![]() |
![]() |
![]() |
Гаражни објекти (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 36> |
Author | |
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Мене ми е ок баш поради тоа што има светли бои...удира на Рајкевик.
Edited by Block - 07-Aug-2012 at 20:05 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
me bolat ocite koga ja gledam
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Црвено-жолто.Аууу страшно ејј!!!!
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Лелееее џишшшш црвено.....
![]() КИЧ |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Честито, и катните гажи се катастрофална утка визуелно, иако неколку од нив ветуваа нешто...
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Катната на Макоил кај НУБ
1. 2. 3. Кај пошта |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
овој објект што се гради е катната гаража(мислад дека тоа беше) што се наоѓа спроти судот
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Голем напредок
![]() |
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Навистина не Ви ги разбирам дискусииве и огорченоста. Живееме во многу интересно време. Еве например, градежната оператива гради со полн интензитет во духот на своето време. Секој кварт се менува и секој агол се надополнува. Нашиот град расте и дише со полн интензитет. Пред некоја децениија имаше пробив во временскиот простор во нашата галаксија и поради пореметувањето на 4-то поле од истата димензија, почнаа да се случуваат просторни феномени. Ми се чини дека се спомнуваше материјализација на објекти од 50-60-70-тите години од 20-тиот век. Од сигурни извори знам дека и на денешниве конкурси има пробивање во времето и пристигнуваат идејни проекти од друго време. На нашата влада и администарција се решени да истраат во духот на своето време. На некој начин сме сведоци на една латентна меѓувременска војна. Прекрасно е...
Патник, намерник, Скопје 11,07,1758 година. |
|
..... .......
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Погледнете ја првата фотографија на оваа страна...
кој би рекол дека објектот во позадина, оној високиот (МТВ) е изграден неколку децении пред онаа бледа зградичка пред неа? [ ![]() Edited by alexsend - 11-Jul-2012 at 01:25 |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Тоа е тоа, видете го спојот, оваа трагикомедија напред, позади МТВ. Среќа овде не отидоа многу во креативноста, али како и да е ова само го потврди очајот во кој забега политиката на чистење на комуњарската оставштина. Ако начекаат нов голем кредит, ништо чудно да издвојат и неколку десетина милиони евра за промена на фасадата на МТВ, па светот да ја добие највисоката барокна зграда.
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
se nadevam deka objektot levo ke bide sepak moderen pa ke se dobie nekoj spoj na moderna i "stara" arhitektura. ama cisto sumljam zatoasto dosega vidovme deka ne im e do spojot, tuku do pregazuvanje na sve sto se sto postoi vo barok. samo uste cekam koga oficijalno ke proglasat deka od utre sme 17ti vek!
|
|
![]() |
|
moki ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Prviot objekt ne e katna garaza. Toa se delovni prostorii nameneti za prodazba a katnata garaza e do nejze i misalm deka ima soodvetna fasada za katna garaza.
|
|
minatoto e kradec na ubavata idnina. zaboravete go!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() шала на страна, морам да кажам дека изведбата на фасадата е далеку попристојна од катастрофите на кејот, ама катна гаража со вакава фасада е нешто екстремно трагикомично ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Што е овој објект?
Два различни и посебни објекта се или е еден (катна гаража со прозорчиња тип Хајди)? |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Знам дека ја имаа таа информација поназад, само што тогаш сеуште не беше чепната фасадата. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
taa informacija veke oddamna se znae na forumov, vidi nanazad |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() некој го најави тоа поназад во нишкава уште пред неколку месеци. Ништо, ете уште еден објект за „дебарокификација“ за во иднина. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 36> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |