![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Author | |
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
што е тоа "Трим Патека" ?????
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Требаше целата да биде обиколена со трибини но и оваа е доволна
|
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
убаво е планирано да има комплекс на две сали и кугларница,сауна итн. Ама сепак имам највеќе забелеска на големата сала можеше да биде и поголема,ако беше поголема ќе требаше да има и поголем паркинг простор а за тоа има простор.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
мислам дека кугларницата башка ја планираа независно од малечката сала. Мислам дека малечката сала си останува. Инаку се слагам и јас бев за поголема сала а не за цепкан простор. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
кугларница?
а за што беше наменета помалата сала? сепак мислам дека требаше да има едне голема сала одколку неколку помали, однадвор добиваш впечаток на стадион, а одвнатре на школска сала, ако збориме за големината но сепак повеќе сали и не ми сметаат толку |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=E3CEDCB5FD40E14EAD2E40F89B9EF5E5 |
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
Поминав пред некој ден од кај новата сала и видов дека нешто се уредува мислам дека уредуваат некое мини паркче,ако не се лажам.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ја мислам дека на тој простор му треба уште уредување, многу е празен, ма ќе се развива, полека
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Од мене доби 7...
Некои мани кои веќе ги набројавте ми сметаа за да дадам поголема оценка! Немање на Семафор во средина... Тоа што салата не успеаа да ја направат да биде со капацитет поголем од 10.000 колку и да нема кога да се полни! Тоа се само две работи.... има и други но тоа се поситни нешта. Позитивни нешта се секако што сепак е добро уредена во под трибинскиот простор, нешто што фалеше во МК. ![]() ![]() Поздрав! ![]() |
|
@LEK$
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам дека придобивката од немање 4та трибина за концерти е минорна во споредба со недостатокот од 4та трибина при сите други манифестации.
Но тоа е тоа, case closed. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
оваа сала би била одлична за концерти.само затоа што нема 4-та трибина одлично би се поставила бината за концертите и на тој начин би собирала и 10.000 седишта,во зависност од големината на концертот и бината.
|
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
8/10, no mislev na 8.5/10. no nemase takov izbor. Mene ич не ми смета што нема 4та трибина. Салата сигурно не е направена исклузивно само за спортски активности, но и за концерти итн. Имајќи ја таа 4та трибина многу ќе опвати простор и ќе го смени целиот дизајн на внатрешноста.
![]() ![]() ![]() ![]() Edited by shyes - 22-Jul-2008 at 15:36 |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
za razlika od drugite sali vo svetot 6, a za razlika vo makedonija , togas 10
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
9.
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Интересна идеја пбанкс Проектов морам да го поделам на два дела. Однадвор навистина ми се допаѓа модерен изглед, и без да знам во која држава се гради пак би рекол дека е доста добра сала, така да ако гласаме само за надворешниот изглед би дал 8 или 9. Но за жал внатрешниот дел целосно ме разочара, пбанкс ги наведе крупните грешки/недостатоци.
Капацитет- реално гледано во наредниве 10-20 години скопје не добива друга сала, така да имаме ГОЛЕМА сала со капацитет 6 или 8 илјади (сеуште незнам колку е официјално иако мислам дека спомнаа 6.000) што е многу глупо, не дека ние секоја недела ќе ја полниме салава али кога се гради ваков објект малце се мисли и на иднината.
Трибини- Ова највеќе ме нервира, едноставно сеуште не можам да поверувам дека направија ваква аматерска грешка, како можеа да направат само 3 трибини
![]() Ложа/vip boxes- Последица на оригиналното решение со трибините, ложата се наоѓа позади едниот гол/кош, а скоро кај сите нови сали/стадиони ложите се како прстен околу целиот стадион, нешто што не може да се примени тука поради моронското решение со трибините.
Внатрешниот дел само 2 или 3
Се мислев помеѓу 5 или 6, салава е сепак мнооогу подобра од било што друго во државава али има некопи глупи решенија/недостатоци така да една 5-ка од мене.
EDIT: se premisliv aj 6-ka ![]() Edited by vardar - 22-Jul-2008 at 13:27 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
OK јас и дадов на салава оценка 7ца иако проектот навистина ми се допаѓа што може и да се види низ моите постови во нишкава. Сепак не можам да и дадам повисока оценка бидејќи
- недостасува една трибина и мислам дека тоа многу го нарушува изгледот на една сала - малиот капацитет - некои решенија во внатрешноста (на пр. шарените седишта, недостаток на централен семафор итн) Преку ова последново и би превидел бидејќи е лесно менливо но првите два се големи недостатоци и едноставно го смалуваат впечатокот. Инаку се мислев помеѓу 7 или 8. 9 би била оценката доколку се беше совршено а 10ка би дал само доколку би била вистински белег на нашето време. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Салава за концерти ќе биде супер.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве ја внатрешноста во малку поинакво издание
![]() П.С. Вчера поминав и немаше абер од довршување на недовршените работи околу салата ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
како што дискутиравме погоре во нишкава, салава ќе остане недоделкана со ваков однос
![]()
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=4&tabid=1&EditionID=1446&ArticleID=93992 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Благодарение на салата Македонската ракометна репрезентација се пласираше на Светското првенство во Хрватска.Со среќа на момците и секоја им чест.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |