![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 38394041> |
Author | ||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Ги читнав коментариве за проектот, и ме чуди тоа што има прилично рамнодушни коментари? Зарем не мислите дека проектов е во најмала рака гаден? Дека е некако џиџан и дека е премногу футуристички за ОВОЈ плоѓтад? Знам дека чекате подобри рендери, ама колку може тоа да ја подобри сликата за овој очигледно гаден проект?
Проектов, малце ме потсеќа на Blue center во Гостивар. И воопшто не ми прави мерак. ![]() А како што памтам, новинарите(креибилитет=0) рекоа дека зградата ќе биде идентична со Народната банка? |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Да lsl од КОД се сликиве. Се сложувам, дефинитивно е базирана зградава на Народна банка. Но некако ми е недоделкана. Веќе реков тој тањирот горе некако ич не ми прави кејф. Но да почекаме некој подобар рендер, одлучувачко нешто за зградава веројатно ќе бидат деталите а нив неможе да ги видиме на сликиве со ваков лош квалитет. |
||
![]() |
||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
|
Го гледам пак сега...и незнам, како што рече некој друг, ми се свиѓа и не ми се свиѓа. Од страната на Вардарот изгледа убаво, само што може да изгледа малку по убаво или интересно од напред.
А што е тоа позади рендерот во првата слика?? Неможам да го видам добро, на лево, некоја друга предложена зграда? Таа катна гаража? Има некоја антена? |
||
![]() |
||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
Ќе почекам за подобри рендери , засега ми се свиѓа но не целосно.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
epa togas ova ne lici na togasnata banka, moze napravile nekoi slicnosti ama ne se raboti za isto nesto tuku nesto sosema treto ![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Ќе се задржам само на „извишувањето“ на зградава во урбанистичкиот план... Сега сваќам дека во суштина не е зголемена висината, ама наместо чисто естетски дел за да му парира на офицерски, очигледно е дозволено инвеститорот да си изгради дополнителен деловен простор најгоре.
Очигледна злоупотреба во корист на инвеститорот а на штета на естетиката на плоштадот. |
||
![]() |
||
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
|
Обично тие мешавини на старо-нова архитектура испаѓаат катастрофално. Мене прокетов не ми изгледа лошо ![]() |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
proektov i mi se dopaga i ne mi se dopaga
![]() stariot objekt poubavo bi izgledal da napravat nekoj si mix od staro/nova arhiektura ![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Ова е како едно модернистичко решение за народната банка. Сепак суштината ја има. Мене ми се свиѓа, од аспект на тоа што сум голем обожувач на модерната архитектура, секако со почит кон тоа што ни останало од минатото. Воглавном ми се свиќа.
п.с. Ова сликиве се претпоставувам од емисијата КОД на А1. |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Еве што не чека. Да не бидам негативен ќе бидам само воздржан. Сепак се работи за рендери со ужасен квалитет. Но со оглед на тоа за колку сериозна локација се работи... хммммм....
Од напред не ми се свиѓа. Од страна накај Вардар постои можност да личи добро. Но постои и можност трајно да се измасакрира еден од можеби трите најбитни објекти на плоштадот (заедно со офицерски и ристиќева). 1 ![]() 2 ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Од текстот во утрински:
хмммм.... WTF? |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Ок супер. Значи LRT коридорот сеуште се зема во предвид.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Одлично сумирано. Немам што да додадам ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве интересни информации и околу ова. Добиваме значи и катна гаража во сред центар. Мислам дека е спретно сместена. Доколку тврдењата на ИН ПУМА дека подземната сервисна улица не се преклопува со LRT коридорот... Јас немам проблем со целиов проект. Останува уште да искочи естетски како што треба.
![]() Како бонус ете и исечок од најновиот ДУП Мал Ринг (ваљда). Се гледаат убаво трасите на подземните коридори.
Извор: Утрински весник Edited by pbanks - 29-Jan-2008 at 00:09 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Што се однесува за тоа дали моментално има или нема улица под кеј, мислам дека на сите ни е јасно дека такво нешто не постои... На какви дроги е новинарот стварно не знам...
Него во ред си е таа улица што е зацртана и што ќе се гради (нормално ако е добро испланирана). Само тоа автоматски значи и дека ќе се раскопа кејот. Тоа некако многу тивко поминува. Не дека имам нешто против, ама многу лесно врват некои работи кога се во прашање приватни интереси на поединци и групи... ![]() Да чекавме да се изгради таква улица ради поширок јавен интерес, никогаш немаше да дочекаме... Баби ќе го „бранеа“ кејот, кафанџииве исто ќе изрипаа, екологиститите ќе се загрижеа за 10-тина дрва... Ама кога владеечкиве копуци треба нешто да му испорачаат на Камчев, тогаш очигледно нема никакви проблеми... ![]() Edited by Cloverstack - 28-Jan-2008 at 17:29 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Батали другото... ама ова 29 метри се однесува и за карши тренд?!? (од првично предвидените 22) Мислам дека такво отстапување над другите згради дефинитивно ќе го сјебе плоштадот ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Овие копуци се во некоја тотално луда офанзива врз мал ринг, ама за жал со не толку добри намери... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 29-Jan-2008 at 04:16 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ви реков дека имам слушнато за Теранова како сопственик на овој плац после Камчев. Како и да е ако ова има основа тврдењево на СДСМ.... Ете стопан за уште еден плац. Ако на ова се надодаде и ТИПО... дечкиве фино загазиле
![]()
Извор: Нетпрес |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Отиде кејот. А од каде планираат да ја копаат улицата, од пред Холидеј ин? Нема друго решение.
А зошто би копале улица ако веќе постои? На што е човеков? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве ја и објавата
![]()
Извор: Вест |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Баш живо ме интересира за што точно се работи во врска со таа подземна улица (која беше спомната и во неодамнешната измена на ДУП-от). Таа покренува многу интересни теми... За жал, со вакви неписмени новинари тешко дека ќе можеме да добиеме некаква права слика за целата работа... ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 38394041> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |