![]() |
![]() |
![]() |
Скопје после земјотресот |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 30> |
Author | |
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=wksZ0ykSfFo&list=FLGA9Fd-yceBBWkQ26ZiZ2_g&index=16&feature=plpp
Poglednete go pocetokot , ubavo se gleda deka saat kulata se gleda od plostadot , i ubavo se gleda deka kamen most ne licel na kamen most ![]() |
|
![]() |
|
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
da se nadevame deka ke se pojavuvat uste takvi klipovi ...
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Edited by pbanks - 29-Aug-2011 at 14:58 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Снимки од Скопје 1986г. Пред ГТЦ , Ретки снимки направени со приватна камера , тоа морало да биде некој странец
http://www.youtube.com/watch?v=IzKfFuGOz3E&feature=related |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
1985 г.
http://www.youtube.com/watch?v=OD4NK5oFa94&feature=related |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Снимки од Скопје 1986г. Пред ГТЦ , Ретки снимки направени со приватна камера , тоа морало да биде некој странец
![]() http://www.youtube.com/watch?v=IzKfFuGOz3E&feature=related |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Како што можам да приметам на сликиве, две работи ми останаа во глава, едната дека Скопје за тоа време имало и премногу паркинг простор, а денес, кога е сигурно 2 пати поголемо ги нема дури ни тие слободни паркинг површини што тогаш ги имало (нормално не мислам за плоштадот). Од друга страна не ја сфаќам логичноста како е можно покрај обични куќи да градат грандиозни обејкти, како НБРМ, ГТЦ и сл. Ако веќе се мислело на целосна урбанизација на центарот, тогаш се рушат сите куќи, или пак истите се реновираат за да заличи градот на нешто. Навистина ми се свиѓаат зелените површини, кои се изгледа сликани преку лето, кои денес се станати ливади со кал наменети за "паркирање". И како последно, ако не се лажам, барем според дел од сликите, Скопје изгледало почисто и посредено во поглед на тротоари и обележани улици.
|
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Изградбата на МТВ. Ако не се лажам истиве слики ги има неколку страни наназад.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Ова е изградбата на ???? |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
WOW, фотката со зградата на денешен ЕВН без ГТЦ прв пат ја гледам.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1959 ![]() ![]() Edited by leonid23 - 01-Dec-2010 at 23:31 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
одлични слики со неочекуван квалитет
зарем Крангова палата не се срушила? ќе беше интересно да ја оставеа, да има нешто да му парира на Бристол ![]() |
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
http://www.flickr.com/search/?q=skopje&w=46591720%40N07
Edited by macedonia - 05-Jul-2010 at 23:27 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Pivce, за која четврта слика велиш, не гледам ни една која одговара на твојов опис
![]() BTW добредојде ![]() |
|
![]() |
|
Pivce ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Jun-2010 Location: Toronto Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Cetvrtata slika e tokmu vo karposh 1. Branislav Nusic Br. 7. Ova e od zadnata strana na zgradata. Policijata e napred, a Simpo e pozadi. Vlezovite se sproti policijata karposh.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Си учам јас во школово.... и еден ден ни доаѓа директорката и ни даде пликоа незнам таму електронски дневник ова она... и еден лист, а на него веб страна од школово.... па зар сме имале.....инаку и порано на нет сум барал ама ништо немаше... и сега ај да видам со има... и со ке најдам ако не баш ова....... видете ги интересни се...... тие што знаат повеќе и ќе забележат некои уште поинтересни работи...... Бавен ми е интернетот и не можам сега да ги постирам.... но кога ќе се убрза ќе ги ставам... ако не ако некој има време нека постира ако сака....... разгледајте ја цела веб страна има добри информации...и мислам слики од претходната зграда......кој има време не е лошо да знае нешто повеќе..... http://www.nikolakarev.edu.mk/Galerija_NK.aspx#location1 9та слика крие нешто нелогично......... |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() да |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
На 7-та слика од пбанкс тоа е камениот мост нели? порано се служел како премин на возила ?
|
|
![]() |
|
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
Здраво ме интересира кој проекти или градби од мастер планот на Кензо Танге за Скопје по замјотресот се реализирани и кој би требало да се реализираат ако постојат сеуште како идеја, т.с. кој делови се задржани мислам дека сообраќјните решениа за брзите сообраќајници низ Скопје сеуште се гураат од планот на Кензо Танге (крушевска република, јужен булевар и сл и Градски ѕид и железничката станица). Ако може да ми дадете листа на тоа што е изградено и што би требало да се гради според планот на К.Т. Поздрав
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 30> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |