![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
5 минути го вртам од сите можни страни во гугл земја, ама не успеав да најдам што би можело да биде. Се откажувам, иако се наоштрив за пивото
![]() Внатрешната фасада си ја видел во живо или на слика? Јас прв пат ја гледам на моделов ![]() Инаку комплексот е при крај, Алекс еден по еден ги спакува објектите, фали уште зградата на телеком ![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Статива
![]() Хинт: Не го гледајте рендерот. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Прозорците =)
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
МЕПСО е поднесен за преглед
![]() ![]() Напомена: рендерерот има проблеми со транспарентни PNG и затоа логото на МЕПСО се гледа вака на сликава. Во Гугл Земја изгледа во ред. БОНУС: Кој ќе примети еден детал, го частам пиво ![]() Edited by alexgizh - 07-Jul-2010 at 13:52 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
И МЕПСО е лесна зграда, еве бета верзија:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добра идеја. Незнам зошто, ама досега ја гледав Стоковна Куќа Мост како дел од целината на Стара Чаршија.
|
|
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Еден предлог за додавање на стоковна куќа Мост во моделите. Мислам (лаички секако) дека е поприлично едноставна а не убава локација и би бил вистински погодок.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Одлично сработено
![]() ![]() |
|
I use public toilets and I piss on the seat.
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
Баш е добра Алекс,одлично си ја средил
![]() Е сега куполите малце се чудни или? Се на се
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ја ставив Пошта на верхаус. Еве кој сака нека ја види. Лично не сум задоволен од резултатот, во сред работа увидов пропусти кои беа непоправливи, па планирам во некое поарно време, здравје боже, од нула да ја преработам
![]() ![]() Продолжувам со останатите членови на комплексот. |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Па всушност не ни мораш да го редуцираш дополнително, само чувај снимено некоја верзија кога уште не си навлегол во детали
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
А како да го редуцирам
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да де и јас тоа го реков, супер ако го направи моделот детално, но на google earth да се приложи редуцирана верзија
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На добар пат си. Ќе се сложам со кловер, ама делумно. Точно е дека во Гугл Земја би требало да има поедноставни модели, особено за станбените згради, меѓутоа кога решило детето да го направи до крај, нека го направи. После е лесно да го намали бројот на полигони и да го упрости, ама добро е да вежба.
|
|
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
А? Не, не може така. Мислам, полесно ми е да го направам симпл, но сега го доработив многу. Мислам дека имам попроста верзија, но и на таа и треба средување, затоа што сега како што го разработив, почнаа да ми се појавуваат грешки во пропорции. А и како добра вежба ми дојде. А дали дека до пред некое време бев перфекционист, па сега потсвесно ме влече, чекај ова, чекај ваму Инаку терасите се при крај. Паралелно работам на северната страна. Западната уште оградата и прозорите (кои сепак мислам дека лесни ќе бидат. Северната страна ја средувам со пропорции, и кровот. После завршување на западната, ќе ја бришам предната страна на север и со копи-пејст ќе ја поставам западната. Така и за другите две. Тоа ми е планот. Што мислите, добар е? алекс, гитар? И после ми останува влезот и тресалните (тие и немора, ќе видам, како ќе стојам со време) До утре, задутре, треба да е спремен за текстурирање. Ако некој може да помогне, нека каж. Ќе направам добри слики. А сакам и дворовите ако можам некако да ги направам. Ајде, Поздрав! пс. Чим имам сега замисла како да работам лесно е (и брзо |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Fossil, ако целиш кон тоа да направиш што подетален модел тогаш супер, но ако е чисто за google earth, мислам нема потреба од моделирање на скали, прозори, тераси и слично, туку дека е баш пожелно во одредена мерка да се симплифицираат моделите, особено за обични станбени згради. Работи како прозорците и терасите ионака ќе се направат со текстурирањето. Нормално не смета доколку ти сакаш да го направаиш моделот што подетален, но верзијата што ќе ја приложиш до google earth е мислам пожелно да друга, упростена верзија. Барем таков впечаток добив од досегашната дискусија, ако грешам нека ме исправат алекс и гитар
![]() Edited by Cloverstack - 04-Jul-2010 at 20:00 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Добар си за почеток! Еве една финта од мене: нацртај го првиот кат, па цело време копирај залепи додека не стигнеш до посакуваната висина, па после само заврши со покривот
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мене ми одговара.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
уште малку готова прва страна..... после уште три my Macedonia..... како примети едит: ја заборавив сликата Edited by FoSsiL - 04-Jul-2010 at 14:37 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |