![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4041424344 62> |
Author | |||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
||
Луѓе а што е со пешачкиот мост кој ќе води кон театарот и музејот на борба ? Ќе има мост или не? И ако има што е со неговиот изглед ?
Edited by HugoGoulding - 26-Mar-2011 at 21:37 |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
и впрочем што ти тоа толку се навреди што некој објект бил жестоко критикуван и зошто според многу луѓе не смее да се плука по објектот, иако плукањето е издржано? што има погрешно тука во таков менталитет на критикување? низ светот има ремек дела од архитектура, па ги критикуваат, ништо страшно ниту погрешно има во тоа Edited by zabegan - 26-Mar-2011 at 19:29 |
|||
![]() |
|||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||
Па очигледно до тебе е проблемот ако на се што се гради наоѓаш маана. Убаво реков генерално се работи за менталитет на неуспех и слабост. Добро е да се критикува ама не да се претерува. Затоа размисли немам против да се критикува ама не може бе на секоја можна работа што е изградена и што се планира да се гради во Скопје да се вели дека не ја бидува. Ако бараме игла во сено фала богу дека нема да ја најдеме.
|
|||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
сеедно, не гледам никаква експертиза во некој од твоите коментари, нити пак си се потрудил да кажеш нешто во одбрана, наспроти тоа, јас добив жалење за тоа како сите биле критични и коментар дека објектот бил супер, без никаков муабет за самиот објект ![]() и каде виде дека само вакви коментари имам за овој иули за било кој друг објект, тој коментар конкретно ми беше реакција на твојот, ништо повеќе, а освен овој, имам оставено многу други коментари, читни нешто, па после анализирај колку ми чинат или не ми чинат коментарите... и на болдираното не знам как ода искоментирам, ако културно историската вредност ја гледате во такозвани „реконструкции“ при чија изградба воопшто на ништо не се мисли, туку само на сопствените вкусови и претстави за тоа како би требало да биде, тогаш никаде не одиме! Edited by zabegan - 26-Mar-2011 at 17:51 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
тие 95% не се пишанои во празно и сите имаме објаснето што се му фали на татарот и негативните особини на објектот ги надминуваат позитивните и барање на влакно е кога со сила му наоѓаш лоши особини гледајќи во секоја цигла, тука особините на објектот се гледаат од километар и нема што да се бара и аман веќе со коментариве, ако нема нешто што да се искоментира, ајде ќе се жалиме за тоа колку проектот бил напаѓан... ![]() |
|||
![]() |
|||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||
Тоа можеш во твое име да го кажеш. Ако мислиш дека си експерт се лажеш. На крај сите градби ќе се изградат и пак Скопје ќе има историска вредност. Не сакам да ширам ама за сите објекти имаш вакви коментари што е мизерно. Не можеш туку така да гледаш на работите, би рекол наивно. Имам впечаток дека на завидно ниво сме токму поради вакви размилсувања потценувања и слично. Изгледа до менталитетот е. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
||
Па ако ги разгледаш коментарите ќе видиш дека 95% се крајно негативни, а од кои побуди е така не знам навистина... сите се прават стручни, се фаќаат за влакно (за ситници) итн. Се разбира дека нормално е да има негативни мислњеа, но за толку проекти толку негативна енергија не знам стварно (нешто слично на нихилизам). Јас повеќе пати укажувам на тоа и секогаш коментарот е ист - поточно или ќе ми го избришат коментарот или ќе ми кажат дека ова бил демократски форум, па секој си го кажувал мислењето... |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
||
Кога сликав имаше доста работници ама многу малце работеа хахахах
![]() |
|||
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Добро бе луѓе дај не претерувајте па сега кровот бил лош има ли воопшто нешто што сметате дека е позитивно или само критички гледате?? Едно е да се критикува друго е да се претерува! Ако гледаме од таа страна на се ќе најдеме мана и пак објектите ќе се изградат. Театарот е одличен и немам никаква замерка! Единствено тоа што се одложи неговото завршување. А плажата мислам дека одлично ќе се вклопи откога ќе се отвори и музејот и театарот.
Edited by Supervisor - 26-Mar-2011 at 01:39 |
|||
|
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Од театар на едно пивце на градска плажа.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
супер, значи ќе го исполепат театаров со шиндра, алал нека им е „реконструкцијата“, ако нешто најмногу ме нервира, што го променија изгледот на кровот, кој има минимална врска со потребите на театарот и можеше да се направи барем малку да наликува на стариот кров, плус, ако гледам според личен вкус, ваков кров ми е многу погрд
друга работа што ми боде очи е близината со круговите од мостот Гоце Делчев, сега со театаров, тие кругови треба или да ги рушат, или да ги средат, во секој случај, како и обично, имаме ред импровизации за кој нормално никој не ни помислува, сите само самите објекти ги гледаат |
|||
![]() |
|||
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
||
dobro se pravi nesto ovde ili zapre konstrukcijata?
|
|||
![]() |
|||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||
Bas se gledaat i podgotovkite za plaza 2!
|
|||
![]() |
|||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
||
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
|||
![]() |
|||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
||
Се се може ако се сака, секој требе кај себе прво да рашчисти, замисли одам во Кочани во болница тетка која работеше на информациите, средена у нула,(фризура, шминка...) а немаше една работна маса, стаклата паучини вода немаше, па леген на еден стол...ебати простаците,мислат свето околе нив се врти па секој ќе ја ѕабележи неаа а не тоа околе неаа! |
|||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Катран е тоа, на него се лепи шиндра или што и да едруго одозгоре. Ккао изолација се мести.
|
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Хиихихи ги видов кога ја направив сликава, ама дури сега ги забележав на неа... Јапонци или Кинези, во секој случај источно азијци...
Сум ги фатил малку во кадар доле се гледа на сликата. Таа жената држи нешто како тетратка, е сега незнам зошто и е на глава, дали гледа нешто, дали нешто од сонцето, или пак се крие од мене.... ![]() |
|||
Македонија - Земја на чудата!
|
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Македониј ја погоди поентата у срце. Ама како на пола народ тоа да им го објасниш. Проблемот е во тоа што народот е во облаци. Ако има малце кеш може да се паркира кај сака, да крши шо му дојде, да фрла кај сака. Џабе воведоа казни кога ем малку се казнува ем ко за инат се прави спротивното. Сигурен сум дека уште после отворањето на театаров внатре ќе има нешто скинато, оштетено и фрлено ѓубре. |
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Еве нешто од денес...
Почнале со поставување на некој слој материјал, навистина незнам што е.. но мислам дека е како оној на останатиот дел од кровот, мислам на долниот дел... ![]() |
|||
Македонија - Земја на чудата!
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4041424344 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |