![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 62> |
Author | |
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Не не.... тоа е само изолацијата... ваљда
![]() ![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Ne mi se veruva. Ozbilno li ja pravat vo dve boi?
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Машала.
![]() |
|
![]() |
|
Doktorot ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 12-Nov-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
Ke se prodolzi gornata pesacka pateka od stranata na teatarot so rampa da se spusti i integrira so dolniot del od kejot kon mostot ''Goce Delcev'' ili slepo ke zavrsuva ??! |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
мислам дека сегашната боја на фасадата е само до малтерот,а бојадисувањето ќе оди накнадно.исто беше и со МНР каде видовме цел спектар на бои пред конечниот избор.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
покрај сите непотребни модификации кои му ги направија на екстериерот, можат барем бојата како доминантен елемент, да ја задржат |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Изгледа сепак ќе ја форсираат белата фасада и покрај првичниот план за жолтата фасада, а тоа не ми се допаѓа, навивав и сеуште навивам за жолтата фасада, сеуште не е доцна да се вратат на првичниот план за жолтата фасада кој на мене лично повеќе ми се допаѓа.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
ако и внатре е степенот на изграденост како надвор,има шанса до наесен да се отвори театарот
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
1. 2. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
oдолговекувањето на театарот е дискутирано, не се работи за начинот и темпото на рабнота, туку средствата што се вложуваат и се префрлаат тотално непланско од еден објект на друг, во зависност од тоа кој празник е...
технички, театарот воопшто не ни припаѓа во Ск2014 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Стварно нема никаква логика,се гради пола век,ко у среден век да е
![]() |
|
![]() |
|
tomi_z ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2010 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 196 |
![]() ![]() |
Добро бе, ова беше прв објект што го почнаа во центар - решиле изгледа последен да го завршат, а??
Демек на 27 март ќе го пуштаа, жими таквото. И што убаво им дојде пожарот, сега имаат оправдание зошти ги пробија сите рокови! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Во првите две слики се трудев да правам фотка како се вклопува во околината, од каде се гледа театарот итн.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Ја претераа со театаров.Па нуклеарни централи се градат побрзо.
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Официјалното отворање на староновиот скопски театар по кој знае кој пат одложено, овој пат за кон крајот на 2012 година.
Овој пат имаат изговор - снегот, но го немаа изминативе година дена, но како и да е, повеќе од очигледно е дека прво треба на дебело да се наполни белиот слон наречен Скопје 2014, па потоа да ги видиме плодовите од истиот и да уживаме во истите. Мало потсетување: Последниот пат кога се зборуваше за официјалното отворање на староновиот скопски театар во 2011, беше спомнато дека истиот ќе биде официјално отворен на 27 март 2012 - Светскиот ден на театарот. http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=46400 Скулптури од бетон за новиот театар
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() сликата е од ПРЕС24 ама во друга конотација(ракомет) |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Klover-тоа што го гледавме црно а мислев дека набрзина го замениле опожарениот дел всушност била бетонската кровна плоча,вероватно премачкана со нешто
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |