![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3839404142 75> |
Author | |
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
dobro mozda e severozapad
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
eve od google earth pa proceni koja e poblisku do nasokata SEVER
![]() ![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
мене чисто како инфо ме интересира која е северната купола? Западната или источната?
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
чисто како информација,ништо повеќе
|
|
![]() |
|
vepar ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Jan-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
1. za sto i da se koristi voda vo gradenje, potreben e molekulot na vodata a sekoj druga primesa sto bi se naogala vo korpata manje vise ne bi imalo nikakvo znacenje.
2. skoro siguren sum deka vodata vo vardar e hemiski cista, bakterioloski neznam. Edited by N23 - 10-Mar-2012 at 13:34 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
водата незнам за што ја користеа,видов само дека ја спуштија корпата,се наполни со вода и ја качија помеѓу северната купола и кровот на објектот
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Ова сериозно ??? Не би требало да се користи вода со посебен квалитет, а не со било каков (не)квалитет и од било каков извор при изградба на недвижнини наменети за трајна употреба ? Прашувам онака, бидејќи јас лично навистина немам појма од градежни материјали и од градежни работи. Edited by Dexter26 - 09-Mar-2012 at 23:05 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
а вака се полнеше вода за потребите на уставниот-со кранот се спушти корпата дирекно во Вардар и се наполни со ЧИСТА вода и се крена на горниот дел од објектот
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
на уставниот суд се работеше на средување на ентериерот,што може да се види од сликата,во некои простории се поставуваа гипскартонски табли а во други се глетоваше,а се гледаа и положени кабли за развод на ел.инсталација.се финализира објектот
![]() |
|
![]() |
|
saffron ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-May-2011 Location: sofia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
zabegan ,,, mi pravi vpechatlenie.. che vsichki tvoi mnenia sa negativni ... malko e dosadno tova , koeto pravish inache blagodaria za slikite na my macedonia i coverstack.. |
|
Saffron from Pella!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
бојата на куполите всушнос е најмалку битна од се, па дури и ако збориме издвоено за куполите, многу побитно е како се изведени
мене ва на изглед, ме потсеќаат на оние куполи „на ќоше“ на објектите од Beaux-art стиловите... не знам дали и толку многу треба да се коментира дизајнот на објектот, се знае дека е произлезен од нешто што најверојатно требаше да биде пародија, и фактот дека ова произлегува од умот на луѓе кои сеуште мислат дека еден куп антички столбови, куполи и триаголници е класицизам по дифолт... |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
според мене најубава боја на куполите би била како на зградата во Будимпешта(мислам дека е парламентот на Унгарија)покрај Дунав
![]() |
|
![]() |
|
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
Ќе си потемнат со време (или позеленат), па ќе дојде поскладно со стаклата, претпоставувам.
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Релјефот е арен ама што правиме со бакарнине куполи...
|
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
сите за се станаа критичари... релјефот си е арен, единствено што е плиток, со оглед колку споменици има наоколу мислам дека е добро што е не толку нападен
|
|
![]() |
|
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
Релјефот е нормален за ваков стил. Не е карикатура. Разликата е што е плиток, а не длабок релјеф. Фигурите сите изгледаат фино и класично.
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Релјефот е карикатура! Срамота.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Овие абер немаат...
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3839404142 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |