![]() |
![]() |
![]() |
Универзална сала |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 26272829> |
Author | ||||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|||
![]() Ова веќе личи на нешто! И супер што ќе ги промеат столчињата пошто пред некоја година кога седев, на јакната ми се залепи мастика што некој деген ја залепил пред тоа ![]() |
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Eве го рендерот во подобро издание
![]() На денешната презентација имало доста материјали ![]() Еве и повеќе информации околу предвидените активности. Кампањата за локални избори продолжува ![]()
http://www.total.com.mk/ShowNewsAdv.aspx?ItemID=12267&mid=303&tabId=1&tabindex=0 |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
можда малце офтопик, но мислам дека кога е во прашање формата, не знам зашто но во градов воопшто не се експериментира со неа, се е со стандардни геометриски форми, особено со формата може да се експериментира баш кај салите и културните центри или пак тоа е бидејќи секогаш ги одбираат најефтините варијанти за изградба ![]() |
||||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Па добро бе! Најлесна работа за формата. Језда не е некоја форма којзнае каква, ама ете може со малце видозименета форма од сегашна, да се направи нова сала. Иако би идел на нешто многу помодернистичко од ова сега.
А што се однесува до прикривање на рѓа со боја, би рекол дека е ссамо фрлање еден најлон врз салата и дека воопшто нема ни боја. |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
|
||||
![]() |
||||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|||
И јас се сложувам со некои од вас да го рушат од темел , но ми се допага формата и не би било лошо да ја модернизираат малку , и да ја прошират за да личи на нешто и да собере повеке народ , за да не се мрзнеме низ зимава на некои други под-отворени сали или стадиони на отворено хехе
|
||||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
па претпоставувам дека ако ја реновираат ќе ги решат проблемите со скапувањето
но како што гледам дечките сакаат само да доградуваат, ја имаат објаснето доградбата, но не и реконструкцијата ова ми личи како да прекриваат ’рѓа со боја без претходно да ја исчистат рѓата, ако ме разбирате па би се согласил со лсл како мал се плашев тоа „лустерите“ дека ќе паднат врз мене иако тогаш беа во добра состојба ![]() Edited by zabegan - 09-Sep-2008 at 22:21 |
||||
|
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
но ме плаши и вакви крпеници кога се прават, скоро секогаш е ризично со нив и некогаш се непотребни навистина сум неодлучен но, што се случи со паркингот што требаше да го средат? |
||||
|
||||
![]() |
||||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|||
И ако имате приметено, баш поради ваквата состојба на Универзалната сала, се повеќе манифестации не се оддржуваат тука!
Тоа е веќе прва последица од тоа што скапува со години |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Универзална сала е подарок од Бугарија после земјотресот. Требало да служи како времен објект до изградба на нова сала. Ама ете служи скоро 50 години, како и многу други објекти во градов. Тој објект е барака и сум против било каква санација, односно против џабе фрлање пари. Едноставно објектот заслужува да биде бутнат и да се изгради нова сала на тоа место, со исто или можеби малку повеќе капацитет.
Edited by lslcrew - 09-Sep-2008 at 12:32 |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
![]() За салава мислам е прикладно да се вика по Тоше Инаку идејното решение (колку што можам да видам од таа мала сличка) иако не опфаќа некој баш радикален зафат, влева надеж дека салава може квалитативно сосема да се трансформира и да добиеме прилично симпатичен објект, наместо моменталната грдосија. Edited by Cloverstack - 09-Sep-2008 at 12:11 |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Нема што да се прекрстува. Ај ако не па сега да се прекрстиме у Република Тоше Проески. Едноставно глупа е тенденцијата се да се вика тоше проески. Доволно е неколку објекти, а не све.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() Јес, јес, јес! ![]() Е, ова треба да се направи пред да се прекрсти салата во „Тоше Проески“, бидејќи на таква гадна сала не му доликува такво име! Уште еднаш браво и ај конечно да го дочекаме ова! |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
И универзална сала ќе се обновува со владини пари Директорот Поповски вели дека министерката за култура ветила финансирање на проектот за реконструкција и доградување на салата Деспина Трајковска |
||||
![]() |
||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
Па концесија е најдобро, зборот ми беше подобро да ја шитнат на некој приватњак кој ќе ја реновира него да фрлаат 3 милиончиња градот или државата. И со реконструкција се работи за сала со капацитет негде 1.700 што не е многу, тука се саем и новата сала за поголеми концерти, а покрај постоечките театри се градат и стариот театар и филхармонија кои можат да се користат за помали работи.
Сеа и ја нејкам да се приватизира али мислам дека во овој момент 3 милиони можат многу попаметно да се потрошат, како на пример за дабл декери
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
зашто да ја шитнат бре, не гледам зашто не вреди да се реновира целосно, а и со концесија се согласувам
Edited by zabegan - 01-Aug-2008 at 13:52 |
||||
|
||||
![]() |
||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
До негде се сложувам иако приватизација на една концертна сала е абсолутно ништо во споредба со енергетските капацитети/банки/телекоми што ги шитнавме (и на кого
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Шиткање на ваков тип на објекти не ми се свиѓа... Според мене концесија е многу подобро решение.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Иначе ако се најде инвеститор нека ја дадат на концесија дури може и да ја шитнат, но да не ја "пренамени" после инвеститорот во трговски или станови
![]() |
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 26272829> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |