![]() |
![]() |
![]() |
Палата „Емануел Чучков“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Author | ||
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
|
А се работи ли воопшто на објектов или?
|
||
![]() |
||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
Dali izveduvaci se dve firmi Bauer i golden art posto na sajtot na golden art ima sliki od ovoj objekt ponekogas??
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Не, колку што можев да приметам пред 2 недели кога пројдов. Мислам дека има уште бајаги работа. Не заприметив фасадни елементи туку само цигли и бетон.
|
||
![]() |
||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
Do kade se stignati so objektov,ja zavrsija li fasadata??
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Не ме носи ич патот натаму. Башка стравот да не ми пукне стаклото од убавина.
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Se pravi fasadata.
|
||
![]() |
||
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
|
До кај е објектов? Фотографија?
|
||
![]() |
||
Newone ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 15-Oct-2015 Location: Male Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
|
Знам дека сте малце изморени но, овој објект веќе се фасадира. Некој да прикачи фото архива од досегашнава фаза?
![]() |
||
Архитектурата го отелотворува сонот на луѓето.
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
вероватно бароков е за инат од комшиите од `бихаќка
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
и не го глеј „рендерот“, затоа што истиот беше презентиран за објектот на владата, ГТЦ и ред други објекти кои немаат везе со реалноста... тоа се само нечии фантазии пренесени на визуелизација, ништо друго ако се работеше за рендер, ќе го имавме целиот проект, со различни фасади, агли, пресеци и флорпланови, а ова е само чиста глупост колку да се изигрува транспарентност и да се креваат дискусии за нешто нереално |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Oвие објекти вон строгиот центар ќе ги направат поуспешни и поверодостојни претставници на барокот и неокласицизмот отколку оние кој веќе се направени во самиот строг центар.
Edited by HugoGoulding - 16-Jul-2014 at 19:48 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
објектот е уникатен затоа што има подрум, приземје и шест ката... абе треба некој да ги запишува бисериве во тефтер и утре некој добра книга/комедија да испадне од тоа
![]() инаку на локацијата има стар руиниран железнички магацин... не знам зошто толку далеку отишле за „барок“ да прават... ма да, според мене, да се градеше Ск2014 на вакви запуштени и слободни локации, наместо да се силува веќе оформениот простор во мал ринг, ќе беше многу подобро |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Тоа е местото прееска поминав.Објектот беше најавен уште во фебруари. http://www.build.mk/?p=33168 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Јас мислев дека е од другата страна зошто од оваа има некакви објекти а од другата страна се бараки. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |