![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3233343536 209> |
Author | |
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Не не мислев на тоа, знам дека е така, мислев на стазата по која се стигнува до столчињата, хоризонталната сива.
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Спојувањето мора да биде такво од практичен аспект - при промени на температурите во дијапазон од речиси 70 степени во текот на годината (во зима температурата е и до -20, а во лето на сонце е до +50) дилатацијата односно ширењето на трибините може да биде прилично голема - доколку нема процепи кои ќе ја прифатат оваа промена ќе дојде до пукање на бетонот - барем јас така знам ...
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Супер изгледа, него сега приметив колку е лоша спојкава...
![]() за сивиот елемент зборам, стазата. |
|
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Понеделник, 16 Јули 2012 12:04
Сподели35
Споделете ја веста со Вашите пријатели Нашиот најголем стадион ќе биде подготвен за мечот од второто квалификациско коло од Лигата на шампионите помеѓу Вардар и Бате Борисов кој ќе се одигра на 25-ти јули.Финишира реконструкцијата на арената „Филип Втори“. Новата трева е поставена, атлетските патеки се привршуваат. Трибините одамна се готови, а преостанува само да се исцрта стадионот и да се постават стативите. Според информациите, нашиот фудбалски храм ќе биде готов до 25-ти јули за кога е закажан реванш натпреварот од второто квалификациско коло од Лигата на шампионите помеѓу Вардар и Бате Борисов. Според овие фотографии може да се констатира дека Македонија добива најубав стадион на Балканот. Фото: press24.mk http://kurir.mk/sport/fudbal/78006-FOTO-Makedonija-dobiva-najubav-stadion-na-Balkanot |
|
![]() |
|
pavche ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 431 |
![]() ![]() |
Се извинувам за офтопикот, но ако некоj знае повеке за еден македонски играч на име Ристе Наумов(екс Вардар), нека ми пише приватна порака. Ме интересира повеке за него от прва рака.
|
|
![]() |
|
deko ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Mar-2012 Location: makedonija Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
Poseben shmek davaat tie vrtite koi gi ima kaj plehovite,a shto e najznacajno na tv prenosite tie se glavna atrakcija.Shala na strana,ama ako ne go sredat toj del nishto od ubav stadion.
|
|
![]() |
|
Pametnjakovic ![]() Newbie ![]() Joined: 27-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Плеховите под јужна, западна и источна стојат уште
![]() |
|
СКОПЈЕ ОБЕДИНЕТО ЗА - ВАРДАР!
|
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Еве некоја фотка од мене - работиве се сериозно при крај - и веројатно се ќе биде спремно за мечот Вардар-Бате Борисов
![]() ![]() Катанецот на едниот влез не беше заклучен - сепак несакав да бидам исфрлен од обезбедување па не се пикнав внатре за да направам некоја поубава слика. Edited by vlatko.mk - 13-Jul-2012 at 21:33 |
|
![]() |
|
deko ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Mar-2012 Location: makedonija Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
Eden ubav den vo 2013.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А колку само добро би се уклопило во новиот идентитетот на градот доколку низ целата фасада се направат склуптури од сите познати фудбалери од Македонија.
Што ќе ја прават модерна, нема иднина во тоа... А трибините да се прекрстат во пр. наместо југ - Дарко Панчев, наместо север - Горан Пандев итн. и пред влезот на трибините нивна малу поголема склупптура, 5-6 метра на постамент од 4. А ќе се уклапа и со луна паркот, и тој ни е антички...му фали само барокна ограда и споменик на влезот, некој мини колос (15-16 метра) би дошол совршено на самиот влез, се друго внатре е совршено. Звучи глупо и ненормално? Па и целиот проект кој речиси се реализираше во Скопје звучеше така па видете го сега, реалност. Зошто не и стадионот? --- Доста со глупости, рокот за комплетирање на теренот и патеката е 25-ти јули. А кој беше рокот за комплетирање на фасадата и целосен финиш на стадионот? 2013? |
|
|
|
![]() |
|
pavche ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 431 |
![]() ![]() |
Благодарам!
![]() Ме интересираше точно заради purple цветот на патеката... ![]() Су, видел вакав само на стадионот на Ерцгебирге Ауе во Гемраниjа. Oва на Монтжуик маj не е и атлетска патека, току некакви предпазни платна за некоj концерт.... Edited by pavche - 12-Jul-2012 at 19:48 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Да, ова е олимпискиот во Барселона и нормално една мала шала, иако денес ништо веќе не може да не изненади.
![]() |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ova mi izgleda kako olimpiski stadion vo Barselona.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Мислим дека е стадионот на Фиорентина- Фиренца ама не сум сигурен, инаку стварно го дели мислењето дека атлетската патека треба да биде црвена, за да нема толку многу бои, па и на крај краева и да е црвена пак на неа ќе може да се трча да се скока ќе ги исполнува сите стандарди
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Може ли да ми кажеш коj стадион е ова? |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Не. |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Изгледа идеолозиве коваат ваква фасада
![]() ![]() ![]() |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
zolta altetska pateka so crveni liniiiiiiiiii
![]() |
|
![]() |
|
AlexTheGreat ![]() Newbie ![]() Joined: 04-Feb-2009 Location: Македонија Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Во последно време се редат се повеќе сини по светов.
Ама кај нас ако се стави сина ептен шарен ќе дојде. зелена трева, сина патека, црвено-жолти столчиња |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сина ќе биде и точка
![]() |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3233343536 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |