![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4849505152 244> |
Author | |||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
||
Ќе видиме прво дали некој воопшто ќе се пријави.
|
|||
Perfect speed, my son, is being there.
|
|||
![]() |
|||
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
||
OHD: sepak se baraat "samo" (min.) 4 destinacii od OHD: dve italijanski za
komsiite, edna germanska (Karlsruhe, Frankfurt a.Main , Weeze) i Sofija
![]() SKP: pokraj gore spomenatite od OM bi gi dodal Nizza, Katowice (Krakow), Pisa(Firenze), Varna ... ima dovolno kandidati i kaj Wizz i Ryanair (ako voopsto se opcija ovie vtorive) |
|||
![]() |
|||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
||
A Охрид како комбинациии би биле според мене: Амстердам(тешко ама не и невозможно), Бергамо(Ако се знае дека од СКопје се опслужува Малпенса или било која друга дестинација во италија - бидејќи Албанците се одма тука а нив во Италија ги има буквално во секо градче
![]() ![]() |
|||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|||
![]() |
|||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
||
Од Скопје би било интересно на пример како : Атина, Бирмингам, Мадрид, евентуално Букурешт....
|
|||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|||
![]() |
|||
Марко СВ.Н. ![]() Senior Member ![]() Joined: 16-Oct-2015 Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
||
Едино што ми паѓа на памет од Охрид се Weeze(Блиску до Холандија),Helsingborg,Verona и некоја не гастарбајтерска од Полска на пример или што знам.Ипак се блиску до веќе постоечки од Скопје, но други дестинации од Охрид не ми паѓаат на памет што би функционирале year-round.
|
|||
![]() |
|||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
||
Zatoa e golema verojatnosta i da propadne povikot. Ohrid e rentabilen za gastrabajterski linii neznam sto razmisluvale. Sigurno nema da ima liniija do Tel Aviv ili Larnaca. Isto e i so Ryanair skoro site destinacii so mozea da se vovedat se vovedeni neznam sto poveke bi stavile |
|||
![]() |
|||
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
||
- pokraj baza vo OHD (ocekuvano i najavuvano) subvenciraniot se obvrzuva i na baziranje na najmalku eden avion vo SKP sto me raduva posle site vesti sto gi procitavme deka akcentot na celata akcija ke bide staven na afirmiranje na OHD. (Ne znam zasto ali ocekuvav samo nekolku dopolnitelni ruti za SKP) - Vrlo veoma zanimljivo: Wizz nemoze da bara subvencii za Ohrid- Malmö, Memmingen i ostali favoriti (u princip za niedna od nivnite skopski destinacii ) sto ja pravi celata stvar (po)interesna no i malku neizvesna. Ne znam bas dali se tolku srekni poradi ova. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Според напишаното - една компанија може да победи и истата неможе истите линии од двата аеродроми да ги нуди - според мене убаво си разбрал ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
||
Edno me buni, delot za poklopuvanje na linii megju Skopje i Ohrid. Dali liniite sto ke se ponudat od ohrid ne treba da bidat isti so tie od Skopje, ili istata kompanija sto ke go dobie tenderot ne treba da gi nudi istite linii od Skopje i Ohrid? Malku e nejasno |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Буквално истиот модел како и досегашниот само со новина каде е обврзувачки и базирање на авион во Охрид. *Wizz мислам дека е без кункуренција на постоечките услови |
|||
|
|||
![]() |
|||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
||
А знаеш што е најдоброто? Можеш да браузаш по фолдерот. Се скинав од смеење.
![]() |
|||
Perfect speed, my son, is being there.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
http://www.mtc.gov.mk/javen-povik-za-dostavuvanje-na-baranje-za-dodeluvanje-na-finansiska-poddrshka
ima nekoj doc file zakacen uste od sabajlevo |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ај да видиме што ќе излезе од сето оваа
![]() https://lokalno.mk/povik-za-subventsionirane-niskobudhetni-aviokompanii/ |
|||
|
|||
![]() |
|||
laziale ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Feb-2018 Online Status: Offline Posts: 94 |
![]() ![]() |
||
Me iznenaduva qatar upgrade vo A321, letav 3 pati ovaa i minatata godina vo Feb i April i lani vo Oktomvri, avionite bea ispolneti 50%-60%.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Денес Хамбург - СКопје А321(од 230 - 5 слободни); Нирнберг - Скопје А321(од 230 - 2 слободни).
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
На денешниот лет од Варшава до СКопје од 118 седишта слободни во овој момент има 12...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Да да ги има - ама најголемиот дел се истите полјаци кои доаѓаат со чартерите од Варшава и Катовице до Охрид ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Уште при првиот лет, буквално утрото по првиот лет, одејќи на работа, на Камен мост наидов на група полски туристи. Деновиве исто така гледам групи Полјаци како шетаат низ центарот и чаршијата.
|
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Иако измиатите 3 недели летовите на ЛОТ од Варшава се изведуваат претежно со Е70 изминатите неколку дена има ушалтување на Е75(со плус 12 седишта) а за утре е планирано да лета Е190(112/118 седишта) - значи имаме прогрес....
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
@ Tranquilis Ти благодарам на навистина исцрпниот и лесно разбирлив одговор ![]() Би те замолил уште за совет, како најдобро и најпрецизно да ги ловам најевтините билети, во случаи кога за терминот на патување флексибилноста ми е целосна ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4849505152 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |