![]() |
![]() |
![]() |
ДЦ Аркадија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
не се сложувам дека објектов е нешто прекрасен, очекував повеќе од обична транзициона зграда
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Па не се слижувам, овој објект е за мене утнат урбанистички по сите можни критериуми а имам исклучиво ниски очекувања за финалниот изглед. Исто така не би се сложил дека станбените блокови (како оној од лево) се грди и дека вакви транзициски зградичиња накитени со малку стакло се споредливи со нив.
Јас мислам дека во 99% случаи нема врска изгледот со изборот на купувачите. Барем во Скопје имам впечаток дека главен критериум се стереотипите за населбите (ако се работи за семејства) и луѓето во нив и секако куповната моќ. Се друго е второстепено. |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
mene mi se dopaga, super e i lokacijata e dobra
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Иако ваквите згради мене не ми се баш лични, мислам дека мора да се сложите дека во секој случај е подобра од сите глупости што ги нарекуваат згради што се градат низ државата. Во секој случај ќе биде подобра од тоа лево од неа на последната слика.
Инаку грдосиите низ македонските градови ме тераат да се запрашам, дали игра улога изгледот на зградата (ако е блиску цената и локацијата горе-долу со другиот избор) кога некоја фирма или пак семејство би сакале да се вселат негде? Дали тогаш не би бил супер исплатлив бизнис да се градат убави згради? ![]() Edited by гитардемон - 04-Apr-2009 at 14:29 |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
кога го видов полукругот одозгора ми се стемни
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ова испадна нешто како осхридска архитектура
![]() шала на страна, дури сега сфатив дека обектов е застрашувачки близу и привидно над коловозот ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Овие не губат време
![]() |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Дефинитивно се градат објектите многу побрзо од порано...не знам што ги разбуди толку, да не има некаков нов закон околу пробивањето на рокот?
|
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Некој цртеж од објектот
![]() ![]() ![]() |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Тоа со стубот што прашував го приметив пред некој ден дека се си е ок, така изгледало само од некој страчиен агол при вожња.
Edited by lslcrew - 19-Dec-2008 at 15:44 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Денеска пројдов од тука и една работа ми привлече внимание.
Приметив дека еден столб (може има и други) после првата плоча не продолжува право, него е малце надесно поместен неколку сантиметри. Ја многу у статика не се разбирам ама колку што можам да заклужам со моите лаички познавања, не ми изгледа исправно. Тоа е столбот, оној вториот (од четирите) од лево на последната слика, на горниот кат. Edited by lslcrew - 13-Dec-2008 at 12:38 |
||
![]() |
||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|
bogami golema e razlikata,od 20 noemvri do sea,sea postavuvaat vtora ploca.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
око лаже, форумов не лаже.... погледни погоре на 20 Ноември имало плоча помалку а и столбовите не биле довршени пред таа плоча... Сепак темпото е на место, други работи се проблематични со овој објект, пред се она што го спомна Dave Gahan неколку поста погоре. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Тука како да има некој застој подолго време. Колку шпто можев да приметам иам една недела од прилика како нема ништо мрднато!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |