![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 209> |
Author | |
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Уште една добра вест за арената - многу наскро ќе се монтира нова електро-опрема истата веќе се подготвува, а ќе биде наменета за системот за загревање на теренот и можеби осветлување на исток и запад. Опремата ќе се поставува на источната и западната трибина.
|
|
![]() |
|
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
a za FASADATA ima li nekakvi NOVOSTI?? zosto do togas za mene ne e ZAVRSEN stadionov i voopsto ne me interesira kako ja odrzuvaat trevnata povrsina!!
Edited by Dzeksi - 21-Dec-2012 at 19:19 |
|
![]() |
|
chelsea ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
Bi bilo dobro nekoj da prikaze kako se odrzava terenot vo zimski uslovi,neznam dali ima nekakva vrska toa greenjeto na terenot,ili se uklucuva samo pred utakmica dokolku ima sneg?Na golem broj tereni vo golemite klubovi trevata ja zracat so nekakvi lampi (ne znam tocno kako toa funkcionira)mozebi nekoj znae neshto podetalno okolu toa?
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Ke bese vistinska katastrofa dokolku ne se dobiese ovoj sertifikat. Stadionot (iako nedovrsen) ispadna relativno dobro, so nekolku falinki koi veke se debatirani na forumov i koi mora da se korigirat!
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Како и вообичаено, македонските медиуми од се и сешто прават сензација и го прогласуваат за голем успех, безмалку го прогласуваат и за триумф. Сертификатот од Меѓународната Асоцијација на Атлетски Федерации - МААФ е само потврда дека на атлетската стаза на Националната Арена Филип Втори Македонски може да се одвиваат квалификации и натпреварувања од областа на атлетиката, а истовремено да се спонзорирани од страна на самата МААФ. Тоа е исто како издавање возачка дозвола, па сепак јас не се пував пред медиумите и не дигав фама кога ми ја издадоа возачката дозвола. А признание од било кое списание во светот, вреди чисто колку хартијата врз која е отпечатено истото тоа признание. Што се не ќе направат медиумиве за да го одвлечат вниманието на јавноста од вистинските проблеми, како што е квалитетот на воздухот во Скопје во моментов. ![]() Edited by Dexter26 - 17-Dec-2012 at 01:34 |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() Баш го видов ова и на Сител пред малку. Стадионов се вбројува во светските рамки на најелитни стадиони? Хммм ... Edited by HugoGoulding - 17-Dec-2012 at 00:30 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Арената 'Филип Втори' доби сертификат со кој се вбројува во најелитните светски стадиони Македонија | 16. декември 2012 - 12:26 Вчера Арената Филип Втори доби сертификат Класа 1 од Светската атлетска федерација IAAF со што и официјално се вбројува во светските најелитни стадиони,пренесува Курир ![]() Со исполнувањеето на овие спецификации атлетската патека може да се користи и како терен за атлетика. Најубавиот стадион во овој дел од светот дефинитивно е „Филип Втори“ во Скопје. “Филип Втори“ доби признание и од еден од најпрестижниот европски спортски магазини “Гуерин спортиво“, кој ја прогласи македонската арена за најубав стадион на Балканот. http://press24.mk/story/makedonija/arenata-filip-vtori-dobi-sertifikat-so-koj-se-vbrojuva-vo-najelitnite-svetski-stadi |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Весникот „Фокус“ (автор на текстот - Гоце Михајлоски) во октомври пишувал на темава за цената на стадионот. Според тие малку официјални податоци до кои можеле да дојдат, цената на северна трибина сеуште фигурира со 14,5 милиони евра, а договорот за источна и западна трибина (и тоа без врачунати анексите на договорот) е тежок дури 58,8 милиони евра (?!?). Значи она што во моментов сигурно се знае е дека само за трибините (северна, источна и западна), без врачунати дополнителни анекси (какви што до моментот на објавување на текстот имало вкупно четири), цената достигнала 73,3 милиони евра. Еве го текстот од „Фокус“: (објавен е во бр. 903) 1 2 3 4 5 |
|
![]() |
|
chelsea ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
Ne znam od kade ti se informaciite za cenata na cinenje od 60 mil.evra?Kolku shto imav slushnato beshe 32 mil evra.Toa beshe pred da se napravi terenot i atletskata pateka za koi rekoa deka ke koshtaat okolu 3,5 mil evra,shto bi znacelo deka dosega se potrosheni oklu 36 mil. evra.Vo najava beshe deka ke ja napravat i fasadata do karjot na 2013 g.za koja rekoa deka ke cini okolu 8 mil evra.Ako se realizira toa bi znacelo deka ke se potroshat 44 mil evra.Ne znam mozebi e i neshto drugo predvideno za modernizacija,ama dosega ne e najaveno barem vo javnost.A za stadionot mozebi ne vi se dopgja shto e atletski ,ama toa nema vrska so toa dali e staromoden,ednostavno atletskiot mora da e takov.Spored mene e dosta solidno napraven(za balkanski priliki odlicen).A toj od Juventus koshta okolu 150 mil.evra i ne e bash mala razlikata od 100 mil evra.
|
|
![]() |
|
Razbirash ![]() Newbie ![]() Joined: 02-Dec-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
http://www.topdrawersoccer.com/the91stminute/wp-content/uploads/2011/08/juventus_new_stadium.jpgmi Malce muabet shto bi bilo koga bi bilo
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Spiridon ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Ne moze Dragan trevata da ne "nalegne dobro".Ednostavno ja cuvaat za prijatelskata protiv Slovenija.Ima mali sanacii na mestata kade sto e ostetena posle Hrvatska i Srbija. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ima li nekakvi informacii okolu izgradbata na fasadata,ili ke se odlozi za nekoi podobri vreminja?
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Знае некој за каква санација се работи? Дали е оштетен од нешто, или само добро домаќинско однесување на Вардар ?
„Бидејќи во моментов се врши санирање на тревната подлога на националната арена „Филип Втори“, Вардар својот натпревар од 13 коло во ПМФЛ ќе го игра во Куманово каде треба да ги има потребните услови за добар натпревар.“ извор: http://fkvardar.mk/vesti/365-2012-11-01-17-10-42 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() едитирано |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
мислиш евра...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
На МТВ нешто збореа за стадионов и дека целата негова изградба, ваљда кога ќе се догради и фасадата, ќе кошта 62 милиони евра.
Edited by N23 - 22-Oct-2012 at 22:37 |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
Taftal ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 23-Jun-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() Стадионот изгледа фантастично, само бојата на патеката расипува просек |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |