build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 168169170171172 209>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote vardar Quote  Post ReplyReply #3381 Posted: 23-Jun-2009 at 03:19
Па со исланд влез на исток беше БЕСПЛАТЕН за средношколци и колку што видов пак не се наполни, така да не држи вода дека цената била неприфатлива и затоа не се наполни. Која цена е тогаш прифатлива? Репрезентацијата игра 4-5 утакмици секој циклус (2 години) и ако не може 14000 да дадат 500 денари(исток и запад се поевтини) тогаш незнам шо да кажам.

Најголемиот проблем со градски беше дека не ги исполнуваше сите критериуми ама ни прогледуваа низ прсти. За нерамниот терен и атлетската патека (ако може тоа чудо така да се нарече) ич да не праиме муабет. Факт е дека освен за со 6-7 репрезантиции (и клубови) од светот и 18.500 беше премногу а не па 33000, затоа реков се надевам дека прво ќе го сменат теренот и патеката па тек после нека му мислат за исток/запад.
Back to Top
extras View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote extras Quote  Post ReplyReply #3382 Posted: 23-Jun-2009 at 00:46
Vardar ne se soglasuvam so tebe, za cena od 500 den za Norveska i Island toa e maximumot, a za da se napolni stadionot normalno e potrebno prifatliva cena...
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #3383 Posted: 22-Jun-2009 at 15:22

Груевски информира дека при крај е тендерот за доградба на источната и на западната трибина, обвивката на стадионот, атлетската патека и средувањето на теренот, како и реконструкција на јужната и оти во јули ќе се знае кој ќе го добие тој тендер, изразувајќи надеж дека во август или септември ќе се почне со работа.

Се надевам дека ќе сменат план и дека прво ќе го сменат теренот и атлеткската патека и ќе ја обноват јужна тек после нека мислат за исток/запад и обвивка на стадионот, дуелите со норвешка и исланд  покажаа дека и градски со намален капацитет (~14,000) e повеќе од доволно за сите утамици, а теренот и атлетската патека се катастрофа...
Back to Top
Raisinloaf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Raisinloaf Quote  Post ReplyReply #3384 Posted: 21-Jun-2009 at 22:46
Доколку не ја реновираат и Јужна , се им е џабе посебно кровот е сега ме интересира дали кровот на Северна ке биде од пластика,плексиглас или ке биде ист како Јужна?
Back to Top
mitatos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mitatos Quote  Post ReplyReply #3385 Posted: 21-Jun-2009 at 21:51
mene me raduva fakto sto ke ja restavrirat i drugata strana
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
Back to Top
Dragan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dragan Quote  Post ReplyReply #3386 Posted: 21-Jun-2009 at 16:37
eve neka bide do 2 avgust zavrsena,no tuka se javuva uste eden golem problem kaj se reflektorite,2 sto se od kaj juzna ne se dovolni da osvetlad celiot teren, Spancite ne skaat da igraat na +40*
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #3387 Posted: 21-Jun-2009 at 15:59
Па pbanks, да не очекуваш cctv? Јас мислам дека безбедносните мерки ќе бидат решетки на вратите и по еден хидрант на секој влез. Барем додека не се доврши целосно цел проект.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3388 Posted: 21-Jun-2009 at 15:54
Па вероватно ќе бидат задоволени основните услови, барем до она ниво кое ги има јужна моментално.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3389 Posted: 21-Jun-2009 at 15:52
Originally posted by lslcrew

Види од авион се гледа (од јужна најубаво се гледа уствари ) дека нема шанси за месец и пол да се доврши све макар работеле и 25 сааат 8 дена у неделата. Ако е за празник незнма зашто би ја брзале кога има и 8 септември на лагер. Се брза колку да се пушти трибинскиот дел за со шпанија пакар и седеле на гледаачите на гол цемент.

Ама во тоа е проблемот тоа е неодговорно, вакви објекти не се само гол цемент, мора да има и некои основни технички сигурносни предуслови, противпожарни системи итн. Овака е многу неодговорно.

Инаку не само што го има 8 Септември, 11 Октромври, туку има и уште 3 години власт и еден тон празници во нив. Навистина нема потреба да брзаат со ова, ниту пак некој ќе го припише проектот на туѓо име, независно од многуте критики кои ги даваме тука за власта повразно со некои објекти кои се градат, за стадионов дефинитивно сите ќе ги памтиме по добро.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3390 Posted: 21-Jun-2009 at 15:47
Види од авион се гледа (од јужна најубаво се гледа уствари ) дека нема шанси за месец и пол да се доврши све макар работеле и 25 сааат 8 дена у неделата. Ако е за празник незнма зашто би ја брзале кога има и 8 септември на лагер. Се брза колку да се пушти трибинскиот дел за со шпанија пакар и седеле на гледаачите на гол цемент. У секој случај воопшто не ми прави разлика кога ќе се сече лента и слично, кога сакаат тогаш нека ја сечат, барем неоспорен е некој дел што го имаат од заслугата што ја добивме трибинава.

Edited by lslcrew - 21-Jun-2009 at 15:52
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3391 Posted: 21-Jun-2009 at 15:40
Сега кој лаже тука. 2 Август е за помалку од месец ипол. Воопшто не е завршена карабината а тоа е реално најбрзиот дел од изградбата каде што има највидлива динамика. Како се планира од недоправена карабина да добиеме функционална трибина за тој рок. Каде се сигурносните системи, столчиња и еден тон други работи кои се минимум пред еден ваков објект да прими луѓе. Непотребно брзање динамиката е сосема на место, подобро отколку што сме навикнале во секој случај.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3392 Posted: 21-Jun-2009 at 15:33
Северната трибина стадионот „Филип Втори’“ ќе биде отворена на 2 август

Скопје, 20 јуни (МИА) - На 2 август, Илинден, официјално ќе биде отворена северната трибина на Националната арена „Филип Втори Македонски“, изјави премиерот Никола Груевски по денешната посета на стадионот со цел да види како течат работите околу нејзината изградба.

- Договорот со „Бетон“ е официјалното отварање да биде на Илинден и како што стојат работите и потврдата на менаџментот сметам дека така и ќе биде, рече Груевски, задоволен од текот на градежните работи.

Тој се надева дека доколку Фудбалскатат федерација на Макеоднија ја реализира идејата на 12 август да го донесе европскиот шампион Шпанија, трибината ќе биде подготвена и за првиот натпревар.

Груевски информира дека при крај е тендерот за доградба на источната и на западната трибина, обвивката на стадионот, атлетската патека и средувањето на теренот, како и реконструкција на јужната и оти во јули ќе се знае кој ќе го добие тој тендер, изразувајќи надеж дека во август или септември ќе се почне со работа.

http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=65568688&lId=1

Edited by lslcrew - 21-Jun-2009 at 15:33
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #3393 Posted: 20-Jun-2009 at 20:27

СЕВЕРНАТА ТРИБИНА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО ИЛИНДЕН

ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ЈА ПОСЕТИ НАЦИОНАЛНАТА АРЕНА ФИЛИП ВТОРИ

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски денеска ја посети Националната арена Филип втори.

Целта на посетата на Националната арена е увид во активностите за изградба на Северната трибина.

Работите ќе бидат завршени до втори август Илинден тврди Груевски.

Edited by lslcrew - 20-Jun-2009 at 20:31
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #3394 Posted: 16-Jun-2009 at 02:17
Истат слика од претходно само малку поголема и со акцент на северната, ане на цел стадион....
Back to Top
extras View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote extras Quote  Post ReplyReply #3395 Posted: 16-Jun-2009 at 01:36
Uste malce kaj i da e!!!!
Ja cekame Spanija na 12-ti Avgust , voedno i otvaranje na "Severna"
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Raisinloaf Quote  Post ReplyReply #3396 Posted: 15-Jun-2009 at 20:42
Во ред јас само дадов мое мислење на мене така ми се гледаше на сликата , сега отидов на гоогле и на сликите видов дека сум грешка
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #3397 Posted: 15-Jun-2009 at 19:50
Би ги замолил дотичните да се воздржат од постирање на вакви банални коментари со некакви проценки од око. А за оние кои сакаат да одговорат на сличните недоумици, може пред одговорот да стават едно „Јас мислам дека...“

Originally posted by my macedonia

kaj 2 slika ne e nesto vo red so pokrivot sto go pravat od metal
vidite 8 i 10 metal od desnata strana, neli e nesto cudno??

Originally posted by Raisinloaf

Јас она што го забележувам или мене така ми се чини е дека покривот на новата трибина е подолг од оној на јужна.

Originally posted by Dragan

pa toj mora da bide podolk zasto ke gi povrzuva istocnata i zapadnata tribina tie se polamli tribin i za nevi ke ima pomal pokriv

Originally posted by Dragan

mene mi izgleda malku navalena tribinata kon zapadnata, sto vikate vie??

i mene mi izgleda vaka, sakav i porano da prasam no ne bev siguren dali imav pravo

poubo e starata da se urne i da se gradi nova

тоа е затоа што едниот крај на Јужна е повисок од другиот , и од страничните две трибини едната ке биде повисока а другата пониска т.е помала
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #3398 Posted: 15-Jun-2009 at 19:50
@ my Macedonia & Dragan

Дајте дечки, каква наваленост па сега? И зошто побогу би се рушела совршено добра трибина која што може да се доведе во топ форма со многукратно помала инвестиција отколку изградба на нова. Дајте малку посериозно...

@ Raisinloaf

Од каде сега таа информација? Нема врска, јужна и на двата краја има по 31 ред. На 31-от ред од источната страна фалат 5-6 седишта, веројатно се извадени/откорнати и не се заменети... тоа е единствената разлика помеѓу источниот и западниот крај на јужна.
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #3399 Posted: 15-Jun-2009 at 19:41

тоа е затоа што едниот крај на Јужна е повисок од другиот , и од страничните две трибини едната ке биде повисока а другата пониска т.е помала

Од каде вакви тврдења па сега?! Имаш како да го поткрепиш ова?

И доволно веќе на секоја нова слика наоѓате по некоја нова маана, дали било пониско, повисоко или по западно, се слушнав, само не нешто паметно. Нормално е од различни агли и од дисторзијата на леќата на апаратот да изгледа нешто чудно.
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Raisinloaf Quote  Post ReplyReply #3400 Posted: 15-Jun-2009 at 16:25
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 168169170171172 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 1.281 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.