build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Патишта
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Надградба на Куманово - Табановце

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 23456 9>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #61 Posted: 07-May-2011 at 13:22
А колку објективно да вреди земјата. Како тоа државата гради и сега ај ќе удриме? Сте чуле некаде некој разбрал и си додал па после во србија давале 50 евра, како не давале. Таа цена 5 евра е најоптимална цена за некое земјиште надвор од град некаде во ниви. Јас знам примери, непосредно сум запознае со случувањата од кога се најави аеродромот во штип што се случи како се препродаваше земјата неколку месеци до експропријација. Знам дека се садат ореви зашто орев е најскапо што се исплаќа па луќе што не ги садат нивите, а и не им ни требаат нешто ореви, само ги садат за некогаш да земат оштета. Такви подмолни акции по сопствена држава не заслужуваат ни денар повеќе. Секој си го цени имотот многу повеќе од стварно ѓшто вреди, неможе ова веќно да се случува сите проекти да ни се заглавени заради вакви работи.
Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote axel Quote  Post ReplyReply #62 Posted: 07-May-2011 at 10:43
pa istoto se slucuva i so trasata za koridor 8 na tatkomi mu platija po 5 evra a lozje 3 godini staro so se vika dzabe a za lozjeto parite uste ne se isplateni nemala pari drzavata 
Back to Top
bojanbole View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote bojanbole Quote  Post ReplyReply #63 Posted: 07-May-2011 at 00:27
Inaku petljata za terminalot na DETOIL sigurno ne se pravi so negovi pari, taka da smetajte deka bez vrska ke izede petljata nekolku kilometri asfalt.
Na avtopatot ne se raboti ozbilno veke ima pogolem period.
A uste eden komentar e deka za zemjisteto dade drzavata mn smesni pari pri eksproprijacijata, stvarno smesni. 5 evra za metar kvadraten. Ako na zemjiste so ist kvalitet vo juzna srbija, za istiot period pri eksproprijacija na privatnoto zemjiste, za izgradba na istiot avtopat, od istite fondovi, imaat zemeno 50Evra.
Ne baram preku leb pogaca ama sakam da se plati kako sto treba, ova bese navistina eden grabez i toa tezok grabez. Koga izleze naselenieto da protestira vo seloto dojdoa poveke policajci i kombinja otkolku koga gi tepaa nasite deca na kale. Nejkam ni da zboruvam sto i pravea na zenata koja davase poglem otpor.
A plus sega, uste, zagradile i od drugata strana stavile kolcinja i pocnale da poramnuvaat na mesto za koe nemaat plateno i e nase sto e bruka veke.
Ako vaka gi gradime avtopatite i so ova tempo, tesko nam...
Pazete pri eksproprijacija na suma koja ja poseduvavme pokraj avtopatot ni cenea bagrem so radius 20 cm drvo ubavo znaci, 20 denari od steblo, sto e veke stvarno bezobrazie
Na sud sudijata vika vestakot taka kazal. Tatko mi mu vika donesi mi go ti mene toj vestak ja ke mu dadam po 20 denari za drvo neka mi najde da si kupam. Pa normalen li e, pa do pcuenje ke dojdese
I na kraj si legnavme na brasno moravme da potpiseme za 4 i 5 evra kvadrat smesna suma navistina
Vaka ne bi smeelo da se postapuva

Edited by bojanbole - 07-May-2011 at 00:30
Back to Top
StreetStruck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote StreetStruck Quote  Post ReplyReply #64 Posted: 02-May-2011 at 13:48
Да и мене ми е смешно, само го пишав тоа што е напишано, за да имаме некоја информација.
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
Back to Top
phenomenon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #65 Posted: 02-May-2011 at 06:47
Originally posted by StreetStruck

Вчера на врата ми донесоа Отчет на владеачкава партијаSmile и еве што пишуваше во него: Изградбата на Табановце-Куманово треба да заврши до крајот на 2011, а вредноста на проектот изнесува околу 15,5 милиони евра.

Јас, како што знам автопатот требаше да биде пуштен во употреба во ноември 2010. Форумот го ценам како доста сериозен и мислам дека нема потреба од вакви хуморески. Излегле ли тие "писатели" на терен да видат до кај се работите?
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #66 Posted: 01-May-2011 at 14:11
Ај пополека со отчетот ќе треба после да бришеме од кога ќе забега муебатов. Да фокусираме на крајниот рок, секој документ што иде во прилог на информација е добредојден, се што иде во насока на дискусии за избори не е.
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #67 Posted: 01-May-2011 at 14:00
Од ова отчетот, испаѓа дека цела патна мрежа ќе биде завршена „одма“ по изборите...
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #68 Posted: 01-May-2011 at 13:17
Јас го слушнав Јанакиески пред некој ден рече јуни.
Back to Top
StreetStruck View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote StreetStruck Quote  Post ReplyReply #69 Posted: 01-May-2011 at 13:11
Вчера на врата ми донесоа Отчет на владеачкава партијаSmile и еве што пишуваше во него: Изградбата на Табановце-Куманово треба да заврши до крајот на 2011, а вредноста на проектот изнесува околу 15,5 милиони евра.
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
Back to Top
Grunf View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Grunf Quote  Post ReplyReply #70 Posted: 05-Apr-2011 at 21:56
Шала Big%20smile 
НС-Суботица-Хоргош (Мађарска) је у Бачкој, а то је равно као тепсија...
Фрушка Гора је са друге стране Дунава, у Срему, аутопут пролази поред ње...
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #71 Posted: 05-Apr-2011 at 21:53
Иронија
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #72 Posted: 05-Apr-2011 at 21:45
Где бре? Код Фрушке Горе?!
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
Grunf View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Grunf Quote  Post ReplyReply #73 Posted: 05-Apr-2011 at 21:42
Previous
Генерално. Одличан пример је Прешево-Левосој , деоница коју су пре 2 године покушали да протуре као завршени аутопут Nuts, а ту је и аутопут од Новог Сада ка граници са Мађарском који се гради деценијама. Истина, ту имају оправдање, тежак терен, клисуре, планинчине... Naughty

Edited by Grunf - 05-Apr-2011 at 21:53
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #74 Posted: 05-Apr-2011 at 21:25

За која делница зборуваш/споредуваш. Прешево-Давидовац/Ристовац?
Back to Top
Grunf View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Grunf Quote  Post ReplyReply #75 Posted: 05-Apr-2011 at 21:19
Originally posted by phenomenon

Според моја проценка, треба летото 2012 да биде готов автопатот.
То се такмиче са овима мојима  ко ће спорије да ради Ohno
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote phenomenon Quote  Post ReplyReply #76 Posted: 05-Apr-2011 at 19:46
Само што поминував по автопатот, па може да ви го кажам следново:

1. Втората лента е речиси готова, со исклучок на околу 1 километар над селото Табановце (всушност таа е старата, којашто е изгребана и треба да се асфалтира).

2. Од седум моста, колку што ги избројав, готов е само еден, 2 или 3 се избетонирани, останатите треба допрва да се направат.

3. Од трите клучки, изградена е само една и таа е недовршена - кај селото Гормно Којнаре, м.в. Костурник. Допрва треба да се градат клучките за село Табановце и терминалот (само е трасирана) и за Детоил.

4. Само на почетокот (кај Долно Којнаре) е поставен собирниот канал за атмосферски води измеѓу двата коловоза.

5. Допрва треба да се ставаат: ивичници, браници, хоризонтална и вертикална сигнализација и мрежа покрај автопатот.

6. Мене највеќе ми боде очи што коловозот што оди од Долно Којнаре кон Табановце е со само ДВЕ ЛЕНТИ (како што е на потегот Миладиновци - Куманово) и никаде не видов дека ќе се проширува. Значи ќе има една лента за возења и една за претекнување, а ќе нема лента за застанување!

Според моја проценка, треба летото 2012 да биде готов автопатот.
開始されていないだけの戦いが失われ、
Back to Top
Tuvok View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tuvok Quote  Post ReplyReply #77 Posted: 05-Apr-2011 at 17:12
До каде е овде работава, глеам оддавна нема нови информации.
Back to Top
Sale SK View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote Sale SK Quote  Post ReplyReply #78 Posted: 20-Jan-2011 at 01:23

Спомена мала и нормална држава.За едното си во право,за другото не.Да сме нормална држава ќе најдевме и некој концесионер.И за такви багателни цени никој не не зема за озбилно.

И да,дискусија за 8-9км автопате срамота во нормални држави.

Back to Top
Tuvok View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tuvok Quote  Post ReplyReply #79 Posted: 18-Jan-2011 at 22:24
Originally posted by Plugger

Supervisor, Ke bide nov avtopat so novi letni, pa rushenje asvaltiranje ne e tek taka lesno.Sea Demir Kapija-Smokvica ke vidis kakvi problemi ke ima.

Абе и најмодерен каков сака нека е 8 килмотри за толку долго време е срамота. Со вакво темпо ако се работи и на другите делници кои што се низ значително потежок предел би требало се да биде готово околу 2200 година.

Да се надеваме дека кон другите делници и од двата коридора ќе се пристапи сериозно и ќе се завршат со темпо како во секоја нормална држава. Македонија како мала земја може да се покрие лесно со модерни автопати. Сеа надевам дека ќе се направи и крак од коридорот 10 преку Прилеп и БИтола до Охрид. Исто така и еден крак од према Штип и СТрумица. Кога можат сите во регионот зошто не и ние.
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #80 Posted: 19-Nov-2010 at 16:08

Supervisor, Ke bide nov avtopat so novi letni, pa rushenje asvaltiranje ne e tek taka lesno.

Sea Demir Kapija-Smokvica ke vidis kakvi problemi ke ima.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 23456 9>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.102 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.