![]() |
![]() |
![]() |
Македонски железници низ слика и видео |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 35> |
Author | |||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
||
Ти благодарам Владимир, ако не ти е тешко, пушти ми едно пораче кога ќе ја поставиш сликата. Некаде ја видов на нет јак објект, но не можам повторно слики да пронајдам. Поздрав, |
|||
![]() |
|||
BullDoG ![]() Groupie ![]() Joined: 14-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
||
Fala Vladimir
![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Кловер, топ слики.
Првиот на 3 колосек е i-R Битолски so 661, вториот на четврти колосек е ICB Olimpus за Солун со 441, и последниот на 5 колосек е i-R Кичево со 712.
Ќе ја поставам во темата Железницата низ историјата за да биде во соодветна нишка. Edited by Vladimir P - 08-Dec-2010 at 12:42 |
|||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Да, во право си zookisk, ми се испомешале сликите
![]() И таа е од Драчево |
|||
![]() |
|||
zookisk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Dec-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 334 |
![]() ![]() |
||
Станицата на третата слика не е Илинден...
|
|||
![]() |
|||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
||
еј баш ме интересира, дали некој може да најде слика од железничката станица во Градско, пред да биде срушена во втора светска војна од германците или бугарите незнам точно.
|
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
Кловер, одлични фотки си направил
![]() Инаку возот во средина би можел да е солунскиот или гевгелискиот. |
|||
![]() |
|||
BullDoG ![]() Groupie ![]() Joined: 14-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
||
Vozot sto e vo sredina so elektricnara lokomotiva za kade odi, ili od kade e dojden??
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
1
Транспортен центар ![]() 2 Драчево ![]() 3 повторно Драчево ![]() Edited by Cloverstack - 07-Dec-2010 at 22:59 |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Првата слика со водоторањот е од времето на парните локомотиви кога морале да се полнат со големо количество на вода. Обично овие резервоари биле поставувани поред ложионици.
Еден таков водоторањ имаш зачуван во Ѓорче Петров, иначе ги има во повеќе места низ МК, Битола, Велес ... и ги има два типа бетонски и железни и мешовити ко овој пример. ![]() Втората слика од железничката станица во Прилеп е веќе објаснета во постот - Железницата низ историјата http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=549&PN=8 Погледајте со колкав возен парк е располагано. |
|||
|||
![]() |
|||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||
и една слика од некогаш
![]() |
|||
build.mk, гради форумска историја
|
|||
![]() |
|||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||
Отсекогаш ме интересирало што е онаа кула(блиску до ж.станицата во Прилеп),сигурно била дел од железницава,е сега дали била станица или нешто друго,ако знае некој нека сподели.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Малку да се заинтересираме и да инвестираме во овој сектор, ќе имаме голем успех а и ќе ни биде од голема корист.... јас мислам дека во тоа е и иднината.... брзи, точни возови... еколошки.... ако се доведи железницата до некое солидно ниво, да не речам европско, ми се смучи од таа Европа... но ако биде атрактивна, мислам дека интересот на граѓаните би се зголемил..... на пример да имаше пруга до Охрид, и возови кои би се движеле брзо, најмалку 100км на час, многу луѓе ќе ја користат оваа понуда, а ќе биде и доста исплатлива, ако не и преискористена, поготово лето.... Јас мислам дека треба да се инвестира во овој сектор, зашто тој е и иднината на целиот свет... но сакав да споделам неколку видеа.... незнам дали веќе сте ги постирале, пробуричкав назад, не видов нешто слично.... ако препостирам, тогаш избришете ваљда.... па еве нешто.... нешто постаро.... овој прошиша.... па незнам... ќе пуштам уште после..... |
|||
![]() |
|||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
||
661-235
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
||
Vladimir, Blagodaram za fotografiite |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Еве и од мене честитка, јас сум особено љубител на стилот на презентација на Владимир
![]() Edited by pbanks - 09-Jun-2010 at 14:44 |
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
Владимир, и јас ти праќам честитки за репортажата, посебно за храброста за одење по овие големи треви во кои неретко се движат змии.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ќе бидам првиот во тој воз, но ќе покаже времето дали тоа ќе ми се оствари.
Очито Даниел времето и и природата си го прават своето. Благодарам за честитките, тоа ми дава потик уште некој пар патики да скинам по македонските пруги. |
|||
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Kako i sekogas Vladimir ni napravi edna prekrasna prosetka kako vo prostorot taka i niz vremeto.
Bravo,sekoja cest! |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 35> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |