред тоа, јас колку што сфатив, ПРВОНАГРАДЕНИОТ труд има приложено една фасада и 5-6 зумирани детаљи (фантастично обработени, како што и сами може да видите), па прееска не мислев се замарам да ги постирам...не верувам дека би пропуштиле шанса да не почастат со другите „агли“ на објектот, нормално доколку авторот се потрудил да ги направи...не само што е архитектурата на овој створ (намерно не го викам објект) не е архитектонска, туку и презентацијата е на најкатастрофално ниво што не е дозволено ни за студент на прва година, а не за „професор“ што на сметка на покажаната генијалност успеа да се „намести“ на 3 предмети... ...проанализирајте го само моделот колку е ефтино направен и недовршен ![]() |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Леле леле леле... Драми!
![]() Зарем постојат вакви умови, притоа архитекти (кремот на општеството). Да се чудиш што е поголема глупост и до кога вака? Не беа лавови, порти, споменици, Мајки Терези, музеи, опери и државни институции... Инаку не му е тука местото ама: ЗОШТО МИСЛАТ ДЕКА НЕКОЈ СЕРИОЗЕН ЛАНЕЦ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ ХОТЕЛИ БИ СЕ СЛОЖИЛ ДА ИЗГРАДИ ВАКОВ ОБЈЕКТ!?! |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Па не си далеку, оваа е вонсериски накитена во споредба со сите досегашни. Оваа болест станува потешка и потешка со секој нов циклус. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@Mr. Edmund баш убав попладневен српрајз
![]() @Dave имаш ли во тој фамозен фолдер уште некаква визуелизација да не израдуваш? Еве ја оваа што ја веќе постираше смалена и интегрирана за сите што ги мрзи да кликаат thumbnail да ја видат ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Префрлив се во оваа нишка, мислам дека доволно логична дискусијата и покрај спомнувањето на хотелот кај МОБ ![]() |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Малку се измешаа темиве...ама не е битно, myMacedonia ова е хотелот на плоштад Македонија до Официрски дом...јас ја постирав сликата затоа што се поставени неколку рендери од чудовиштето што треба да му служат за репер на проектантот за решението на хотелот до МОБ...за К.М. можам да кажам (не по прв пат) дека ми е срам што ми бил професор во животов и дека на него уште повеќе треба да му е срам што го нагрди градов со овие 2 објекти (и со портата пред чичко Стоилко за која уште не знаеме каква ќе биде, ама според неговиот досегашен израз знаеме што да очекуваме)...
btw, видете нешто со темиве, да не се напраи забуна со објективе, дека и така ситуацијава во моментов е „луд јебе збуњеног„... Edited by Dave Gahan - 28-Oct-2009 at 19:19 |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
@Mr.EDMUND
ne te svativ slikata sto e gore e pobednikot na koj hotel??
hotelot vo plostat ili hotelot vo markicata 7.2 ili hotelot kaj mob?!! Edited by my Macedonia - 28-Oct-2009 at 18:50 |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Што се однесува до чудото од сликата погоре, според страната на бирото за јавни набавки, победници на конкурсот за хотел на плоштад се.....српрајз, српрајз...... трудовите на Косто Мангароски, Македонијапроект и Слободан Живковски+Стеван Смилевски.....https://oglasi-izvestuvanja.finance.gov.mk/ViewR_SIS.do?rsisId=49
|
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
sega ima kulturna mafija
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
se soglasuvam so Cloverstack . mene ne mi e jasno kako mozi vo komunizmot da se srusat nekoj od objektite kako Stariot Teatar poradi toa sto ne biile FUNKCIONALNI , a sega pak da se gradat polosi, kopii ili slicno. sudbinata mislam deka kazav so ke mu e . skopje e moderen grad . treba da se razmisluva za sustainable architecture ''green architecture'' a ne ova sega so se praj sreden vek nebare
|
|
![]() |
|
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
Само лажат и перат пари....
Од хотели, кина и трговски центри не се живее. Кај ни се фабриките ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ми се чини дека си во право. А од чудовиштето и мене ме полазија морници... Инаку се повеќе сум убеден дека и тој проект и музејот „Македонска Борба“ и МНР се дело на еден исти болен ум, а веројатно и хотелов кај МОБ ќе ја продолжи праксата. Ионака уште одамна е јасно дека конкурсите им се обична фарса. Edited by Cloverstack - 28-Oct-2009 at 14:13 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не....мислам дека ова е хотелот на плоштад, за кој никогаш не беше јавно кажано кој е победник на конкурсот. Барем по формата во основа, нека потврди некој...
|
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
dobro mislam kako mozime da sedime so skrsteni race i da gledame kako skopje se unistuva ? ovie sram mi e da gi narecam arhitekti, ne sakam da veruvam deka arhitekt vo denesno vreme vakvi proekti mozi da praj , kasa popara . mora da se stavi kraj na ova !
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Аааа... сега приметив дека зборуваш за локацијата кај МОБ. Па ова е можно да е некоја нова варијанта на новиот објект на МНР. Не гледам што друго
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1516171819> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |