![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 75> |
Author | ||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
fino e i vaka, samo da ne e vo site boi odednas. megutoa mene mi e najubava lilakovata, ama ne bi sakal kako kaj voin na konj da dobieme ringispil od boi sekoja vecer
|
||
![]() |
||
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
|
Вака мислам дека е најдобро да биде и со калето одговара
Edited by Z|evzek - 31-Aug-2012 at 16:01 |
||
![]() |
||
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
gluposti, ajde togas cel grad da go ofarbame crveno zut posto neli ova e makedonija
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ја мислам дека ако има од другите држави изложба во музејот, боите ќе бидат според знамето на државата. По дефолт би требало да е црвено-жолт.
|
||
![]() |
||
deko ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Mar-2012 Location: makedonija Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
Neznam zoshto se trvozite za boite,koga tie ne se nikakva trajna kategorija ,odnosno vo sekoj momemnt mozat da se promenat,ili ako sakate bi rekol koga ke se smeni druga garnitura na luge shto upravuvaat so objektite so poveke vkus (spored vas) ke gi smenat i boite na osvetluvanjeto.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
se slagam, ovaa e najprifatliva i spoed mene i poubava od obicnata bela. a zolto crvenata varujanta e horor
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Ако остане ваква сина комбинација со белиот објек мене ми се допаѓа. Ова е најдобра комбинација. Само да не биде во сите бои или пак во жолто црвена...
|
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
Се плашам дека објектов ке биде осветлен за нигде со најралични весели бои. плаво зелени комбинации како циркуз
![]() |
||
![]() |
||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() затоа и викам дека е погрешен на толку многу нивоа, што е тешко дури и барем мала добра страна да му најдеш |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
За мене ко за почеток најпогрешно е местото (маркичката) на која што е изграден. Решението на тој простор да се стави маркичка односно изгради објект е едно од најпогрешните одлуки направени бидејќи со сила е збутана маркичката без потреба и урбанистички нема никаква смисла почнувајќи од фактот дека нема реална директна сообраќајна врска. А за фактот дека самата намена на објектот си бара простор околу себе или во најмала рака какво такво плато пред него е само понатамошен аргумент за исклуително погрешно избраната локација. Знам за ова уште од почеток имаше доста дискусија ама мислам дека важно да не го заборавиме овој основен проблем на целиот објект додека се води дискусија за шминката (надворешната форма) на објектот. |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
мене не ми прави разлика отсуството на куполите, самата форма на целиот објект е крајно погрешна, а капаче си е тоа што сите тие столбови, тимпанони и куполи, се само маска за модерна стаклена фасада, што барем јас го сметам за кич
објектот е погрешен на толку многу нивоа, тоа е нешто неверојатно... |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
да не беа ружни прозорчињата, горната
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Од мене сепак една оценка повисоко за долната слика ![]() Edited by Cloverstack - 24-Aug-2012 at 01:03 |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Rosebud ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
oTeget ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Што уопште значи тоа дека се преиспитувала статиката? Може ли некој градежник да објасни што може да се направи сега во оваа фаза на месец дена пред отварање на музејот? |
||
![]() |
||
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
|
Епа затоа треба да се реализира проект за градење брана на Вардар за да може да се регулира коритото односно зимно време да не изгледа како дивјачки вртлог канал а летно време да не изгледа како бара.
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
ова е подобро решение со оглед на `налудничавите капацитети` на Вардар
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3031323334 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |