![]() |
![]() |
![]() |
Зајчев рид |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Author | |
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
па сите тумби во скопје биле контиунирано населени уште од неолит наваму, и маџари и зајчев рид и калето и газибаба и таор, интересно незнам дали природни околности ги терале луѓето на ова или пак се работи исклучиво за точки погодни за извидување, но по аналогијата на кокино повеќе држи дека истиве тумби биле користени за храмови и елитни резиденции, нешто налик географски точки за културна и социјална доминација
![]() |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Колку знам оваја година се иде во правецот на брдото со ископувања, сондирањата покажава дека во тој дел има ископини.
Знам дека имаше исто така некој проблем со некој гробишта кој се према брдото. Задолжен за испитувањата во Скупи е Музејот на град Скопје. |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
па таму е Скупи, но побарај и официјален документ да добиеш, но најверојатно тоа многу нема да смени. сепак за да ти е мирна совеста оди до крај и испитај ја работата, има мислам второстепена комисија за жалби во владата во однос на денационализацијата, на крај ако и од тоа не си задоволен терај ја работата на суд. исто има доста веројатност и да се работи за фол, со оглед дека ако излегува на пат тоа е доста атрактивно место само треба да се осигураш кои се границите на локалитетот и дали навистина е определено местото за археолошко истражување. односно сондажите покажале дека постои материјал за истражување. од она како што те разбрав ти си поблиску до тоа сервисот пред патот за бардовци или кон тенискиот клуб, со оглед дека велиш на тумбата ти е плацот, ако си на тумбата инетресно значи почнале да ги шират испитувањата и на јужната страна на тумбата... |
|
![]() |
|
SnowMaker ![]() Newbiе ![]() Joined: 15-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Случајно чепкав на нет и наидов на форумов
![]() Па си викам да поставам некое прашање сигурно ќе има некој на форумов што би знаел. Епа вака: Моите дедовци имаат плац на Зајчев Рид кај раскрсницата накај Бардовци од страната на РХМЗ и е точно на брдото (Покрај улицата што е од Влае до автосалоните). Повлекоа моите барање за Денационализација ама некако на тие одговорните не им се дава тој плац ![]() Дали стварно е дадено за ископување на Археолошко Друштво или пак си го зел некој Газда па сака нешто да гради и сега не го дава? Фала однапред Поздрав, и се надевам дека некој ќе знае да ми одговори ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B7180F3D3A5E034DA7CE33B67A6F0B71
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |