![]() |
![]() |
![]() |
Железнички станици |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 41> |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Штета треба се коплетно да се реновира. Хмм како и да е барем малку освежуваље ќе има...
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
можеле на времето да смислат и посреќно решение од плочки на перони.кој не ги газел во зима на мраз незнае за што зборувам
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
оти нема избори во скоро време
![]() |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Многу ми е чудно зошто не се постави камен-темелник на реконструкцијата на Железничката станица во Скопје, ниту пак се објави барем некое соопштение во однос на овој крупен проект.
Можеби некој Железничката станица во Скопје ја гледа како државен непријател-градежен објект број 1 во главниот град. |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Е има логика, тоа баш и не ми текна ,особено дека бев преморен после цел ден патување натаму наваму.
Инаку Џоле добро си ме насмеал ![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Направив и 2 фотки, ќе ги ставам деновиве на форум. Со оглед колку копаа и со оглед на поставеноста, делува дека се спремаат лифтови за 3 перони од вкупно 4 колку што се во функција. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
N23 рече дека тоа се највероватно отвори за лифтови.Ќе кажи тој подобро што видел
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Можеби барале злато од комунистите?
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Денес бев во транспортен и видов дека во жележничката станица се започнати работите ,но навистина не ми беше јасно што копаа и кршеа пред билетарите (доле во подот)...
|
|
![]() |
|
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
vazi,isprati mi negov mail,pa ke go kontaktiram
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Најточни информации има Владимир,ама на форумов нема да го најдиш.Ако ти треба мејл пиши ми,ќе ти пишам на ПП
|
|
![]() |
|
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
Jas imam edna molba do site vas a to e sledno..mnogu me zanima kakva bila trasata na prugite niz Skopje duri bila starata zeleznicka stanica,t.e. duri ne bila napraena novava.Po koj trasi odele vozoj za Kosovo i Kicevo i za Bitola i Kumanovo?Po koja trasa niz gradot vrvela prugata na site strani?Go barav odgovorot na ova prasanje na net ama tesko..ako mozi nekoj da pokazi na google maps ova,bi bilo stvarno profi.Blagodaram unapred
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
датумот за старт е 15.6 ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од пред некој ден
Edited by N23 - 26-May-2014 at 16:46 |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се знаеше дека нема да се почне со реконструкцијата ,како што кажавме погоре изборите ќе бидат оправдание.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Eve sega sme vo sredina na april a nisto od investicijata. Steta, ne lazat, ostaj sto e sramota so 2.6 mil evra da go renoviraat stanicata pa sega i ne pocnuva renoviranjeto navreme. Edvaj go cekam rezultatot od renoviranjeto, bas da vidam sto ,,se,, moze so 2.6 milioni evra da se naparavi, a da se nadevame deka kje ispadne najdobroto!
|
|
![]() |
|
MAPJAH ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 246 |
![]() ![]() |
ДЕНЕС Е ДЕВЕТИ АПРИЛ 2014 ГОДИНА,
ДЕН КОЈ Е ЗНАЧАЕН ЗА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ ПРИСТИГНУВАЊЕТО НА ПРВИОТ ВОЗ ВО ВЕЛЕС НА ОВОЈ ДЕН ВО ДАЛЕЧНАТА 1873 ГОДИНА. ПОГОРЕ СЕ ПОМЕСТЕНИ ФОТОГРАФИИ ОД ЖЕЛЕЗНИЧКАТА СТАНИЦА СКОПЈЕ СЕВЕР. И НОРМАЛНО СЕ НАМЕТНУВА ПРАШАЊЕТО КАДЕ СЕ ВОЗОВИТЕ ВО СТАНИЦАТА ??? КАКО ШТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ОД СНИМКИТЕ НЕМА НИТУ ЕДЕН ВОЗ. ПА МНОГУМИНА КОИ ЖИВЕАТ ВО СКОПЈЕ НЕ ЗНААТ КАДЕ СЕ НАОЃА ОВАА СТАНИЦА. А КАКО И БИ ЗНАЕЛЕ ДЕКА ПОСТОИ ОСВЕН АКО ТАМУ НЕ СЕ СЛУЧИ НЕКОЈ НАСТАН. А НАЈЗНАЧАЕН НАСТАН КОЈ МОЖЕ ТАМУ ДА СЕ СЛУЧИ Е ЖЕЛЕЗНИЧКА ПАРАДА. ТОА НЕ Е АПСУРДНО ТУКУ Е ПОТРЕБНО ЗА ДА МОЖЕ НАРОДОТ ДА ЗНАЕ ДЕКА ТУКА ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА ИМА УБАВА СТАНИЦА КОЈА ПОВРЕМЕНО СЕ КОРИСТИ. ПРЕДЛАГАМ НАРОДНА АКЦИЈА ЗА ОСВЕЖУВАЊЕ НА ЗАБОРАВЕНАТА СТАНИЦА. ТОА Е И ТЕ КАКО ПОТРЕБНО НА ДЕЛО ДА ГО ПОКАЖЕМЕ СВОЈОТ ПАТРИОТИЗАМ. ПА ПОТОА ДА СЕ ПОФАЛИМЕ НАСЕКАДЕ КАКО СМЕ ЈА ПОПРАВИЛЕ СОСТОЈБАТА. Edited by MAPJAH - 10-Apr-2014 at 11:09 |
|
ПОЗДРАВ ОД ЖЕЛЕЗНИЧАРОТ
ПО ПРОФЕСИЈА И ПО ДУША |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Скопје Север
![]() ![]() ![]() ![]() Ова се влезовите во подземниот премин кој порано водеше од зградата на станицата до перонот. Денес се затворени. ![]() Наместо патници... ![]() Автор на фотките е Husamettin Gina. Повеќе фотографии на линкот http://balkon3.com/en/lonely-train-station/ |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |