![]() |
![]() |
![]() |
Скопска обиколница [A2/A4] |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 24> |
Author | |||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||
Прееска видов. До нигде. Кај бутел новото уличе уште е само тампонада и тротарите се тарсирани. Инаку воопшто не се работи на спојување на двата дела од обиколницата. Месец тешко. Со крајни муки може, али тешко не ми се верува. Ја мислам дека кога ќе се собере сељаци+работници+пари+времето+разно=крај на летово.
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||
Си видел негде до кај се деноиве?
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
тешко
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
крај на месецов
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Оддамна не сме го спомнале проектов. Кој е последниот рок што се има зацртано за обиколницава?
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Ќе се навратам на делот каде што се поместува улица Бутелска. Тоа е лево (гледано на карта) од клучката во бутел. Тамо како што ми изгледа новиот дел ќе има само една лента. Барем така ми изгледа. А ако е така стварно незнам од каде би идела лентата во спротивен правец?!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Абе нормален ли е тој што бара 100 евра за квадрат?! Абе има ли закон овде!! Кловер немој да мислиш дека сум радикален
![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||||||||
Ќе ги пуштат овие да се издуваат - да протестираат еден ден и после ако прават пак проблем и на нив специјалците ќе им ги пуштат..
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
СРАМОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Еве ги се јавија и на спротивниот крај...
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=57C46D3303FFCF4CB98E0F5BC0890608
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||||||||
Стајковчани не ги даваат нивите испод 100 евра квадрат - специјалците им удрија пендрак. БРАВО!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Која карта?
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||||||||||
интересниот дел е шо македонија за северен сосед ја има и грција (освен југославија)
видете ја картата ![]() ![]() |
|||||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
![]() Нема дилема дека на одредени места се потребни и не гледам зошто не би се поставиле ако се дел од проектот. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
Што мислите за тоа дека ќе ставале штитови против бучава, дали ќе се реализира? Според мене тешко... ако не го направат пред да биде пуштен патот во употреба, тешко.. а и дали е потребно не знам. Во многу странски метрополи минуваат автопати низ главни/големи градови па нема такви работа, а се разбира и на некој места има. Мислењето зависи каде живееш
![]() Edited by ProMKD - 27-Mar-2008 at 03:06 |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
||||||||||
ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА СКОПСКАТА ОБИКОЛНИЦА
По должината на целата траса се поставуваат еластични и мрежни огради, се озеленуваат депониите кај Волково и Кондово, како и пределот кај Брезданска Река, дел од автопатот е електрифициран, а речиси 90 проценти се асфалтирани. И покрај тоа, и натаму не е решен проблемот со сопствениците на земјоделското стопанство Сингелиќ, бидејќи Фондот не може да се договори со нив околу цената за експропријација на земјиштето. Од Фондот очекуваат во текот на идната недела оваа пречка, која ја кочи изградбата, конечно да биде надмината. На оваа траса има и неколку неекспроприрани парцели кај скопските села Стајковци и Инџиково. - Во 2006 година затекнавме над педесетина предмети со нерешена експропријација. Голем процент успеавме да ги решиме што овозможија работите на терен да се одвиваат со забрзано темпо - велат од Фондот.Автопатот со вкупна должина од 26,5 километри ќе има по две ленти за возење и една за застанување во двете насоки, три вијадукти и девет натпатници. За возење по него нема да се наплатува патарина. Изградбата чини над 85 милиони евра и се финансира од кредит земен од Европската инвестициона банка. http://vecer.com.mk/?ItemID=4B9873F9DF269843A0B9162FC24463EE |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
@ pbanks
Не знам што е финтата со експроприацијата, пошто трасата е пробиена комплетно и работите се сегде во напредната фаза освен делот кај фармата во Сингелиќ. Тој сигурно не е ни приближно 10%. Е сега едино ако можат по некој основ да работат и на делови каде што не е комплетирана експропријацијата, тогаш би поверувал дека така стојат работите. Како и да е, не гледам зошто да не би завршоле до Јуни, ако они предвидуваат така. Штета што не се оствари Април, како што лани најави Валкановска. Edited by Cloverstack - 21-Mar-2008 at 12:19 |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
За ова со екпропријација зборевме. Јас уште тогаш изнесов идеја кај ваквите случаи да се примени национализација. Неможе некои шарлатани да се заебаваат со цела држава. Бараат преку леб погача!!!
|
|||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 24> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |