![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 62> |
Author | |
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Тука нешто со кровот почнаа, али сепак се спори за разлика од тоа дека требаше одамна да биде готов.
![]() ![]() Edited by mitatos - 29-Dec-2010 at 21:40 |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
![]() Театарот е се, само не автентичен на стариот, и тоа на долго и на широко сме го разглабале во оваа нишка. Прво е 50% поголем, второ е изротиран за 180 степени а дури натака се големенита на прозорите и слично. Значи театаров е се само не автентичен на стариот. Можеби ќе потсеќа и ќе наликува до некаде на стариот. Искрено иако не ми смета, театаров од дена на ден ми станува се погрд, токму поради ваквата негова „автентичност“
|
|
![]() |
|
ebivetre ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 183 |
![]() ![]() |
Poubav mi e stariov teatar.
Na noviov najvise me nerviraat toa prozorite na krovot - zaoblenite. Mnogu se golemi vo novata verzija be brate. Na stariot se daleku pomali, so sto teatarot izgleda pogolem i поџиџан. |
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
хехе друже , од месечината се гледа оти се ќерамиди ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Тие слики можно е и да се црно-бели па накнадно боени по слободна проценка, така да не мора да значи дека биле керамиди.
|
|
![]() |
|
LouReed ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 133 |
![]() ![]() |
Mislam deka go imaat napraveno ta za da se sovpagja podobro so drugite gradbi vo okolinata...
|
|
![]() |
|
NorthWind ![]() Infraction Group ![]() Joined: 28-Sep-2010 Location: Neighborhood Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
јас мислам дека "автентичноста" сега може да се корегира, кога и на стариот има заоблени кровови, мислам дека подобро ќе биде сега да бидат заоблени.. нема ништо лошо во тоа кога веќе се реизградува да се корегираат некои работи кои од оваа дистанца би биле подобри. Значи не се работи за барок, а си изградил стакленик, туку за мала интервенција, која и не го нарушува комплетниот впечаток, напротив можда и подобро ќе изгледа.
а тоа слепо следење на автентичности - не се работи за некој којзнае каков културно-историски споменик од непроценливо значење за човештвото, па да паѓаме у транс, дека една ќерамида ќе се стави полево од онаа пред 50 години и со тоа ќе се наруши автентичноста. |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Јас се согласувам, ме вадат од такт вака кога додаваат и вадат нешто од "автентична реставрација". А се гледа дека ќе го прават кровот по урнек на загрепскиот театар(100% од тамо им е идејава), а не како што треба автентично.
|
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Јас мислам дека не е во ред што крововите не ѓи направија автентични како на првиот татар , требаше пак со ќерамида да биде според мене! Дали некој се согласува ??? |
|
![]() |
|
LouReed ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 133 |
![]() ![]() |
Interesno e sto krovot ke go pravat zaoblen malce i bez keramidi....
Vo sporedba so stariot izgled: ![]() Neznam... mozda ke bide podobro vaka.... |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Може и бакарен лим па посипан со киселина. Сеуште сум во дилема што требаше на рендерите да значи зелениот кров.
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Каква шиндра????
Лим, бакарен се надевам...кад је бал нек је маскембал, какви се тие импровизации?!? |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислиш на лексан. Не е тоа. НЕзнам што ви е чудно, ќе си биде исто како и другите куполи што се направија. Железнка конструкција, на нив мислам дека со дрво се затвара, дали има слоеви со изолација помеѓу незнам, и одозгоре катран и шиндра.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Да да металната конструкција на покривот сум се збунил
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зошто толку бавно се оди со фасадата?
Се работи на ентериерот или ??? |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Мислам Драган всушност прашуваше за металната конструкција на кровот, а не за арматурата како што ја ослови. Сигурно нема така да остане. Стакло не ми звучи веројатно, претпоставувам ќе се затвори со други материјали и ќе се обложи со бакар. Едино оние кружните делови изгледаат како да се за прозори.
Edited by Cloverstack - 16-Nov-2010 at 23:51 |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
На арматурата ќе се закачат скулптурите
|
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
А што е со покривот каде што е арматурата, како што се гледа од третата слика, одоздола има полча, па дали арматурата би се покрила со некој вид стаклоо, или така ќе остане ?
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Тоа парче стои офарбано па можеби два месеци инаки би било убаво некој ако е во можност да ја фотне и зградата на уставен од поблиску зашто и тамо е почната со местење на прозорците т.е стаклената фасада.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |