![]() |
![]() |
![]() |
Македонски железници низ слика и видео |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3132333435> |
Author | |||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Епа ако ги читаш профилите на форумашите можеби немаше да мора да ти дојде вака се во еден ден ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
е ова навистина пријатно ме изненади, ретко во еден ден двапати да останам забезекнат, прво pbanks со срчот сега и ти со муабетов, секоја чест! профи до коска, едноставно, прецизно и единствено!!! Поздрав Edited by beTon - 04-Nov-2008 at 00:37 |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Веке спремам еден сајт за МК Железница да подигнам, само да најдам хостирање, а за поставување тука би можел некоја хронологија низ фотографии да направам, но да не трчам пред руда ...
А за пругите во IWW имам подигнато на еден „фри“ сајт но проблем е со големината за да се постават уште многу работи, а до душе и не сум го обновил http://www.freewebs.com/locomotiva/ |
|||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
Владимир дали евентуално можеш да отвориш тема во фото/видео за Македонски Железници каде би направил една хронологија за железницата од солунската пруга наваму па преку теснолинијките за воени потреби па се до денешнава мрежа и сето тоа низ фотографии како овие од фабијан да направиме една добра колекција. пр. неможам никаде да најдам на нет инфо за пругите што ги користеле војските во втора светска војна знам дека имало една кај кажани и ги имам видено остатоците но ништо поконкретно незнам т.е. имам повеќе начуено муабети но еден мозок па доста од нив избледуваат и незнам колку и што се е точно од тоа што останало, знам само дека е направена за потребите на силите на оската и дека е нусефект од онаа што бугарите ја планирале во прва светска војна од Велес преку Бабуна за Битола, но ниту трасата ми е позната ниту кој ја проектирал, што се се движело по неа итн. дали можеби во филмот сите овие податоци ги има?! но и да ги има, сите филмот нема да го добиеме, па посекако останува молбата доколку имаш волја да стокмиш една ваква фото хронолошка тема! Edited by beTon - 02-Nov-2008 at 23:59 |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Проблемот за филмовите е дека ги нема сите тие стари филмови пребацено - дигитализирано, моментално дел се дигитализира во Бугарија дел во Унгарија.
Но добро ме потсети утре идам да видам до каде е ![]() Edited by Vladimir P - 02-Nov-2008 at 23:30 |
|||
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Владимир абе што бидна со филмот за транспортен, поминаа и одмори и све живо помина
![]() ![]() Туку сериозно, има ли шанси да го добиеш по твои канали? Јас им пишав пред неколку дена на Македонски Информациски Филмски Центар за информација што е со тие филмови и дали може да се дојде до нив или барем да се погледнат. Одговор, по македонски обичај не добив. ![]() Инаку од режисеров гледам има повеќе наслови кои би ни биле исклучително интересни на форумов: http://www.maccinema.com/avtor_detali.asp?IDSORABOTNIK=398 Edited by Cloverstack - 02-Nov-2008 at 23:15 |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
reality check. Еве една репортажа за Македонските железници превземена од ССЦ (оригинално од некој Словенечки форум за железници). Мизерија
|
|||
![]() |
|||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
||
![]() Едвај чекам и на денот кога ќе се доправи пругата до Охрид и Струга за да патувам на одмор во Охрид со воз, тоа би било прекрасно доживување ![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Владимир го нема некое време, ама му влегов во трага и ги ископав овие две одлични клипчиња што ги снимил
![]() Ранжирна станица Трубарево: Претпоставувам депото Лисиче: Исто така еве две други добри клипчиња снимени од некој дечко од Србија Дизел локомотиви серија 661: Електрични локомотиви серии 441 и 442: Edited by Cloverstack - 16-Sep-2008 at 20:44 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Дадено е барање за сите филмови од железница да се добијат ДВД копии, но знаеш одморите почнаа така да немам повратни информации. Но штом се добијат, (ако го префрлиле на БETA) ќе се напенали ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Владимир што бидна со ова?
|
|||
![]() |
|||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||
nekolku sliki od flickr
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Уште фотки, но не се мои
![]() 1. Прво оваа пошто pbanks ми замери зашто сум ја стаил на ССЦ а на Билд не ![]() ![]() 2. Ова колку што знам е канадска верзија на 661 (кенедиевките) и вакви имаме две ![]() 3. Моторен воз 712 (дизел-хидрауличен) - Macosa ![]() 4. Ова се 442-ките тазе после пристигнувањето од третманот во Кончар ![]() 5. Повторно 442 ![]() 6. Оваа не е многу тешко да се претпостави чива е ![]() Владимир, каква е таа помалата дизел локомотива? ![]() Edited by pbanks - 08-May-2010 at 13:17 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Аууу можеш да сликаш во Трубарево? Екстра!
![]() Чекаме повеќе фотки од таму ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() Еве нешто од вчер на ранзирната Трубарево, само се прегрупираа вагоните Влез во ранжирна ![]() Излес од колосеците ![]() |
|||
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Чим мислиш дека е добар момент, одма кажувај!
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Секако дека немало такво движене, прво се пропуштаа вагоните кој беа на подолните станици, и друго се прабвеше прегрупиранје на вагоните, бидејки само солунското пристаниште проработе, другите правци во грција не се пропуштат. |
|||
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве уште неколку фотки што ги направив денеска. Ама немав среќа... Протокот беше слаб (грците почнале да пропуштаат, ама по малку и селективно) и не успеав баш да се изнасликам...
Две помали машини за одржување на пруги 1 ![]() 2 ![]() 441-107 со својот товар во преден план, а во позадина електромоторен воз и машина за одржување 3 ![]() 4 ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Хаха, погрешен клип...
![]() Сега ќе средам ![]() |
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
alles gute ama kaj ja vide zheleznichkata vo bitola
![]() |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3132333435> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |