![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3839404142 62> |
Author | |
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Pa stariot bese so keramidi :-) SAmo kupolite bakarni bea |
|
![]() |
|
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
Сигурно кровот ќе биде од бакарни плочки или плехови како и да ги наречам, за друго не сум сигурен што би можело, сигурно не пластифициран лим, а и керамиди не се лоши. Да не знае некој од што бил направен кровот на стариот тетар?
|
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
ne e osteten zatoa sto ne e ni napraven
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
И да е оштетен, се надевам дека не е многу и дека брзо би се поправил без многу средства.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
И мене таков ми изгледа, али се мислам да не се некои заштитни фолии (или нешто слично) па се искинале и вака да изгледа покривот. Али само претпоставка.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Што му е на покривот на театарот? Некако оштетен ми изгледа.
Edited by FoSsiL - 12-Apr-2011 at 17:29 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Сликав у брзање.
![]() |
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Денес поминав од таму. Мене на сликата горните ми се допаднаа, но во живо повеќе ми фатија око долните со месинган финиш. Дури можеби најдобро би дошле и тие од страната кон Вардар кои што се на пробата кај белата лента. Доволно се класични за фасадата, асоцираат традиционален прозор, а сепак се од нов, модерен, материјал. Чим имаат олку различни проби, најверојатно сеуште не се решени со која комбинација ќе одат.
Најверојатно ќе ги решаваат во од и во целина со бојата на столаријата од музејот на македонска борба.
|
|
..... .......
|
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Долните не ги личи! :-) Горните се добри.
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
Batispecela ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Jul-2010 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа.
![]() Ако избираат од прозорците, горните, но без тие златните лајсни. Ако неможат без „крстовите“ барем таа во долниот прозор да ја нема. Мислам дека фасадата е доволно разиграна и нема потреба од декоративни елементи на самите прозорци. Edited by theMac3donian - 12-Apr-2011 at 03:50 |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа ... околу боите какви и да стават поубаво ќе изгледаат од оние на баракчето на МНТ Центар ..
|
|
![]() |
|
Konstrukt ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 03-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 124 |
![]() ![]() |
одлично, само дрвениот прозор, немој алуминиум да сте ставиле!
|
|
![]() |
|
MKballer ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Nov-2007 Location: Detroit Online Status: Offline Posts: 93 |
![]() ![]() |
FANTASTIC!!!
![]() |
|
![]() |
|
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
aaa супер е фасадата.. супер супер
![]() |
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
wow екстра ке биде, само да продолжат со дрвените прозори.
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа бојата на фасадата, супер.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
I jas sum za gorniot prozor, zatoa sto priblizno povekje nalikuva na prozorcite od prviot teatar...
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Jas sum pozitiven iznenaden
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3839404142 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |