build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 205206207208209>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #4121 Posted: 28-Dec-2007 at 00:36
Одлични вести, и проектов се повеќе ми се допаѓа, барем спрема рендериве. Ме интересира и дали се планира некоја реконструкција и реновирање и на јужната трибина после целиот вој зафат со северната, источната и западната трибина. Се надевам нема да штрчи на крајот. Барем за тоа не би требало преголеми средства.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4122 Posted: 27-Dec-2007 at 23:06

Мене повеќе ме интересира оној делот дека веднаш по северната трибина следуваат и исток и запад. Така се спомнува на крајот на клипот на А1. Мислам дека е најбоље ова да се заврши во еден здив и да го комплетираме овој проект. Па колку може да коштаат уште тие две, северната е големиот залак тие две би требало да се "сиќа" споредено со неа.

Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4123 Posted: 27-Dec-2007 at 22:33
Рокот за изградба на трибината е 18 месеци, но од Бетон ветуваат дека ќе дадат се од себе таа да биде завршена порано. Да се надеваме дека ќе успеат, зашто имаме малку незгоден распоред во квалификациите за светското првенство во 2010. Последните натпревари дома ги играме на:

06.06.2009 против Норвешка и
10.06.2009 против Исланд

Потоа имаме натпревари во гости... Норвешка и Исланд ќе ни се последна шанса да го сефтосаме стадионот во квалификациона утакмица во 2009. Наредната шанса ќе биде дури после речиси година и пол, најрано можно во септември 2010. Па ајде дечки засукајте ракави Yes
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4124 Posted: 27-Dec-2007 at 18:54

Одлично!

Туку гледате ли колку деловен простор ќе гледа директно во кинескиот ѕид, на само мала оддалеченост од него? Изгледа се оштрат да го рушат Cheers
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4125 Posted: 27-Dec-2007 at 18:47
eve nesto sklepav na brzina

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4126 Posted: 27-Dec-2007 at 17:36
Originally posted by pbanks

ништо спектакуларно.. од Нетпрес се. Ми беа ветени и некои рендери од прва рака но искочи дека е тоа топ сикрет материјал. Се надевам дека после јавнава презентација ќе имам пристап и до нив. Иначе сликиве (според имињата на фајловите) се скриншотови од некој клип. Би било фино тоа да се види

Па стварно не би имало никаква логика уште да се топ сикрет сега после презентацијата Crazy

Иначе гледај ТВ, сигурно ќе го видиш клипот. Ја го фатив сега на МТМ урбани вести LOL
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4127 Posted: 27-Dec-2007 at 17:34
Originally posted by La Linea

Master Master Master PBANKS Одлични материјали, и ми се допаѓа изгледот на стадионов.

Кога ќе се заврши ќе биде непрепознатлив - . А демек и стаклен покрив ќе има? И сменета фасада?

CheersОдлична вест !!!

покривот е топ (се надевам дека ќе биде стаклен иако истовремено ме плаши помислата како тоа ќе изгледа после десет години кога нема да биде измиен ни еднаш).

За фасадата сум резервиран. И околу боите и околу стаклата. Ваљда нема да стават некој глуп малтер и никакви стакла (не дај боже плави рефлектирачки). Но ми личи дека на рендериве фасадата е направена колку да ја има. Можеби изведбата ќе биде уште поимпресивна од ова што го гледаме.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4128 Posted: 27-Dec-2007 at 17:32

ништо спектакуларно.. од Нетпрес се. Ми беа ветени и некои рендери од прва рака но искочи дека е тоа топ сикрет материјал. Се надевам дека после јавнава презентација ќе имам пристап и до нив. Иначе сликиве (според имињата на фајловите) се скриншотови од некој клип. Би било фино тоа да се види
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4129 Posted: 27-Dec-2007 at 17:28

Кога ќе се изгради, ќе идам редовно и на досадни утакмици, само од мерак да го гледам Yes LOL

Од кај рендериве педер? Big%20smile

Edited by Cloverstack - 27-Dec-2007 at 17:28
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #4130 Posted: 27-Dec-2007 at 16:33
Master Master Master PBANKS Одлични материјали, и ми се допаѓа изгледот на стадионов.

Кога ќе се заврши ќе биде непрепознатлив - . А демек и стаклен покрив ќе има? И сменета фасада?

CheersОдлична вест !!!
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4131 Posted: 27-Dec-2007 at 15:38
Cheers

1

2

3

4

5

6
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4132 Posted: 27-Dec-2007 at 10:36
Cheers

Ваљда ќе може некако да се набави оваа презентација.

Презентација на новиот изглед на Градскиот стадион

Градежната компанија „Бетон“ и Јавното претпријатие за стпанисување со станбен и деловен простор денеска ќе потпишат договор за изградба на Северната трибина на Градскиот стадион, соопшто ЈПССДП.

На потпишувањето на договорот за градење е најавена видео презентација на новиот изглед на Градскиот стадион.

Договорот ќе биде потпишан во просториите на ЈПССДП во 12 часот.

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4133 Posted: 18-Dec-2007 at 17:36
Originally posted by La Linea

Ова треба да го сватам сериозно - Бетон ќе ги докомплетира не само северната , туку и исток и запад? Некако не ми е баш на место...

Планот од почеток беше за целосна доизгрдба. А дали овој тендер е само за северната или за цел стадион, тоа уште не го знаеме благодарение на нетранспарентните институции и безвезни новинари.
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #4134 Posted: 18-Dec-2007 at 17:18
Ова треба да го сватам сериозно - Бетон ќе ги докомплетира не само северната , туку и исток и запад? Некако не ми е баш на место...
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4135 Posted: 18-Dec-2007 at 15:25
Originally posted by Cloverstack

Постирав пошто сега има новост - тендерот бил завршен и Бетон наводно бил и формално избран.

abe u redu e, jas gi komentiram novinarite koi 10 pati objavuvaat edna ista vest
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4136 Posted: 18-Dec-2007 at 15:24

Постирав пошто сега има новост - тендерот бил завршен и Бетон наводно бил и формално избран.

Иначе за тоа со сите трибини не знам шо да мислам. Па се знае за што е тендерот... Не може другите да конкурираат за северна а Бетон за сите. Изгледа пак е некое новинарско глупирање.

Edited by Cloverstack - 18-Dec-2007 at 15:24
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #4137 Posted: 18-Dec-2007 at 11:45

Оваа вест више станува досадна едно 10 објави во последниве недела дена прочитав каде се вели дека Бетон неофицијално ќе бил изведувач. Па конечно и официјално нека го објават тоа.

BTW изгледа си пропуштил еден момент во чланакот чим не си го искоментирал. Пишува дека понудата на Бетон важи за сите трибини а не само за северната.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4138 Posted: 18-Dec-2007 at 04:45
Уште едно тврдење од утрински во полза на Бетон. Наводно тендерот е завршен и Бетон е победник, а другите учесници се известени за ова. Ако е ова точно, очекувам  конечно некаква презентација после периодот за жалби.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=FE1DA5EB53E1CC4FB317F4139C119BCB

„Бетон“ ќе ја гради северната трибина на стадион

Градежното претпријатие „Бетон“ од Скопје, неофицијално, е победник на меѓународниот тендер за изградба на северната трибина на Градскиот стадион, бидејќи има доставено најповолна понуда. Извори на „Утрински весник“ велат дека во текот на вчерашниот ден по писмен пат за оваа одлука се известени сите учесници на тендерот кои имаат право на жалба во рок од седум дена од денот на добиеното известување. Меѓутоа, според сите информации, понудата на „Бетон“ заедно со комплетниот проект за изградба не само на северната туку и за докомплетирање на целиот стадион со нови трибини и на источната и на западната трибина, била најповолна и најкомплетна. По истекот на рокот за жалби, Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор со фирмата што победила на тендерот официјално ќе потпише договор за почеток на изградбата.

Предвидено е во текот на јануари и февруари северната трибина целосно да биде урната, веќе во март да почне нејзината изградба која треба да трае 18 месеци. Урнатиот дел ќе биде заштитен со метална мрежа за да може на стадионот непречено да се играат меѓународни натпревари. (М.М.)

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4139 Posted: 12-Dec-2007 at 05:22
Originally posted by Cloverstack

А малце ме буни зошто северна би била 1-2 метри пониска од јужна Question

Сега се сетив на можноста дека ова евентуално може да е ради кинескиот зид. Просторот е ептен кнап, не за самата трибина, туку за пристапот и инфраструктурата околу неа... можеби морале малку да го модифицираат проектот...

Не знам, се надевам дека не е накаква импровизација ради таа усрана дивоградба Wallbash

Во секој случај, баш е чудно зошто северната трибина би била пониска, макар и минимално.

А кинескиот ѕид... да се надеваме дека ќе дочекаме негово рушење Thumbs%20Up

Edited by Cloverstack - 24-Dec-2007 at 20:01
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #4140 Posted: 12-Dec-2007 at 03:18
хмммммм...

нешто во врска со покривот - од рендерот изгледа дека пак нема баш комплетно да покрива и дека десетина реда ќе бидат „откриени“ (како и до сега на јужна)

ај ваљда уште не е све прецизирано
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 205206207208209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.504 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.