![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 207208209 |
Author | |||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Пак подобро да оди споро ради неорганизираност, отколку да е чисто предизборен маркетинг без план да се заврши. Земи го на пример патот Велес-Прилеп преку Бабуна. Беше почнат во средината на 90-тите предизборно, лично од Црвенковски. Чисто предизборно, веројатно без сериозен пристап за да се изгради. До денеска не е мрднато на тоа поле... Единствено и тоа што е изградено пропаѓа во меѓувреме. А не се баш занемарливи пари фрлени и за тоа малце што е изградено ![]() Сега знам дека ќе улета Great Makedon и ќе направи дистинкција меѓу Бранко и Грујо ![]() Edited by Cloverstack - 05-Dec-2007 at 01:34 |
|||||||
![]() |
|||||||
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
||||||
kraj na dekemvri ke se prefrlat parite od vladata, januari 2008 ke pocne da se rusi severna, a februari 2008 treba da POCNE izgradbata, a ne da zavrsi. Kolku ke trae seto toa....imajki ja vo predvid nasata organiziranost nekjam ni da pomislam na takvo nesto....odma mi se temni. Владата ќе купи нови автобуси за Скопје Скопје /04/12/ 16:48 Инвестиции во купување на нови автобуси за Скопје, доизградба на Градскиот стадион, реконструкција на скопската Зоолошка градина и електрификација на индустриската зона во Битола, најави Владата. www.makfax.com.mk |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Не искоментирав за суштината на твојата дилема Џуро... Во право си, сите не интересира како ќе изгледа. А надлежните мува не ги лази што туркаат вакви работи без никаква презентација. Се се прави во матно... Тоа не е само неодговорно, туку остава и голем простор за сомневање во корупција. Да биде уште полошо уште одавна најавуваа дека ќе го претстават проектов, ама сега се прават мутави
![]() Edited by Cloverstack - 04-Dec-2007 at 22:06 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Последна верзија на која што сум наишол е дека ќе се гради по стариот проект, то ест симетрична северна трибина и комплетен стадион со атлетска патека. Пошто кинескиот ѕид уште не е решен, очигледно сето тоа ќе изгледа многу лошо. Ама тоа е сепак милион пати подобро отколку да се менува изгледот на стадионот. Ако кинескиот не се руши или конфискува, тогаш бар ќе биде испод бетонска трибина и тоа е каква-таква казна за газдите. Ама не верувам дека баш толку е спремна работава, ниту 6 милиони се реално доволни за да добиеме комплетирана трибина. Којзнае дали воопшто се решени некои клучни работи, па можеби ни надлежните не го знаат конечниот изглед... Ми изгледа дека се брзаат да почнат неколку популистички проекти зашто за пола година скоро сигурно идеме на предвремени избори. А кога ли ќе бидат завршени проектите вклучувајќи го и стадионов, тоа господ знае...
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
![]() mene vo princip najvekje me interesira kako seto toa treba da izgleda. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Добро кажано И баш ме интересира колку може да се изгради за 6 милиони... И ова ќе биде градено на којзнае колку рати. Се плашам дека и во февруари 2009 нема воопшто да се гледа крајот. |
|||||||
![]() |
|||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||
![]()
Извор: Нетпрес
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Па нели понудите беа доставени уште многу одавна??? Зошто дури сега се отвараат?
Во секој случај околу стадионов имаше и уште има такви заебанции што на секоја вест ќе гледам крајно скептично, се додека не се потврди со сигурност. Edited by Cloverstack - 27-Nov-2007 at 19:06 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
![]()
Извор: Време |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Да де, стално нешто касни и стално истите приказни... Битанги!
Најавата нели беше дека у септември стартува изградбата... А сега у септември уште не знаеме кој победил на тендерот ![]() Не само тоа, туку воопшто ништо не знаеме. Али ја памтам ко слон. Еве пак да ве потсетам на ова: http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1036&ArticleID=68216 Еве цитат од текстот:
Е сега ова беше објавено (веќе уште тогаш после долго одолговлекување), на 10-ти Март. Десет дена после таа дата е 20-ти Март. Сега сме 9-ти септември. Единствената информација што ни беше сервирана за оваа точно половина година е дека испратиле некаква си „делегација“ во Лондон, да го видела новиот Вембли ![]() „Делегацијата“ кога се врати, гордо ни соопшти дека градски ќе бил како Вембли (што и да им значи тоа) Целава работа смрди-труе. Тука е нормално и Кинескиот зид, за сето ова да биде уште поголема каша. А за оваа скоро цела година дудлање околу стадионот, станав редовен посетител на сајтот на ЈПССДП, со надеж дека конечно ќе дадат било каква информација. За сето ова време на страницата за проекти ве чека следното:
Воопшто сајтот е речиси празен, а последната (било каква) вест е објавена на 02.03.2007 И сега после сето ова нив ли да им верувам дека добро ќе ја завршат работата околу стадионот? ![]() Edited by Cloverstack - 09-Sep-2007 at 20:41 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Не се знае кога ќе започне изградбата на северната трибина
|
|||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 207208209 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |