![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 33> |
Author | ||
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
|
Да не сакаш ко Белградска да ја прават?
![]() а аква парков уште малце вон градот да го ставеа ![]() Edited by Block - 26-Jan-2012 at 03:24 |
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Кога ја гледам сега Арена Белград,многу ми е криво што Борис Трајковски е со толку капацитет.. зашто на никој не му текна дека е малку тој капацитет!
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
аквапаркот баш и не се совпаѓа со идејата за еден спортски комплекс, за водени спортови веќе има еден базен, аквапаркот е забавен парк, како луна паркот што е...
плуас, досега многу пати е спонато од повеќе членови, но еве пак, која е потребата од два аква-паркови во Скопје? има градови кои имаат повеќе пати поголема површина од Скопје, па немаат потреба од такво нешто |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
mi se dopaga ovoj komplex, najuspesen vo skopje. i stilot i sodrzinite se pogodeni. samo prodolzete!!Ќе се гради аквапарк кај “Борис Трајковски“
25.01.2012 - 09:47:20
![]() Раководството на “Борис Трајковски“ вчера објави тендер за избор на фирма која ќе биде задолжена да го изгради во рок од три месеци аквапаркот вреден три милиони евра. Аквапаркот, што треба да биде уште една атракција како за Скопјани, така и за туристите, ќе има пет тобогани, детски базен со реквизити, базен со бранови, мрзлива река, ресторан и кафуле. Но, поради некоординираност меѓу плановите на раководството на спротскиот центар и општина Карпош се уште неизвесно дали паркот ќе се простира на 7.000 квадатни метри или на 20.000 метри. Аквапаркот треба да се изгради на постојниот паркинг до салата. Според инфорамциите наведени во тендерот, аквапаркот треба да биде изграден пред почетокот на летото, односно до крајот на јуни годинава. http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=97869&kategorija=1 |
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Македонија со официјална кандидатура за ЕП 2017! Македонската кошаркарска федерација и официјално ќе биде кандидат за организација на Европското првенство во 2017 година, откако претседателот на МКФ Даниел Димески денеска пред бордот на ФИБА ја најави нашата кандидатура заедно со Србија и Бугарија.
Трите национални федерации веќе постигнаа договор за заедничка кандидатура, а наредниот период гломазниот проект треба да добие подршка и од соодветните државни институции. Утре, пак, ФИБА и официјално треба да и го додели шампионатот во 2015 година на Украина, откако Кошаркарските федерации на Франција, Германија, Италија и Хрватска одлучија да ја повлечат заедничката кандидатура за организација на ЕП бидејќи, како што истакнаа, воопшто немаат доверба во професионалноста на организациските структури на ФИБА Европа. http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3718 Edited by Djole88 - 18-Dec-2011 at 00:19 |
||
![]() |
||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|
Известување од СЦ Борис Трајковски
![]() |
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Информацијата ми е од близок чоек на луѓето во федерација. Доколку сакаат организација ќе мора уште една сала да се гради, што го увидоа последниве неколку години со успесите на ракометарите и кошаркарите, дека салата Борис Трајковски е доволна за мали концерти и клубски излети во Европски купови |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Вака секогаш кога гласам на анкета си поставувам критериуми, како фукционалност, изглед и слично.
Борис Трајковски падна на првиот критериум а тоа е салата едноставно не го исполнува условот за кој е наменета ако на тоа се додаде недостатокот на цела трибина тогаш јасно е дека овој објект заслужено од мене доби оценка 1. Денеска во Европа стандард се салите од 15 и повеќе илјади гледачи и според мене недозволиво е градење на нов спортски објект кој не е ниту во Прилеп , ниту во Струмица или Битола туку е репрезентативен објект кој треба да служи на националните репрезентации и тоа во спортови во кои навистина добро котираме. Вака сме хендикепирани во секој поглед. Очигледно оној кој ја нарачувал и конструирал никогаш немал предвид дека Македонија некогаш ќе има желба да организира или коорганизира некое поголемо натпреварување или некој поголем концерт. Со ова сала навистина сме ограничени во организаторски поглед и според мене не е ништо друго туку комплекс на ниска вредност. Јас сум убеден дека со подвигот на кошаркарите и популарноста на ракометот во Македонија слободно може да се полни сала од 20 илјади седишта. |
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Pa dobro Boris Trajkovski e kvalitetna sala ali premnogu mala e, dobro e toa sto e nova i moderna sala ali realno nas ni treba mnogu po golema sala ako imame realni ambicii da bideme domakini na nekoj evropski pa makar i svetski manifestacii za rakomet ili kosarka.
|
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Баш ми е криво за салата.незнам само зошто и зошто се изгради со толку мал капацитет..башка да не говорам и тоа што е со 3 трибини.. типично Македонска работа , за жал..
|
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Djole, A od kade ti se ovie informacii?? Salata Boris Trajkovski e mala za vakvi golemi manifestacii, Ke mora uste edna sala da se izgradi so barem 15,000 sedishta, ako moze eden Kaunas so 300,000 ziteli da ima sala od 15,000 togas nie treba sigurno da imame. Ne mi se svigja taa idea so 4 drzavi da konkuriraat, edna do dve maksimum inache vaka navistina glupavo ke bide. |
||
![]() |
||
KraliMarko ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-May-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Штета! Само ние во 21 век можиме да изградиме сала со три трибини.Скопје како главен град заслужуваше подобра и поголема сала(барем 2/3 000 седишта плус), но што е тоа е. Cloverstack фала ти на одговоров
![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Требало да се планира на време, сега е доцна, не може ништо да се направи по тоа прашање ![]() Edited by Cloverstack - 13-Jun-2011 at 21:40 |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Не се планира, а не е ни можно да се изгради уште една трибина.
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
KraliMarko ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-May-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Можи некој да ми кажи дали во иднина се планира доградба на уште една трибина, зад голот каде што нема? Лично мене, вака салава ми е како некомплетна и недовршена! Поздрав!
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Се' е ова убаво но некако ги збутаа работиве. Би сакал да се прошири просторот, па дури и привремено на југ, додека некој не почне да гради нешто вистински. Знам дека ми е пуста желба, но што да посакува човек кога се става покрив над игралиштето за хокеј (дефакто мал стадион покрај салата, на другиот паркинг имаме картинг, и сега на третиот автокино. Мада, океј, третиот и така може да се користи како автокино, платното кое ќе биде поставено ќе биде на крајот на паркингот и нема да смета за нормално фукнционирање на истиот. Како и да е, поентата ми е дека има премногу неискористен простор околу комплексот.
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека раководството на Б. Трајковски одлично менаџира со објектот. После кугланата и најдобрата игротека во државата, се фатија да го реновираат и базенот, а сега и со вакви содржини, кога не се користи паркингот за друго, да овозможат добар приход за центарот.
Од мене браво! Вака се менаџира со државни објекти за да бидат профитабилни, а не да пропаѓаат. |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
i jas ova pred nekoj den go procitav vo nekoj od vesnicite, i neznam veke sto da komentiram, neznam koj rakovodi so sportskiov "kompleks" ali se gleda deka nee so site!!!
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
“Пиратите од Карибите 4“ во новото Авто кино во Скопје
Во петок, точно на полноќ на паркингот на спортскиот центар “Борис Трајковски“ на големо кино платно, Кино Милениум ја најавува светската премиера на култниот серијал “Пиратите од Карибите“, а со тоа и отворањето на Авто Киното за граѓаните на Скопје и Македонија. Скопје ќе ја има честа заедно со останатите метрополи да биде дел од светската премиера на овој култен серијал. Влезот ќе чини 100 денари за возило. “Авто киното ќе биде достапно сè до 5ти јуни, со цел, да нè опушти од претстојниот континуиран политички атак“, се вели во соопштението од Младинскиот културен центар. http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=86500&kategorija=1 |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Toa кај Кале е на сосема друг систем и не може да работи во текот на целата година, а за хокеј дворана се потребни многу повеќе средства, така да ова е добро привремено решение. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |