![]() |
![]() |
![]() |
Црква Св. Пророк Илија - Дојран (обнова) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Author | |||
jas ![]() Newbiе ![]() Joined: 20-May-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Edited by lslcrew - 20-May-2009 at 12:06 |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
впечатлива реконструкција на Црковниот Храм Свети Пророк Илија, најверојатно се финансира истата со средства на Струмичката Епархија и локалното население!? инаку лсл бидејќи и оваа во Дојран е Катедрална Црква би требало да ја споредиш арх. естетски со Црквата Света Софија во Охрид. еве и нешто инфо од сајтот на општината:
едит: заради појаснување во првиот ред на вториот пасус има моја дополна на реченицата! |
|||
![]() |
|||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||
Прекрасно делува храмот Св. пророк Илија во Стар Дојран, но ако застанале штета
|
|||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Браво за сликиве Македониј
![]() |
|||
![]() |
|||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
||
Nema na šo brat,tamo bev-vo Dojran,vo 2006,mislam deka stvarta nee mrdnala ot togaš,bidejki slikite se ušte takvi kako šo bea. ![]() ![]() ![]() Edvaj čekam da vidam kakva ke bide koga ke ja obnovat? Inaku izveduvači se Bugarska g.firma,za istorijata na crkvata,butnana e od Bugarite vo Balkanskite vojni mislam,oti smetale deka bila grčka. ![]() Vaka izgledalo nekogaš,videte do kade bila vodata na ezeroto?! |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Не за жал, само тие се и ги најдов на сајтот на МПЦ. Оддамна го немав ѕирнато сајтот сега Македониј ме потсети (фала Македониј), сигурно може да се најде нешто по старите изданија на Премин.
|
|||
![]() |
|||
ArchiTechTone ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
![]() ![]() |
||
Браво за сликиве!!! Имаш повеќе податоци за црквава?
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Од секогаш ми биле интерсни ваквите градби и овој начин на изградба кога треба во новата зграда да се енкапсулира старата, а исто така колку што знам дел од старите материјали се искористуваат во изгарбата како цигли без разлиак каде се наоќале порано, него целата е чиато старите материја да се искористат и во новата градба. Башак исто така инетресна е целата анализа преку стари слики и сознанија при проектирањето на новиот објект.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Реставрација на храмот Св. пророк Илија во Стар Дојран
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |