![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 33> |
Author | ||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Добро бе, ја го направив знамето, ти го направи јарболот ![]() ![]() @FoSsiL: издржи... уште малце... ќе го направиш... терасите се добри... Сериозно, намали со трите точки ![]() Инаку, дали ви одговара понеделник околу 20 пред Лондон? Edited by alexgizh - 04-Jul-2010 at 14:29 |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() malku offtopic
(interesna musika slusas(slatkar love) (edna resenica od songot: te smeniv so astra kurvi joint i pivo
![]() |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
еве на почеток сум со терасите..... сепак немам некој определен метод како полесно да ги направам.... па ги правам по свое.... како ќе ми дојде најпрактично..... но секоја посебно....една по една..... а ќе треба и ограда..... прозорците се само скица..... ќе треба гравура и релјев да им направам... но тоа на крај....... ми се појавуваат многу грешки.... па морам да поправам... да продолжувам и скратувам.... дека на почеток го почнав онака непрецизно, како проба и опуштено, и сега има некои мали проблеми кои се снаоѓам да ги поправам, само ми губи време....барем за сега ми иде некако...... сеуште не ми попуштило трпението.... ама знае некогаш да ме изнервира.... од друга страна па интересно ми е..... не се давам... ќе го завршам..... |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
А демек дека ти дадов да аплоудираш 5 јарболи испаднав заебан? ![]() ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
алекс.... да ти кажам баш и не ми е важно дали некој друг ќе ми го аплоудира и на него дека ќе му се брои... јас сакам само да правам.... колку што можам подобро.... не е тоа некој авторски труд.... зградата постои.... заслуга не ми треба.... да помогнам да напавиме повеќе 3Д модели...... за Скопјево ќе се видиме, ќе ни објасниш, на средба..... абе а зошто незнам за тоа... ништо не сум видел во Средба... нема врска..... ваљда ќе можам подобро да сфатам и да ги правам моделите..... а за зградичево.... да не го мачиме..... поарно некој нека го стави.... зашто јас не можам.... не ми работи...... е сега и текстура ќе треба.... а ова терасиве.... хммм.... ај ќе пробам..... |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Слушај, сите ние сме почнале од нула, сами. Се гледа дека имаш осет за 3Д, не ти фали ништо. Не давај другите да ти аплоудираат модели на верхаус бидејќи така на нив им се брои дека го нацртале.
Следнава недела ќе направам креш-курс за сите вас што би сакале да цртате, или чисто ве интересира како иде процесот. Таман ќе биде и средба. Продолжи да го црташ објектов, направи и тераси, ама не оди премногу во детали. За текстурирањето ќе ти покажам тогаш. |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
41°59'22.63"N 21°28'18.46"E ...... за оваа се работи и другите две лево од неа кои се исти....
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
е сега и фалат уште прозорци, тераси и по некоја врата..... а незнам колку сум способен за тоа... поготово за терасите |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
za koja zgrada se raboti???
a inace mnogu mi e krivo sto ne znam da napravam 3D zgradi..........
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ако ништо друго... барем добар обид да си ја направам зградата
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
еве на крај ми се посреќи работава, само сега како да текстурирам.... и некој да ми го стави во warehouse и google earth..... кој сака да му го дадам да го прегледа |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Прегледите се субјективни. И без да промениш ништо, ако ти го прегледа друг, ќе ти биде прифатен. Таков е барем мојот впечаток. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ќе го средам тоа. Тоа се административни пречки кои воопшто не би требало да не задржуваат. Мене ми ја одбија Мавровка затоа што не била целосно текстурирана? Претпоставувам мислат за тоа продавниците доле.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Инаку, да напоменам дека јарболот на охридскиот аеродром не ми беше прифатен поради тоа што не користев добри текстури туку stock текстури од sketchup, а јарболот пред Тифани не беше прифатен поради тоа што неговото постоење не може да се докаже во вистинскиот свет (поради тоа што го нема на сликите од google earth). Ако има некој слика од тој јарбол со соборниот храм во позадина, нека ми пушти линк, па да го пуштам до google да го преразгледаат.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас студирам управување и раководење на компании! (т.н. менаџмент) Каква врска имам јас со архитектура? ![]()
Не знам дали забележа колку јас сум отсутен од форумов во последните дена, како резултат на моето конечно доаѓање во Битола ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Малку поарна слика
![]() Моделот е 95% готов, денес се надевам ќе го завршам сосе текстурирање. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Tака е
![]() ![]() |
||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас сум дипломиран електраш
![]() |
||
|
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Мене друго нешто ме мачи. Воопшто не сум од таа бранша и не сум правел во живот скечап. Како што ве гледам вака сите сте или архитекти или градежни инж. па не знам како ќе се вклопам јас како иден лекар
![]() |
||
I use public toilets and I piss on the seat.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |