![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 205206207208209> |
Author | |
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Одлични вести, и проектов се повеќе ми се допаѓа, барем спрема рендериве. Ме интересира и дали се планира некоја реконструкција и реновирање и на јужната трибина после целиот вој зафат со северната, источната и западната трибина. Се надевам нема да штрчи на крајот. Барем за тоа не би требало преголеми средства.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Мене повеќе ме интересира оној делот дека веднаш по северната трибина следуваат и исток и запад. Така се спомнува на крајот на клипот на А1. Мислам дека е најбоље ова да се заврши во еден здив и да го комплетираме овој проект. Па колку може да коштаат уште тие две, северната е големиот залак тие две би требало да се "сиќа" споредено со неа. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Рокот за изградба на трибината е 18 месеци, но од Бетон ветуваат дека ќе дадат се од себе таа да биде завршена порано. Да се надеваме дека ќе успеат, зашто имаме малку незгоден распоред во квалификациите за светското првенство во 2010. Последните натпревари дома ги играме на:
06.06.2009 против Норвешка и 10.06.2009 против Исланд Потоа имаме натпревари во гости... Норвешка и Исланд ќе ни се последна шанса да го сефтосаме стадионот во квалификациона утакмица во 2009. Наредната шанса ќе биде дури после речиси година и пол, најрано можно во септември 2010. Па ајде дечки засукајте ракави ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Одлично! Туку гледате ли колку деловен простор ќе гледа директно во кинескиот ѕид, на само мала оддалеченост од него? Изгледа се оштрат да го рушат ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
eve nesto sklepav na brzina
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па стварно не би имало никаква логика уште да се топ сикрет сега после презентацијата ![]() Иначе гледај ТВ, сигурно ќе го видиш клипот. Ја го фатив сега на МТМ урбани вести ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
покривот е топ (се надевам дека ќе биде стаклен иако истовремено ме плаши помислата како тоа ќе изгледа после десет години кога нема да биде измиен ни еднаш). За фасадата сум резервиран. И околу боите и околу стаклата. Ваљда нема да стават некој глуп малтер и никакви стакла (не дај боже плави рефлектирачки). Но ми личи дека на рендериве фасадата е направена колку да ја има. Можеби изведбата ќе биде уште поимпресивна од ова што го гледаме. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ништо спектакуларно.. од Нетпрес се. Ми беа ветени и некои рендери од прва рака но искочи дека е тоа топ сикрет материјал. Се надевам дека после јавнава презентација ќе имам пристап и до нив. Иначе сликиве (според имињата на фајловите) се скриншотови од некој клип. Би било фино тоа да се види ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Кога ќе се изгради, ќе идам редовно и на досадни утакмици, само од мерак да го гледам ![]() ![]() Од кај рендериве педер? ![]() Edited by Cloverstack - 27-Dec-2007 at 17:28 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Кога ќе се заврши ќе биде непрепознатлив - . А демек и стаклен покрив ќе има? И сменета фасада? ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() 1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Ваљда ќе може некако да се набави оваа презентација.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Планот од почеток беше за целосна доизгрдба. А дали овој тендер е само за северната или за цел стадион, тоа уште не го знаеме благодарение на нетранспарентните институции и безвезни новинари. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Ова треба да го сватам сериозно - Бетон ќе ги докомплетира не само северната , туку и исток и запад? Некако не ми е баш на место...
|
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
abe u redu e, jas gi komentiram novinarite koi 10 pati objavuvaat edna ista vest
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Постирав пошто сега има новост - тендерот бил завршен и Бетон наводно бил и формално избран. Иначе за тоа со сите трибини не знам шо да мислам. Па се знае за што е тендерот... Не може другите да конкурираат за северна а Бетон за сите. Изгледа пак е некое новинарско глупирање. Edited by Cloverstack - 18-Dec-2007 at 15:24 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Оваа вест више станува досадна едно 10 објави во последниве недела дена прочитав каде се вели дека Бетон неофицијално ќе бил изведувач. Па конечно и официјално нека го објават тоа.
BTW изгледа си пропуштил еден момент во чланакот чим не си го искоментирал. Пишува дека понудата на Бетон важи за сите трибини а не само за северната.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Уште едно тврдење од утрински во полза на Бетон. Наводно тендерот е завршен и Бетон е победник, а другите учесници се известени за ова. Ако е ова точно, очекувам конечно некаква презентација после периодот за жалби.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=FE1DA5EB53E1CC4FB317F4139C119BCB
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сега се сетив на можноста дека ова евентуално може да е ради кинескиот зид. Просторот е ептен кнап, не за самата трибина, туку за пристапот и инфраструктурата околу неа... можеби морале малку да го модифицираат проектот... Не знам, се надевам дека не е накаква импровизација ради таа усрана дивоградба ![]() Во секој случај, баш е чудно зошто северната трибина би била пониска, макар и минимално. А кинескиот ѕид... да се надеваме дека ќе дочекаме негово рушење ![]() Edited by Cloverstack - 24-Dec-2007 at 20:01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
хмммммм...
нешто во врска со покривот - од рендерот изгледа дека пак нема баш комплетно да покрива и дека десетина реда ќе бидат „откриени“ (како и до сега на јужна) ај ваљда уште не е све прецизирано |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 205206207208209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |